La ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, defensarà aquest dijous el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) pel 2022 al Senat, cambra on aquests comptes públics se sotmeten al seu primer examen amb el debat i la votació de els esmenes a la totalitat presentades pel PP, Cs, Vox, Junts per Catalunya i Coalició Canària. El govern espanyol s’enfronta a aquesta votació amb una majoria que, de manera previsible, tombarà aquestes esmenes a la totalitat, després que els socis parlamentaris rebutgessin presentar aquests vetos, com ja va passar amb Esquerra Republicana tot i la insistència de Moncloa de no incloure Netflix a les quotes de català de la llei de l’audiovisual.

Els republicans havien amenaçat amb tombar els comptes espanyols si el govern espanyol no garantia que les grans plataformes internacionals d’streaming (també HBO, Amazon Prime Video o Diseny+) també estarien obligades a garantir un mínim de continguts en llengües cooficials en els seus catàlegs. No obstant, finalment es van fer enrere en aquestes amenaces i van assegurar que no presentarien una esmena a la totalitat als comptes; amb l’esperança de poder arribar a un acord definitiu amb la Moncloa sobre aquesta qüestió.

És per tot això que, previsiblement, el govern espanyol no tindrà problema aquest dijous perquè els seus pressupostos obtinguin la llum verda de la cambra alta. De fet, els grups ja van rebutjar les esmenes a la totalitat al Congrés dels Diputats, com el PNB, Bildu, Compromís, Teruel Existe, PRC i ERC.

Només cinc formacions han decidit registrar esmenes a la totalitat en el Senat. Es tracta del PP, Junts, Ciutadans, Vox i Coalició Canària. Aquestes cinc formacions sumen un total de 112 senadors, per la qual cosa es queden a 21 vots de ser la majoria absoluta necessària per tombar aquests comptes públics en la primera votació a la cambra alta.

Comentaris

  Foteu pena i vergonya Desembre 09, 2021 | 10:22
  No interessa espanya. Interessa saber si erc jxcat cup i Omnium defenssaran l'Escola Turó del Drac de Canet de Mar, que te la valentia i dignitat que cap de vosaltres teniu, miserables traïdors covards menjallenties. On ets Cuixart? Es suposa que Omnium hi sou per això. Teniu por de la fiscafina? No seria estrany, volent anar solets amb erc a enlloc. Cobrant, això si.
  Per qui treballeu? Desembre 09, 2021 | 10:25
  Sempre parlant de les rodes de hàmster del estado corcat. Per a qui treballeu?
  Nuri Desembre 09, 2021 | 11:38
  Senyors de ANC i Omnium, o munteu una manifestació cada setmana devant l'escola, o amb borro per sempre com a socia, de que serviu si no feu res?

Nou comentari