El president del TSJC “alerta” als nous jutges que a Catalunya hi ha qui vol "deslegitimar-los"

Barrientos també carrega contra els polítics que pretenen “soscavar” el crèdit de la justícia
Barrientos, el primer a l'esquerra de la imatge, entrant a la cerimònia de la promesa dels nous jutges
Barrientos, el primer a l'esquerra de la imatge, entrant a la cerimònia de la promesa dels nous jutges | QS

 

Discurs desacomplexat del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, José Maria Barrientos, en la cerimònia de promesa del càrrec dels nous Jutges a Catalunya celebrada aquest matí al Palau de Justícia. Barrientos ha “alertat” als 16 nous jutges que treballaran en jutjats catalans que a Catalunya hi trobaran “tensions polítiques” que “busquen la desligitimació i el descrèdit del que vosaltres representeu” com a “garants de l’efectiu compliment de la legalitat constitucional”.

 

"Us resultarà molt més difícil fer abstracció d'aquesta realitat política catalana", ha remarcat  per afegir que és "necessari insistir en el rellevant paper que assumiu a partir d'avui com integrants, ja, de l'arquitectura del nostre Estat de Dret". 

 

Per altra banda, el president del TSJC, també s’ha queixat de les crítiques a les resolucions judicials emeses des dels representants polítics. “Lamentablement la crítica de les resolucions judicials no sempre tenen vocació constructiva”, ha assegurat Barrientos. “Amb alguna freqüència entren la desqualificació personal del jutge o del tribunal que emanen, si més no busquen obertament el descrèdit i la deslegitimació de tot el sistema de justícia”, ha afegit.

 

En aquest sentit, també ha “alertat dels perills que això comporta, singularment quan els que ho fan ostenten la més alta representació política, en la mesura que contribueixen a soscavar els ciments mateixos que donen suport a la nostra organització social”

 

Una sentència contra Bèlgica

 

Barrientos ha fet una tancada defensa de la "democràcia plena espanyola" i s'ha vantat del sistema judicial espanyol. Per fer-ho, curiosament ha posat com exemple una sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans contra Bèlgica, el país que ha protegit els exiliats polítics catalans, quan va ser condemnada per vulneració de drets fonamentals. El president del TSJC també ha presumit que el poder judicial ha aguantat l'estructura constitucional. 

 

Drets lingüístics

 

També ha demanat als nous jutges que tinguin present que estar a Catalunya que siguin sensibles als drets lingüístics dels ciutadans, apliquin el dret civil català i siguin flexibles en interpretar la llei amb la realitat social però sense canviar la llei. 

 Comentaris
justicia de Cosido, si señor!!!
Jutges amb infima preparacio i que no fan cumplir les lleis sino que imposen la seva subjectivitat i que ningu controla. Son reis dels seus jutjats i fan el que volen. Barrientos fas pena amb aquest discurset propi d'un pepero. Cosido la justicia real d'españa
X*2
La justicia espanyola és una merda franquista
Una colla de trileros i ho sap tot Europa
Mira qui parla!
Barrientos: No cal que ens llenci la culpa del seu descrèdit a nosaltres,els catalans, els jutges es desacrediten tot solets amb les seves sentències i concessions que fan partits feixistes que nomenen els seus caps, els quals són hereus directes de la manera de fer i pensar franquista.
Octavi
Que hi ha algú que els vol deslegitimar? Però si no els cal! Ja ho fan ells tots solets.
No ens necessiten per a deslegitimar-se
Ja ho fan solets, prenent decisions injustes. Inclus la jutgessa qua va "acatar" el veredicte sobre La Manada va dir "Qué barata sale la violacion en Espana". La merda es podreix soleta, no necessita a ningu més!
Esperpèntic
Una forma d'advertir-los que jutgin com l'amo els digui, encara que no tingui res a veure amb el que han estudiat.
xup
no fa falta que els desligitimen nosaltres, ells solets ja ho estan fent
LLARENA dPENA
A CAT no cal desligitimar ningú, i meys els jutges. Ja els desligitimen ells mateixos, i si no tots, si molts per les seves decisions més politiques que de justicia.
Judicatura de merda
Ja surten de fàbrica amenaçats i acollonits ? Ja ni es dignen a dissimular els del " régimen. "
ALF
Ho feu vosaltres mateixos. Sou el ridícul dels jutges europeus.
Jesús Albiol
Per al descrèdit són autosuficients. La deslegitimació està en consonància amb les actuacions polítiques de la cúpula judicial: és altíssima.
marbosch
Per desligitimar els jutges no cal anar a Catalunya, s'ho fan molt bé per l'Audiència Nacional (antic Tribunal d'Ordre Públic que segueix amb la mateixa ideologia) i el Tribunal Suprem (que assisteix a diades per Colòmbia i a estones s'ho fan amb menors, segons confessions de la mateixa ministra de justícia i ex fiscal del suprem)
Suzie Q
La cúpula del poder judicial es deslegitima sola. El fotut és que vulguin incloure dins l'actual ideologia partidista del poder judicial als nous jutges/ses. Em sap greu xq hi ha jutges que no responen a l'estereotip de Lamela, Marchena o Llarena. Voldria tenir un record x totes les persones q treballen als al ministeri o departament de justícia, des de secretaris a funcionaris o jutges i fiscals i que no són partícips de les directrius del govern espanyol. La cúpula ens domina i cal resistir
Josep
Només tindrem justícia quan creem un país normal desde zero.
Las judicatura de ha desacreditado ella sola a través de sus manipuladores actos.
Sres. jueces del TSJC, CGPJ, TS y TC, no necesitan que nadie los desacredite, se desacreditan ustedes mismos por sus propias instrucciones, sus interlocutorias, sus declaraciones, sus sentencias, sus prisiones preventivas. En lugar de impartir justicia y aplicar la ley de dedican a hacer política a través de instrucciones totalmente FALSAS.
Jove. De 80 anys
BARRIENTOS LAS TEVAS MENTIRAS SE LAS DUR EL VENT pero se ha de menjar cada dia ,VERITAT.
El escolanet del Lesmes.
El Barrientos este ha hecho el peor discurso que podía hacer: Santiago y cierra España!! A cerrar filas tras el esperpento de su institución, nada de autocrítica. Una vergüenza, que si la tuvieran ya hubieran dejado la carrera judicial.

envia el comentari