JxCAT i Giró pressionen la CUP perquè accepti els pressupostos

Pressions a la CUP del conseller d’Economia, Jaume Giró, i el secretari general de JxCAT, Jordi Sánchez, perquè accepti els pressupostos. Giró ha advertit la CUP que el “desacord” en la tramitació dels pressupostos catalans per l’any que ve es podria interpretar com un “afebliment de l’aspiració nacional majoritària”. En un article a ‘El Nacional.cat’, el conseller insisteix en la importància de tirar endavant els pressupostos i reclama als cupaires “facilitar-ho” per tal de “mantenir i reforçar la unitat de les forces independentistes”. “La visió compartida dels tres partits sobiranistes és el territori comú, el fonament irrenunciable a la preservació del qual hauríem de dedicar tots els esforços”, afegeix Giró. Els cupaires, que voten aquest cap de setmana si donen suport al pressupost, van dir ahir que calia fer un gir a l’esquerra.

Per la seva banda, el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, ha emplaçat la CUP a donar suport als pressupostos per les millores que suposen. “No podem deixar perdre un creixement de més de 5.000 milions d’euros per al 2022, ni l’oportunitat de revertir encara que sigui parcialment els danys de la covid-19 ni l’oportunitat dels fons europeus”, ha ressaltat Sànchez.

La demanda de Giró a la CUP ha aixecat crítiques de l’oposició. El president de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, ha criticat que el conseller d’Economia demani el suport de la CUP per tirar endavant els pressupostos per una raó “purament ideològica i secessionista”. “Giró està pidolant a la CUP el recolzament dels pressupostos”, ha dit Carrizosa aquest diumenge durant la presentació de la campanya ‘+Segurs, +Lliures’ del partit liberal.

Mentrestant, el líder del PP, Pablo Casado, ha recriminat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que pacti amb “els radicals” de la CUP en fins a “40 institucions catalanes”, l’última a Badalona i que ha provocat la sortida de Xavier García Albiol de l’alcaldia. “Aquesta gent diuen que volen un altre 1 d’octubre, un altre procés, una altra fractura social i una altra ruïna econòmica”, ha dit Casado aquest diumenge en la cloenda del 15è Congrés del PP de Castella-la-Manxa, a Puertollano.

Nou comentari