La premsa internacional destaca la "demostració de força" de l'independentisme a la Diada

Les imatges de la massiva manifestació de la Diada tornen a donar la volta al món

La premsa internacional es fa ressò de la multitudinària manifestació independentista que, un any més, ha omplert i desbordat els carrers de la ciutat de Barcelona per celebrar la Diada. Al Regne Unit, The Financial Times destaca els centenars de milers de persones que s’hi han manifestat i apunta que la marxa té lloc “abans d’un referèndum de ruptura amb Espanya que pot portar al país a una greu crisi”. El diari britànic també assenyala que aquesta manifestació és un “indicador de la força i el compromís de les forces independentistes”. 


 

The Guardian il·lustra els carrers de Barcelona com "un mar d'estel·lades" a favor del referèndum de l'1 d'octubre i titula "Un milió de catalans marxa a favor de la independència el dia nacional de la regió". L'autor de la crònica, Sam Jones, destaca que els partidaris del no han estat "absents" als carrers de Barcelona durant la tarda d'aquest dilluns, amb carrers i balcons plens d'estelades, gorres i samarretes independentistes. Reuters apunta, per la seva part, que “un milió de persones es manifesta en una mostra de suport a la independència” i subratlla la importància de la concentració “a tres setmanes d’un referèndum que Madrid considera il·legal”. Mitjans com The Telegraph recullen la informació de l’agència britànica.


 

Notícia a 'The Telegraph' | The Telegraph

“A tres setmanes del referèndum català, la Diada del Sí”, titula Le Figaro. Mathieu de Tallac, corresponsal del rotatiu francès, destaca que ha estat “una gran festa catalana” davant la proximitat del referèndum de l’1 d’octubre “amb una coreografia preparada, com en cada diada des del 2012, amb diversos mesos d’antelació”. Libération obre amb una crònica de François Musseau que titula “A la Diada, els catalans marxen ‘cap a l’alliberament del domini espanyol’”Le Parisien titula “Independència de Catalunya: immensa manifestació als carrers de Barcelona” i recull la informació de l’Agence France-Presse. Coincideix amb altres mitjans en què la Diada ha esdevingut, un cop més, “una demostració de força”.


 

Portada de 'Le Figaro' | Le Figaro

 

La notícia també arriba a Itàlia. Per exemple La Repubblica titula que “mig milió de persones es manifesten a favor del referèndum d’independència de Catalunya”. També el Frankfurter Allgemeine destaca els centenars de milers de persones que s’han manifestat a Barcelona: “Els separatistes catalans marxen al carrer per la independència”. El Suddeütsche Zeitung, un altre dels grans diaris alemanys destaca que “desenes de milers de persones es manifesten a favor de la independència de Catalunya” i fa un recull de fotografies de la Diada d’enguany.

 

Portada del 'Frankfurter Allgemeine' | Frankfurter Allgemeine

 
Comentaris
home... un mil·lio...
Pero be, no sere pas jo qui desmenteixi a Reuters :-)
ALBERTO
las palabras no hacen honor a la realidad, Hoy comemos democracia y mañana? mañana ya se vera. les paraules no fan honor a la realitat. avui mengem democracia i dema? dema ja es veurà!! Paraule de deu! ho sabem senyor!
Jaume
Un millio + 1. Jo estic a l estrager pero em podeu comptar igualment
Anna
A la mani contra el terrorisme, amb 1/4 part d superfície menys q la d'avui, segons MADRID MITG MILIO, avui amb 4 vegades més d superfície, ple d gom a gom, amb límits desbordats, jo en sóc testimoni, dons mira... bastants més d 1 milio
Àlex
Estos medios afines al regimen separatista!
Pobretes els del diari la república
Encara es pensen que enganyant als seus lectors
es poden continuar anomenant diari "Republica".
Alberto ni democracia, ni pensions, ni asistencia per pobres a energética
ni sousa alts, ni salari minim, ni llei que no sigui arbitraria, ni escoles no es enlloc de barracones, ni premsa fiatble per tu tranquil que ja hi haurà algú més que et traurà les castanyes del foc.
Pepet de Vallmanya
Ni PPodridos , ni "Bribons" ! CATALUNYA SE'N VA .
Quimet
Si, molts més de un mil·lio, potser no a Barcelona, per'o molts i moltes per raón laborals o familiars, o invalidesa, no hi em pugut assistir, però el nostre cor hi era, filla i gendre treballen festius, i amb la dona ens ho varem fer a sort, a veure qui hi anava i qui es quedava de canguro amb els nets petits. I com nosaltres, moltisima gent més, erem més de un mil·lio molts més, ja ho veureu el 1 d'Octubre.
Visca la Republica Catalana adeu caspanya
¡ ¡ COLLONS ! !
¿ Pero que collons diuen el independentistes ? Va quedar ven clar que el manifestants devian ser, 1500 o a tot estira 2000, el que passa es que la T.V. 3, repetia les imatges varies vegades, per fer veure que eran molts mes. Esta molt malament que volgueu enganyar a la gent, no ho feu mai mes aixo sino, el govern de RAXOY us posara al reco de pensar. per mentiders, DE FILLS DE PUTA EL PAIS ESTA VENT PLE,... Amb refereixo a España com a pais.

envia el comentari