El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pressió dels Comuns a ERC perquè permeti que Arasa s’expliqui al Parlament
  • CA

L’hiperactiu portaveu d’Interior dels Comuns, Marc Parès, demanarà divendres d’aquesta setmana la compareixença al Parlament del conseller d’Interior, Miquel Buch, i de Jordi Arasa, el cap de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de Barcelona, condemnat a dos anys i quatre mesos de presó per l’operatiu del 15M de 2011 a la plaça Catalunya. 

Parés defensarà sengles compareixences en la comissió d’Interior que s’ha de celebrar divendres al matí a la cambra catalana. El diputat comú espera obtenir el suport dels grups parlamentaris més enllà de la CUP. Sobretot, Parés busca el posicionament d’ERC que es va mostrar prou crítica amb el comandament quan va sortir la sentència i amb el departament per haver-lo ascendit poc abans de la sentència. Els republicans mantenen el silenci i Cs tampoc no s’ha pronunciat. El PSC encara no ha decidit la seva posició.

Tècnicament, Parés reclama la compareixença del conseller per tal que informi sobre l’ascens de l’inspector dels Mossos d’Esquadra. I, en segon terme, demana la presència de l’inspector Arasa a la comissió a fi i efecte que “informi sobre les seves responsabilitats en els fets del desallotjament del 15-M a la plaça de Catalunya de Barcelona”.

Marc Parés, nou diputat al Parlament pels comuns

  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa