Els pressupostos espanyols superen el primer tràmit al Congrés amb l’independentisme dividit

Els comptes de PSOE i Podem reben el suport dels dos partits del govern, ERC, els diputats de JxCat del PDECat, Cs, PNB, Bildu, PRC, Més País, Nova Canàries i Terol Existeix

El projecte de pressupostos generals de l’Estat del 2021, el primer del govern del PSOE i Podem, ha superat aquest dijous amb comoditat la primera votació del ple del Congrés després de derrotar les esmenes a la totalitat per retirar-lo. En concret, 198 diputats del PSOE, Unides Podem, ERC, Cs, PNB, Bildu, Més País, PRC, Nova Canàries, Terol Existeix i els diputats de JxCat pertanyents al PDeCAT han tombat les esmenes del PP, Vox, JxCat, CUP, BNG, Coalició Canària, UPN i Fòrum Astúries, amb 150 vots. Les set esmenes a la totalitat, tot i que diferents, s’han votat d’una tirada perquè totes reclamaven el mateix: el retorn del projecte de pressupostos al Govern central.

La votació ha posat fi a dos dies de debats parlamentaris que van començar dimecres al migdia amb la presentació del projecte per part de la ministra d’Hisenda, la socialista Maria Jesús Montero. A diferència del que va passar el gener del 2019, quan l’oposició va tombar els comptes que el PSOE havia pactat amb Podem en la primera votació, i que va provocar la convocatòria d’eleccions pel 28 d’abril del mateix any, ara els dos socis han pogut superar aquesta fase amb una majoria superior a la que va permetre la investidura de Pedro Sánchez. Això sí, aquesta votació només garanteix la tramitació dels pressupostos i ara el PSOE i Unides Podem hauran d’arribar a acords per assegurar-se que les Corts Generals aprovin el projecte.

Nou comentari