El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Presència diversa de comunicadors i polítics en favor de la llibertat de premsa
  • CA

Aquest vespre, desenes de persones vinculades al món de la comunicació i la política han assistit a la lectura per part de Mònica Terribas i Jordi Évole del manifest a favor de la llibertat de premsa i d’informació que ha tingut lloc a la Rambla de Catalunya de Barcelona. Aquest manifest, promogut per entitats com el Grup de Periodistes Ramon Barnils, l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, el Sindicat de Periodistes de Catalunya o el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya entre d’altres, i que ja ha rebut més de 2.000 adhesions, ha estat la reacció del món comunicatiu davant de les pressions de l’estat espanyol per coartar les llibertats fonamentals a causa de la convocatòria de referèndum de l’1-O.

Durant l’acte, diversos periodistes i professionals de la comunicació han llegit frases en favor de la llibertat d’informació, de premsa i d’expressió i, posteriorment, l’exdirectora de TV3 i el director de Salvados han llegit el manifest. Entre el públic hi havia una gran representació del món comunicatiu i polític de Catalunya com ara el director d’El Món, Salvador Cot, la directora de Nació Digital Karma Peiró, la diputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel o l’exconseller de Cultura de la Generalitat Joan Manuel Tresserras.

 

Els signants del manifest consideren que l’estat espanyol està violentant els drets fonamentals dels ciutadans de Catalunya en el seu intent d’aturar el referèndum de l’1-O, amb pressions tant polítiques com judicials contra els mitjans de comunicació. Tant periodistes com publicistes han volgut mostrar el seu rebuig a aquestes accions.

Lectura del manifest en favor de la llibertat de premsa a la Rambla de Catalunya de Barcelona
Lectura del manifest en favor de la llibertat de premsa a la Rambla de Catalunya de Barcelona | Jordi Borràs

 

Al final de la lectura del manifest, que ha tancat amb una petita actuació del músic Jordi Montáñez, els organitzadors han convidat els assistents a unir-se a la concentració davant del TSJC, que reclama l’alliberament dels detinguts per la Guàrdia Civil en l’operació d’ahir 21 de setembre contra els organitzadors del referèndum.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa