El president del TSJC critica els comentaris en xats

Lamenta que el Govern vulgui "deslegitimar" el poder judicial
El president del TSJC, Jesús María Barrientos, en roda de premsa a l'Audiència de Tarragona
El president del TSJC, Jesús María Barrientos | ACN

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha lamentat aquest divendres que la Generalitat "busqui deslegitimar davant la ciutadania" el poder judicial, després de les crítiques del Govern als missatges publicats per diversos jutges en un xat intern contra l'independentisme. Tot i mostrar-se en desacord amb algunes afirmacions, considera que és el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) qui ha de "depurar les responsabilitats conseqüents, si n'hi ha".

 

Però, alhora, ha dit que tampoc comparteix que "per elevació, a partir d'unes opinions abocades en entorns privats, s'arribi a qüestionar la probitat i neutralitat dels jutges en el seu acompliment jurisdiccional, o a projectar ombres que debiliten la independència judicial".

 

En un acte d'homenatge al president de la Sala Contenciosa-Administrativa del TSJC Emilio Berlanga, Barrientos ha dit que els jutges són "plenament independents", però "també són ciutadans, és clar, i tenen ideologia pròpia i diversa, només faltaria!". "Però en l'exercici de la funció judicial, són radicalment independents, i ningú avui, en un anàlisi serè i racional, pot posar-ho en qüestió". De fet, ha recordat que la independència dels jutges "està garantida en cada procés pels mecanismes orgànics i processals de la recusació".

 

El president del TSJC ha dit que "comparteix" la "preocupació suscitada" pels continguts d'aquests missatges "d'uns pocs jutges" en un xat "privat" entre magistrats. Barrientos diu que no està d'acord amb les afirmacions d'alguns d'aquests jutges, i l'entorn tampoc el considera "apropiat per emetre opinions particulars".Comentaris
lector_333
A veure Sr.Jesús María Barrientos, qui deslegitima la judicatura son els seus companys de gremi fent els comentaris que fan. No ens passi la pilota. Es culpa d'ells i dels que com vostè els hi han permès durant mesos, doncs segur que vosté mateix alguna vegada n'ha llegit algun.
X*2
Escolti, voste ho ha llegit com tots, aquesta merda que han escrit aquests paios s'ha de depurar, tot el demés son mentides i més feixisme permès per el "gobierno" espanyol, la judicatura, els militars, la poli i el Borbò , tot pura porqueria
Pilar
El poder judicial es deslegitimina tot solet. I quin nivell més penós s'ha vist que tenen "aquests pocs"
Sou tots una colla de faxas
Mar
Ah!! algo es algo
Sisco
El que ha de fer justícia es guanya el nom de jutge, quan es just, però si no a les hores, les injustícies provoquen rebuig, Sr. Barrientos el poble no es incult com abans, i sap analitzar quan realment es fa justícia i quan no.
X*2
Te moltes galtes aquest paio, la foto ho certifica
Carlitos
I de les actes falsificades no diu res?
Joan M.
Sr Barrientos, tot el món està pendent dels judicis dels nostres presos polítics. Vostès solets quedaran en evidència tard o d'hora davant d'Europa que tant van insultant perquè dicten unes sentències justes. Avui mateix s'ha sabut que no tenen proves de malversació. El sistema judicial espanyol s'ha de netejar de fills i néts de l'època de Franco que s'han situat en el poder judicial
Pepa Cendrós
Sr Barrientos aquests missatges no són privats!
Marta
Sr Barrientos,fa molt temps que no confío en la justicia,pero, ara, em fa por,com es por confiar en un judici justicia amb aquests individuos??,es el tribunal de la inquisición!!
Jaume
Cuan en el mateix xat s'opina que el 1-O va ser terrorisme d'estat el xat es publuc i es multa al jutge. Cuan els comentaris son en sentit contrari el xat es privat. Enresos.
f.x.m.f.
Per començar han d'obrir expedients disciplinaris, i pels resultats que s'obtinguin fer fora dels jutjats i audiències, i inhabilitar de manera definitiva tota aquesta colla de jutges feixistes de merda, que son tots ells, els causants de tot aixó. Ja veurem que el CGPJ no ho fará. Es recolçen entre ells mateixos en aquest estat franquista/nacionalcatòlic/borbònic.

envia el comentari