El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els comuns també anuncien una esmena a la totalitat
  • CA

El portaveu dels comuns al Parlament, David Cid, ha anunciat aquest divendres que presentaran una esmena a la totalitat als pressupostos del Govern del 2022. La intenció de la formació de Jéssica Albiach és advertir l’executiu de Pere Aragonès que “el temps s’esgota i s’està en temps de descompte“. “En cap cas és un punt i final, sinó un punt i seguit“, ha afirmat Cid, a més d’assegurar que el seu grup parlamentari vol “instar ERC i Aragonès a moure’s perquè en 48 hores avancem realment en la negociació“.

Segons el portaveu dels comuns, les trobades que han mantingut fins ara amb el Govern no han servit per avançar “suficientment ràpid” per aconseguir tenir un acord per al dilluns, que és quan acaba el termini per presentar esmenes a la totalitat dels comptes. Ha insistit que a la seva formació li hagués agradat començar a negociar amb el Govern abans.

Aquest anunci d’esmena a la totalitat arriba unes hores després que el PSC decidís fer el mateix. El líder dels socialistes catalans al Parlament, Salvador Illa, ha anunciat aquest divendres que la seva formació esmenaria de manera global els pressupostos del Govern per criticar “l’actitud” del president de la Generalitat, Pere Aragonès, en relació a la negociació d’aquests comptes amb les altres formacions.

No ha lamentat que Aragonès intentés al principi negociar amb la CUP i que després hagi segut a negociar amb els comuns. En el primer cas, considera que és normal que el president vulgui repetir la majoria de la investidura, però ha assegurat que aquesta majoria s’ha trencat en el moment que els anticapitalistes han presentat l’esmena a la totalitat. I també ha dit que li sembla bé que negociï amb els comuns, però no que hagi tancat la porta a fer-ho amb el PSC, la formació més votada en les darreres eleccions. Si Aragonès parlés amb ell, estaria creant uns “pressupostos de país”, segons el líder socialista a la cambra catalana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: teix a novembre 20, 2021 | 08:15
    teix novembre 20, 2021 | 08:15
    A veure, suposem, per un suposat, que s’han elaborat els pressupostos que millor atenen l’interès real de la gent del país, a tots, siguin quines siguin les diferent preferències polítiques. És molt de suposar, però suposem-ho. Malgrat això els grups polítics, que ens representen a tots, es creuen en l’obligació d’oposar-s’hi perquè el consens -el fet d’arribar a entendre’s- canviaria les regles de joc... Veig que l’Illa, que fa unes hores sembla que els donava suport (aprofitant les ximpleries de la CUP), ara s’hi oposa. Veig els Comuns de Jéssica Albiach que, en plenes negociacions amb el govern, li fa xantatge amb les presses dels temps de descompte. Que se’n vagin a pastar fang!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa