El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La precampanya electoral complica l’organització de l’acte de Perpinyà
  • CA

L’organització de l’acte del Consell per la República (CxR) a Perpinyà dissabte vinent no està resultant particularment fàcil, segons admeten fonts consultades per ‘El Món’ que diuen que “costarà” tancar el guió de les intervencions que tindran lloc dissabte. De fet, expliquen que l’escaleta de l’acte probablement no es pugui tancar fins “a l’últim moment”. Ara per ara, en principi, el protagonisme dalt de l’escenari el tindran el president a l’exili, Carles Puigdemont, acompanyat de Toni Comín i Clara Ponsatí, segons apunten les mateixes fonts.

No es preveu que dalt de l’escenari hi pugin representants d’altres partits independentistes, ni d’ERC ni de la CUP. Malgrat tot, sí que es treballa perquè hi pugui haver intervencions per videoconferència o vídeo. Els organitzadors han dit que és això en el que s’està “treballant”, sense voler confirmar quina figura de l’independentisme podria tenir presència, en diferit o telemàtica.

Carles Puigdemont a Brussel·les el 3 de febrer del 2020 (EP)

Carles Puigdemont a Brussel·les el 3 de febrer del 2020 (EP)

La CUP ha de valorar si participa en l’acte mentre que ERC tampoc ha confirmat quina serà al seva presència perquè “res està tancat”, diuen fonts consultades per ‘El Món’.

La precampanya electoral complica l’organització d’un acte, que es preveu multitudinari, i que probablement serveixi per reforçar el lideratge de Puigdemont en l’àmbit internacional. Les dificultats organitzatives posen en evidència la pugna entre Puigdemont i ERC per veure qui es fa amb el control del tímó del procés en aquesta nova etapa.

La celebració de Perpinyà, segons ha informat aquest diumenge el CxR arrencarà als volts de les 10 del matí amb actuacions musicals, i a migdia es preveu l’aparició de Puigdemont, Comín i Ponsatí.

Setmana intensa

Els preparatius per un esdeveniment que busca fer història a Catalunya Nord coincideixen amb una setmana carregada d’esdeveniments, començant per l’inici de la taula de diàleg dimecres a la Moncloa entre el Govern i el govern espanyol. A més, dijous l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, per qui ja ha acabat el període d’inhabilitació, presentarà un nou llibre autobiogràfic.

Puigdemont arribarà dissabte a Perpinyà amb diverses peticions sorgides a Catalunya els darrers dies que li reclamen assumir el lideratge de l’independentisme a les properes eleccions al Parlament. El moviment Independentistes d’Esquerra, despertant recels de l’entorn d’ERC, recull signatures a favor d’una candidatura única i prepara una assemblea oberta pel 29 de març (el mateix CxR ha fet promoció d’aquesta campanya a través dels seus comptes a les xarxes socials). A banda, els diferents espais que reuneix JxCAT busquen la manera d’entendre’s davant de la nova cita amb les urnes. En aquest espai, alguns sectors, com Acció per la República, li han demanat a Puigdemont que abandoni el PDeCAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa