El PPC esperona a Arrimadas “a fer com Felipe González l’any 80 contra Suárez”

Els populars tenen la tesi d’una investidura fallida per afiançar l’alternativa del bloc constitucionalista
Felipe González, al debat d'investidura del 1980 i Arrimadas, avui dia, dos móns que segons el PP s'haurien de trobar

 

El portaveu del PPC al Parlament, Alejandro Fernàndez, ha animat a la líder de Ciutadans a promoure una investidura fallida. Una jugada que, segons Fernàndez, tindria un doble efecte. Per una banda, que els terminis comencessin a córrer. I, per l’altra, i potser més important, afiançar “la imatge d’alternativa del bloc constitucionalista”. 

 

En una roda de premsa al Parlament celebrada aquest dimarts, Fernàndez ha posat com exemple per Arrimadas la “moció de censura que Felipe González va presentar el maig de 1980 contra l’aleshores president espanyol, Adolfo Suárez”. “Sabia que no servia per fer fora a Suárez, no tenia prou suports,  però va donar la imatge d’alternativa seriosa”, ha apuntat Fernàndez. Per això, proposa a través d’una investidura fallida portar a terme una operació de presentació al gran públic de què el “constitucionalisme és alternativa a Catalunya”. 


 

 

Aquella moció de censura, famosa perque el llavors número dos dels socialistes, Adolfo Guerra, li va proferir a Suárez el nom de “Tafur del Missisipi”, la va perdre González, per l’abstenció de la dreta i l’extrema dreta. Ara bé, va ser una operació de desgast clau que va portar a la dimissió de Suárez el mes de gener de 1981 i el primer gran pas per tal que el PSOE guanyès les eleccions el 28 d’octubre de 1982, per majoria absoluta. 

 

“González va perdre la moció de censura però va guanyar davamnt l’opinió pública i es va construir una alternativa nova”, ha assegurat. “Nosaltres, els constitucionalistes, tenim aquesta oportunitat, fins i tot perdent i sense tenir els números, la gent al carrer pugui percebre que aquesta alternativa és possible, que té la majoria en vots i no en escons, però que aviat tindria aquestes dues majories”, ha albirat Fernández animant a Arrimadas a liderar-ho. “Nosaltres veiem que hi ha una alternativa davant la paràlisi de la majoria separatista i tot seria un bon moment perquè la resta de forces polítiques per intentar desbloquejar aquesta situació”, ha reblat. 


 

En tot cas, Fernàndez ha recordat que Arrimadas va voler fer-ho la legislatura passada i finalment no ho va fer. Ara no hi ha cap diferència, atès el portaveu del PPC, més enllà que ara el constitucionalisme té més força electoral. Des de Ciutadans han rebutjat a priori la resposta peruè “solventaria la papereta i uniria a l’independentisme”

 

 
Comentaris
aqui els unics que han fallat i han perdut es el PPC , i ara es el que vol tallar el bacalla. vergonya els i tindrie que fer amb 4 ascons voler manipular.ho tot a la seva manera per continuar roban .
Ehem!
Solament... que ni G. Albiol ni el PP coneixen el reglament del Parlament, així com al congrés de Madrid n'hi ha prou amb fer un visita al Borbó per a demanar de presentar-se com a candidat a ésser investit president de govern espanyol, al Parlament de Catalunya s'han d'obrir converses amb el President del Parlament i proposar-li una candidatura seriosa i amb possibilitats de guanyar. Ve-t'ho ací. No us deixeu aixecar la camisa, si us plau.
Ramon
No recordo cap ocasió que una rèplica iniciada amb el format "Aquí els únics..." no sigui estupidíssima. I és ben curiós, perquè el format en si mateix no té res d'incorrecte. Bé que per exemple hom podria dir: "Aquí els únics que confien en André Gomes són els entrenadors". Però, per alguna raó, només hi recorren èinsteins.
miquel
Que es presenti!!!!!!!!. Igual fa tant el ridícul que ens la treiem de sobre per sempre!!.
Karlus
Vergonya, posats a anar en darrera podrien anar als 70 i començar a dictar penes de mort com feia el criminal Franco, el pp és la mateixa porqueria feixista
Jordi putes Canyes
Espanyolufus..... Nadaaaaaaaaa heu perdut i seguireu 72-63 70-57 Putus 3 del 155
Vist amb distancia, critiquem la tasca de Suarez
I veient el que ha passat, evidentment, fariem moltes coses diferents. Tot ia aixi, Suarez tenia una intel.ligencia que es totalment absent en Arrimadas. No dona la talla ni en capacitat intel.lectual, ni en habilitat negociadora ni en oratoria. No es mes que una compulsiva mentidera amb mes ambicio que coneixements i valors. Disculpeu teclat sense accents.
Ayla
L'Arrambada aquesta no farà res. No arrisca res. És una vaga. No sap més que ficar merda i repetir com un lloro les consignes del seu amo Riverita.
torracollons
ja només hi faltarà l'heroi tejero disfressat de llarena...

envia el comentari