El president de Flandes considera “estrany al segle XXI” que els exiliats no puguin tornar

El ministre-president de Flandes, Jan Jambon, ha visitat aquesta tarda l’oficina europarlamentària de Junts a Barcelona. Jambon s’ha reunit telemàticament amb el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí. Tant Puigdemont com Jambon han destacat la unió entre Catalunya i Flandes: “Compartim un mateix objectiu: la democràcia, fer una Europa millor i el dret a l’autodeterminació” Per la seva banda, Ponsatí ha agraït “el suport que Flandes ens ha donat aquests anys” i Comín ha celebrat que l’aliança entre Catalunya i Flandes “Mai s’ha trencat”.

A banda, Jambon ha reclamat a Europa i els tribunals de la Unió Europea una solució pels líders exiliats. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies després de la reunió telemàtica amb Puigdemont, Comín i Ponsatí, el cap de l’executiu flamenc ha dit que és “estrany a l’Europa del segle XXI” que uns electes no puguin trepitjar la seva circumscripció.

En paral·lel, ha evitat posicionar-se sobre la necessitat d’un diàleg entre Catalunya i Espanya, expressant que les dues parts ho han de decidir. Durant la seva visita a Barcelona, Jambon també s’ha reunit amb els líders indultats, i també amb el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, al Smart City Expo.

Aquest dilluns Jambon es va reunir amb els expresos polítics, el secretari general de Junts, Jordi Sànchez i els consellers Raül Romeva, Josep Rull i Quim Forn. Jambon va recordar que el Parlament flamenc va declarar excessives les condemnes, així com també va lamentar que a l’Europa del segle XXI es tanqui gent per “accions pacífiques” com el referèndum d’independència de 2017.

Comentaris

  Tano Novembre 16, 2021 | 20:38
  Mr. Jan Jambon, no se extrañe, España está en el siglo XV (a.C.) y es una democracia, que de demócrata no tiene ni el nombre. Podemos dar gracias a Dios, que por el momento no existe el derecho de pernada.
  Català Novembre 17, 2021 | 09:07
  Un comentari ben diplomàtic; se'n adona del fet, tanmateix no fa res per que la cosa canvii. Ja li està bé.
  Jambon el Desinformat Novembre 17, 2021 | 13:36
  Els tres tords de la foto són tan exiliats com qualsevol altre que se'n va del seu país per la causa que sigui: treball, estudis, any sabàtic, etc. La qüestió és que tots tres són un cas particular d'exiliats: són fugats de la justícia; per això no volen tornar (ningú els impedeix tornar) com qualsevol altre delinqüent.
  Gonzalo Novembre 17, 2021 | 18:26
  Sr jambon, estos "perlas" pueden pisar la tierra que les vio nacer, España, cuando quieran. Y se les tratará como lo que son. Gentuza despreciable que tendrán la suerte de que serán indultados. Suerte tienen que España no es como otros países, donde la concesión del indulto recae única y exclusivamente en la figura del jefe del Estado. Aquí no. Aquí es el gobierno de turno el que la aplica según sus intereses. Suerte tenéis, seres despreciables.

Nou comentari