El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos proposen donar 6 mesos al PDeCAT per debatre si es manté a JxCat o es dissol
  • CA

Els tres presos del PDeCAT, Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn, juntament amb l’exconseller exiliat Lluís Puig, han fet arribar la seva proposta per desencallar l’endreça de JxCat. El document aposta per convocar una assemblea constituent dels electes de JxCat -sense establir cap termini-, i que passats sis mesos de la creació i la consolidació del nou partit, el PDeCAT debati si es manté o bé es dissol en la nova formació. A més, situen la coalició electoral que proposa el president del Partit Demòcrata, David Bonvehí, com la “pitjor de les formes” que podria adoptar el nou espai. La direcció del PDeCAT es reuneix de manera extraordinària des de les 10 hores d’aquest divendres, per ara sense cap acord.

“Una coalició seria probablement la pitjor de les formes que pugui adoptar JxCat, atès que es podrien cronificar i perpetuar els problemes que fins ara no hem estat capaços de superar”, afirmen en el comunicat. En aquest sentit, afegeixen que “cal que Junts x Catalunya esdevingui un moviment polític, sense quotes ni vetos“. Els signants del document afirmen que “el que probablement resulti més disruptiu en l’escena política catalana és la consolidació de Junts x Catalunya” i que “l’excepcionalitat del moment polític que travessa el país” no ha permès “donar forma a aquesta realiytat organitzant formalment el seu espai polític”.

Per altra banda, Turul, Rull, Forn i Puig destaquen la “consolidació” que ha aconseguit ja Junts per Catalunya: “Ha guanyat eleccions, ha estat capaç d’arribar amb molta força a les insitucions”. També recorden que “JxCat representava el compromís amb l’1-O i el projecte de la independència de Catalunya”. “Ho feia amb la voluntat d’aplegar el corrent central del catalanisme, compromesos amb una agenda social i modernitzadora de país potent i ambiciosa“, afegeixen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa