El PPC avisa que l'extradició de Puigdemont pot provocar "injustícia i desigualtat de tracte"

Rodríguez reclama "plans d'igualtat" per part de la justícia alemanya per evitar situacions com la de l'expresident
Santi Rodríguez a la seu del PP a Barcelona
Santi Rodríguez a la seu del PP a Barcelona | JORDI BORRÀS

El secretari general del PPC, Santi Rodríguez, ha avisat aquest dijous en roda de premsa que l'extradició de Puigdemont pot provocar "injustícia i desigualtat de tracte" entre processats pel cas de l'1-O al Tribunal Suprem. Aquest dijous s'ha conegut la notícia que l'audiència territorial de Schleswig-Holstein ha decidit extradir Carles Puigdemont només per malversació i ha descartat la rebel·lió. Per aquest motiu, Rodríguez ha reclamat "plans d'igualtat" per part de la justícia alemanya per evitar situacions com la de l'expresident Carles Puigdemont i altres processats, amb uns jutjats per uns delictes i altres per sospites de consideració diferents. D'aquesta manera, el diputat del PPC ha assegurat que segurament es produeixi una "anomalia" i, en aquest sentit, ha defensat que "no s'hauria de llançar un missatge d'aquell que intenta al·ludir l'acció de la justícia si al final surt endavant".


Per altra banda, Rodríguez ha criticat el nomenament del lletrat major, Joan Ridao, a petició del president del Parlament, Roger Torrent, ja que ha assegurat que no és "gens recomanable" que el lletrat major l'esculli algú del mateix partit i hagi estat secretari general d'ERC. La designació de Ridao ha tingut el suport de Junts per Catalunya i ERC, que sumen quatre dels set vots a la Mesa del Parlament.
Comentaris
Igualtat dius?
Igualtat la demano jo, que sigui perseguit un país al M, punto Rajoy, i si es culpable, entri a presó, ja!
Wir sind das Volk
Ets una mica justet Santi. Encara no entenc com vas poder estudiar a la UPC. Ets un descredit per aquesta universitat.
soci ANC
Ha parlat un representant de la més gran corrupció a Europa, del feixisme, la injustícia i el nazionalisme de Ñ.
Feho.so mirar màfietes
Andreuenc_Dani
Amb una mica de "plans d' igualtat" ben orientats potser mig PP acabaria no ja a la presó, sinó a galeres. Avui tenen el galliner franquista revolucionat.
pere odi
Odi, un sentiment humà, és el que sento per aquest de la foto. Un milió de morts, molts desapareguts, gent marxant a peu i massacrada per l' aviació alemanya, fosses comunes; això és el que porta al seu ADN aquest individu i els seus feixistes col.legues. Ara reprimint-nos que és el que saben fer més bé. Això és una rebelió, feixistes, a veure com acaba, cabrons. Hi havia llibertat d' expressió i fins i tot això ens han robat, malt parits !
Pauline
Qui riu l'últim riu millor. No todo el monte es oregano. Salut!
Ramons
Als espanyols i als botiflers us han clavat una hòstia més sonora concedint-vos l'extradició en aquestes condicions, que no havent-vos-la concedit.
pere espanyol
Per a Ramons: totalment d' acord. Però voldria fer una precisió. Penso que és un error posar com a enemics de nosaltres els independentistes, als "espanyols". Jo no els veig com a contrincants, per la raó de que Espanya (amb ñ o amb ny) és, en realitat, LA PENINSULA IBÈRICA, LA VELLA HISPÀNIA. Jo, per tant, no és que em senti, SOC CATALA (la meva nació és Catalunya) i SOC ESPANYOL (habitant d' aquesta península) El que està fent molt de mal encara, és aquest malentès.
fat Boy
Si, una injusticia i desigualtat de tracte com la dels jueus que es van poder exiliar d'Alemanya i els que van anar a raure a Auschwitz.
Torreneules
Una altre convocatòria d'eleccions i ja quedaran definitivament fora del Parlament. Upppp... endavant
Ramon
Primera, la essa de Ramons s'ha colat. Segona, tots pertanyem a molts nosaltres alhora però, pel que fa a mi, el nosaltres fonamental és el nosaltres que més neguiteja tant espanyols com botiflers i és el nosaltres català. L'independentisme és secundari. L'important és la identitat. La nació. Tot i que, sí, òbviament, també m'incloc el nosaltres independentista (no debades en sóc des de molt abans que ERC se n'hi tornés de la mà d'Àngel Colom i Pilar Rahola). I tercera...
Ramon
I tercera, certament, els nostres enemics van apropiar-se del topònim Espanya però això poc que ho revertirem. Ni ganes. El món sencer els identifica així i és així com hem d'estigmatitzar-los. Dir-los castellans perquè nosaltres també seríem espanyols des d'una concepció de l'espanyolitat com quelcom que inclou Portugal és massa enrevessat, una batalla semàntica innecessària, esforços esmerçats en va i fins i tot contraproduents llevat que la nostra lluita ja no sigui per l'estat propi.
Ramon
A més, l'arrelament mundial del gentilici espanyol fa que si ara nosaltres ens declarem espanyols, a banda de donar-li la sensació tant a ells com a la resta de l'estranger que no lluitem per l'estat propi sinó per un encaix plurinacional, també pot generar l'equívoc de fer pensar a andalusos, lleonesos, extremenys, asturians, murcians, baturros i com cony es diguin els de Santander i la Rioja, que en contra d'ells no hi tenim res. Que l'únic problema és amb els castellans estrictes.
Ramon
I home, sí, és clar, identificar els nostres enemics com els castellans és millor que la típica covardia catalana de referir-nos a "Madrid" (o pitjor encara, quan de seguida s'hi afegeix que no ens referim al poble madrileny sinó "al poder amb seu a Madrid"). Sí, és clar, millor dir-los castellans que dir-los "Madrid". Però, hi insisteixo, tot i que l'argument històric és cert, la lluita política la fem contra Espanya. Contra els espanyols. I contra els catalans col·laboracionistes, of course.
Ramon
Ara als progres els fa molta ràbia que dels Estats Units se'n digui Amèrica. Raó per la qual jo ho faig per sistema. Però els propis progres bé que cantaven el When The Saints Go Marching In amb la lletra: "Americans, foteu el camp...". En sentit estricte, el nom d'Amèrica és objectable des de molts punts de vista. Però, quan ha arrelat, què vols? Que hi ha gaires portuguesos que es reconeguin espanyols? Els catalans som uns mestres a trobar un problema per a cada solució.
Ramon
Hispània prové del simple fet que els legionaris romans arribats a aquesta península fa més de vint segles van trobar que aquí hi proliferava una espècie de rossegadors que els resultava rara. De debò creus que ara hem de plantejar una batalla semàntica per intentar convèncer el món que ja mai més emprin el gentilici espanyol tal com l'entenen sinó com el d'una Terra de Conills que inclouria catalans i portuguesos? Ja posats a tirar enrere, per què no Ibèria?
Ramon
Fèlix Cucurull feia el paral·lelisme amb la situació hipotètica que Hitler no hagués intentat les batalles de Rússia i Anglaterra, que s'hagués conformat amb mantenir les conquestes continentals ja fetes. Probablement, deia l'historiador, en un moment o un altre hauria assumit el nom d'Europa encara que li faltés algun cromo europeu (igual que Castella va dir-se Espanya quan encara li faltava Navarra). La referència europea sempre va ser molt present, en el nazisme i el feixisme. (Continua)
Ramon
Doncs bé, d'haver-se consolidat aquell III Reïch com Europa, segons raonava Cucurull hauria passat que les resistències nacionals franceses, holandeses, daneses, s'haurien dit antieuropees (com Podemos i la CUP, guaita). Haurien negat ser europeus. Absurd? Si. Però també lògic. I al cap de segles ja molt més lògic que absurd. Que és la situació nostra. Ja només faltaria que ara ens dediquéssim a beneir i reivindicar les paraules Espanya i espanyol.

envia el comentari