El president dels liberals europeus considera "racista" la retòrica de Torra

Hans van Baalen assenyala que és moment de "diàleg i conciliació" i no "de més provocació i confrontació"

El president de partit dels liberals europeus (ALDE), Hans van Baalen, ha criticat aquest dimarts el president Quim Torra assegurant que la seva retòrica és "separatista i racista". En una piulada, el també eurodiputat ha expressat que la retòrica de Torra "continua en ferma contradicció" amb la constitució espanyola i "la voluntat de la majoria dels catalans". A més, Van Baalen ha assenyalat en el missatge que és "moment de diàleg i conciliació" i no de "més provocació i confrontació". El partit ALDE és la formació europea on s'integren tant el PDECat com Ciutadans. També a través de Twitter han qüestionat Torra pels seus comentaris i tuits el Partit Popular Europeu i el Partit dels Socialistes Europeus.


 
Comentaris
Jordi Comasobirana
Més racista que deixar morir milers d'immigrants al Mediterrani? Fariseu de merda!
Berta
Alde de la corda del pespes ni cas!
Es veu que sols funciona en un sentit
Si als catalans ens apallissen per votar o ens empresonen els líders electes o ens amenacen amb bombardejar-nos sembla que als liberals europeus els hi sembla tant bé. On eren aquesta gent fins ara? Credibilitat ZERO.
Xenófobo, étnicista y supremacista excluyente ; a este elemento ya lo han "fichado" todos los grupos parlamentarios europeos.
Además, de cara a las próximas elecciones autonómicas, los miles de votantes dubitativos, este impresentable les ha disipado las dudas. El títere y su proceso fraudulento ya no engañan a nadie.
Vicenç Ramoneda
Esclaten a la cara del PP les acusacions de ''xenofòbia'' i ''supremacisme'' contra el nou president de la Generalitat, Quim Torra. La xarxa ha recuperat un article escrit l'any 1983 pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy -i publicat al diari el Faro de Vigo- on negava el principi d'igualtat entre les persones, un dels principis constitucionals en que se sustenta l’Estat de Dret i la democràcia. Aleshores, Rajoy era diputat al Parlament Gallec per Alianza Popular.
Lo que pasa ...
... es que ya os van conociendo, secesionistas. Dentro de poco nadie os tragará menos Assange, Pamela Andersson y Viggo Mortensen.
Joan
Los identitarios españoles, de identidad otorgada por las virtudes y la historia "impecable" de su Estado, parece que no son ni xenofobos ni racistas. La propaganda del partido del odio C's da sus frutos entre títeres europeos. Pero la realidad es dura y la mentira, necesita la ayuda de jueces, fiscales y policias. Ayer era directamente el peloton de fusilamiento. Cosas de la identidad del Frente Nacional Español.
me mondo
Los tres grandes grupos de la Eurocámara denuncian el discurso racista de Torra, liberales, populares y socialistas, esto es internacionalizar
JTC
@ Vicenç Ramoneda. Gracias por la información Un articulo que huele a Mengele.
Jo considero racist a no posar en evidencia i callar com una p...
quant peguen catalans per volguer votar.
Mamón
Cuanto te paga el Rajoy por decir estas paridas?
Anna
Ja ja internacionalitzar dius .precisament els socis dels 155 sociatas populars y liberales muuuuu neutralessss .anda segur que ja tenen pagadas l'as vacacens a la costa del zol .!! A la merda!!!
JordiP
Doncs segurament té raó, el paio aquest.Però tinc un dubte: quan exhorta a dialogar, li ho diu als independentistes o als dentralistes mesetaris, hereders de la mentalitat colonialista del Imperi Espanyol? Sí, aquests que van enviar els piolins a Catalunya a atonyinar padrines i jubilates desarmats, cantant pacíficament mans en alt! Perque`, que jo sàpiga, es va demanar 18 vegades celebrar un referèndum o consulta sobre la independència, en Mas i en Puigdemont li van fer llistes de temes, etc.
catalufos, nazis, terroristas, perros catalanes....
