El president de l'Eurocambra defensa que Mussolini va fer "coses positives"

El polític de Forza Italia assegura que ell "no ha sigut mai un feixista" en una entrevista al mitjà italià Radio 24
El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani | ACN

El president de l'Eurocambra Antonio Tajani ha defensat que el dictador Benito Mussolini "abans de declarar la guerra seguint a Hitler i d'aplicar lleis racistes" va fer "coses positives" com "construir infraestructures" o "reclamar" territoris per a Itàlia. En una entrevista al mitjà italià Radio 24 aquest dimecres, Tajani assegura que "no ha sigut mai un feixista", però que "sent honest, Mussolini va construir carreteres, ponts, edificis, centres esportius i va reclamar moltes parts" d'Itàlia. "Des del punt de vista dels fets concrets, no es pot dir que no aconseguís res", diu.

 

Així, preguntat sobre si s'hauria de salvar alguna cosa del feixisme, Tajani respon: "Certament sí, no va ser un defensor de la democràcia però va fer algunes coses i sempre hem de dir la veritat". En aquest sentit, defensa a l'entrevista que "quan algú fa un judici històric ha de ser objectiu". Tanmateix, Tajani afirma que les lleis racials van ser "un disbarat" i que la declaració de guerra "va ser un suïcidi". "Això són coses inacceptables", conclou.Comentaris
Andreuza
Els feixistes sempre es neguen, vergonya?, però la realitat els desmenteix.
Català a Mallorca
I en Paquito va fer pantans xo això no l,excusa de ser responsable de mils de morts, torturats, represaliats i deixar el seu país en un retrocés cultural que encara arrossega. Amb gent així no m, estranya que Europa faci pena...
Raf
Diu que no ha estat mai feixista....Veta als demòcrates i dona permis als feixistes i consenteix l'amenaça dintre el parlament europeu d'un feixista a un parlamentari demòcrata...L'EU és morta ja.
Es clar
Enteneu perquè els presidents no van poder fer el col·loqui i Vox si?
Curios
Tot el mon es bo... fins que li donin poder. I un exemple clar és del mateix Tajani
kodi
si clar un psicòpata assassí pot ser bo per la seva família, però no deixa de ser un assassí, les bestieses q s'arriben a dir per emblanquinar un feixista, te coll ons la cosa
Joan
Neró, que també era romà, també va fer coses bones per Roma abans de cremar-la. Tajani, es un inepte i no mereix el càrrec que l'hi va facilitar Berlusconi i la majoria de diputats dels grups estatalistes del Parlament europeu.
vendetta
y tano ke hizo bien . lo de morirse digo, pedazo de escòria fascista y de este ser ke esta casado con una peperra ke desir ke siga camino de su amado mussolibi y deje de molestar
Tots els tirans i dictadors han deixat fer alguna carretera, algun pont, alguna cosa que en sí mateixa no està malament. Sempre hi ha alguna administració que ho proposa i ho tira endavant. Però això no té res a veure amb ells com a figures polítiques i el mal que han fet o fan al país i sobretot a la gent. No s'ha de deixar passar un discurs d'aquest tipus, seria deixar la porta oberta a altres semblants i cada vegada més incisius.
Inde
Que vergüenza que el Presidente haga estas manifestaciones. Debería dimitir.
Tots els tirans i dictadors han deixat fer alguna carretera
Menys Carles Puigdemont qu'ha fet gairebé res. I aquest gairebé res ho ha fet malament. Carles, el feixista inútil.
R
Per això llegia ahir que el Instituto El Cano confia en Tajani.
odisea
Un fascista de presidente del parlamento de la UE,se van los ingleses grandes democratas, y se queda el fascismo.adeu.
LSO
EN EUROPA SE ESTA QUEDANDO LO PEOR DE LO PEOS, LOS GRANDES PAISES DEMOCRATICOS NO FORMAN PARTE, AL FINAL QUEDARAN RETRATADOS LOS QUE QUIERAN SEGUIR CON LA EUROPA AÑOS 30. ITALIA-MUSSOLINI, ALEMANIA- HITLER, ESPAÑA- FRANCO, VEREMOS CON QUIEN SE QUEDARÁ O SE IRA FRANCIA.
Fat Boy
Aqui tens el Hitler. No li agradava que es fumes, li agradaven molt els gossets i va construir les primeres autopistes. I pintava paisatges molt bonics encara que no l'admetessin a la facultat de Belles Arts.

envia el comentari