El que es molt més greu que comentaris son les amenaces d'ocupació militar com: 1- Cospedal :«El Ejército está listo para defender la democracia y unidad de España» 2-. Amadeo Martínez Inglés, oficial de l'exèrcit espanyol durant més de quaranta anys, revela que l'Estat va amenaçar amb violència i morts als carrers si els catalans impulsaven una Declaració Unilateral. Potser el President Torra hauria de portar aquestes amenaces traduides a tots els idiomes a la UE! No oblidem el "a por ellos"..
Els drets dels catalans de la UE són vulnerats
Els independentistes van guanyar les eleccions. Com vostè es pot imaginar això és renunciable. I la republica va ser proclamada al parlament per els diputats electes que tenien majoria per fer-ho. Si senyor, som separatistes! lo de racistes és de molt mal gust, tenint en compte que els violents i feixistes són ells.
VOLTAIRE
@Mamón Cuanto te paga el Rajoy por decir estas paridas? A ALGUNOS COMO UD. NO LE GUSTA LEER VERDADES, NO OPINIONES, PORQUE LE ROMPE SU CERTEZA CERRIL SOBRE LA BONDAD SUPREMA DE SUS LÍDERES Y SU CAUSA, Y ARGUMENTAR QUE ALGUNOS QUE OPINAMOS ESTAMOS PAGADOS ES PATALETA INFANTIL
Bit
Els francesos, els alemanys els anglesos, els holandesos, els danesos, els finlandesos, els luxemburgesos són racistes perquè no volen que el seu país siga governat ni ocupat per nacions estrangeres colonials ni imperis caducs. Voilà
Bit
als colons imperialistes castellans dels països catalans, torneu al vostre país, o comporteu-vos com a persones demòcrates i no vulgueu assimilar al que no és castellà.
Alguns tuits i articles espanyols
Accident Germanwings:" no hay wue dramatizar, solo han muerto catalanes" Incendis de l'Emporda:"hay que ecahrles gasolina, a ver si arden todos de una vez" Aixo son nomes un parell d'exemples. Ni va sortir ABSOLUTAMENT NINGU a denunciar xenofobia ni res que s'hi sembli. La catalanifobia es esport nacional espanyol. Ells son la reserva espiritual d'occident. Hem de marxar. Triguem mes o menys, no hi tenim res a fer: nomes volen la nostra aniquilacio.
jon
Si aquest van Baalen vol saber "la voluntat de la majoria dels catalans" que faci un referendum, i no parli com un il·luminat que es comunica amb Déu i que li transmet quina és la voluntat de la majoria dels catalans.
Quant denunciareu la xenofobia de volguer fer desapareixer catalans
i la seva cultura perqué no es com la vostra, matusers!!!???
...SIEGFRIED...
...VIVIDORES TRILEROS INDEPENDENTISTAS TIMADORES IMPOSTORES CRAPULAS...Y GENTE POR EL ESTILO...
Pepe
Rajoy el faro de vigo 4 de marzo de 1983. https://www.losgenoveses.net/losincunables/Primera entrega/Rajoy.Faro de Vigo 04.03.83.pdf
Ho creu aquest i ho sap tot el mon
Be, tot el mon menys els talibans de la barretina. Fins aqui heu arribat. Fora feixistes de la generalitat
Ja té doctorat
Aviat el trucaran dient que rep el doctorat honoria causa per la universitat de Salamanca o la rei Juan Carlos. I vacances pagades a un hotel a Murcia.
Jm
Estàs senil! Plega ruc!
Sapastre
Curiosa combinació d'adjectius: separatista i racista, al mateix nivell tots dos. Només això diu molt. I ara fa una crida al diàleg. Fa tard aquest. Sort que els demòcrates espanyols, amb el seu suport moral se suposa, van salvar el dia tan l'1 d'Octubre com el 10.
Com que aquest paio no diu el que jo vull sentir, deu estar senil...
Pues tot el mon deu estar senil. Que tot el mon pensa el mateix. Per aixó no hi ha un sol pais al planeta que hagi reconegut la República Talibá de la Barretina. I que el Torra es un feixista, un xenófob i un supremacista esta clarísim i basta sapigue llegir. Clar que hi ha que no en sap, solsament sap anar aborregat. Au, a viam quants països us han reconegut avui....emportarvos la calculadora.
Jaume
Estic segur, que tots els que diuen que el president es un racista, xenofob, etc etc, no en llegit res del que va dir.

envia el comentari