El PP vol obligar per llei que els ambaixadors defensin la justícia i la policia espanyola

Ofensiva legislativa al Congrés
Dues de la modificació de la llei
Dues de la modificació de la llei | Congreso

 

El fiasco de la repressió a nivell internacional ha fet reaccionar l’ala dura del PP. Ara bé, lluny de mirar de corregir l’escomesa de la justícia espanyola contra el sobiranisme, els populars volen que la diplomàcia esdevingui una autèntica guàrdia pretoriana de les togues i dels uniformes de la policia. Així es desprén de la Proposició de Llei que ha registrat el grup de Pablo Casado amb què vol modificar la  Llei 2/2014, de 25 de març, de l’Acció  i del Servei Exterior de l’Estat. Curiosament, una llei promulgada i impulsada per l’aleshores minitre d’Exteriors del PP, José Manuel García Margallo. És a dir, una autoesmena a la que ha tingut accés El Món.


 

Aquesta iniciativa, pensada per atenallar l’acció de les delegacions de la Generalitat, va més enllà i també inclou en els seus objectius promocionar la Constitució,  i a defensa a capa i espasa dels tribunals espanyols i dels cossos i forces de Seguretat de l’Estat. Concretament estableix que el cos diplomàtic tingui com objectiu "la promoció d'Espanya com a Estat social i democràtic de Dret, que propugna com a valors superiors del seu ordenament jurídic la justícia, llibertat, igualtat i pluralisme polític”. Així mateix estableix defensar els “interessos polítics de l’Estat”. 

 

 

 

Pel que fa als jutges, i després dels antecedents de les bufetades rebudes pels tribunals belgues, alemanys i escocesos, contra els líders sobiranistes exiliats, els populars volen que “l’Acció Exterior en matèria de justícia en tot cas comprendrà la defensa de la independència judicial i la Justícia espanyola”.  I afegeix que el servei exterior "s'orientarà a la formació i enfortiment de la posició espanyola davant les institucions internacionals i de la Unió Europea en l'àmbit de la justícia i de les llibertats públiques".


 

 

En el llistat d’objectius destaca que “l’acció diplomàtica ha de comprendre la promoció de la imatge i defensa de la tasca de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat com a referent internacional de professionalitat i servei públic per a la seguretat”. Una mesura pal·liativa després de la imatge de la policia en la seva actuació durant la jornada del referèndum del Primer d’Octubre.  “La defensa de la Constitució i els valors superiors de l'ordenament jurídic, així com els principis de l'Estat social i democràtic de Dret , la unitat d'Espanya i la sobirania nacional “, també s’inclou en la modificació de la llei.

 
Comentaris
Ferragut
Us adondu que això més que post-franquisme és franquisme pur i dur ? Fins on arribarà la fatxenderia d'aquests partits " demòcrates " ? Quin escàndol !!
Tics dictatorials i tirànics
els són tan inherents com la falta de respecte al criteri i a la llibertat d'expressió. Imposarien la seves dèries contra raó i natura. NO PASSARAN!
Pepet de Vallmanya
El subnormal PProfund del PPodrido es pensa que és l'amo de la PPuta UROPPa ! I només, perque els seus jutges li llePPen el cul ....
miquel
I que cantin el "cara al sol" també?. Els ñols cada vegada més patètics!!!! Ànims que això s'acaba!!!!!!!!!!. Aviat serem lliures!!!!!!!
Juan hospitalet
Lo mejor es que envien a las embajadas un retrato del Rey con el jeque de Arabia Saudita, una foto de un elefante muerto a tiros, un toro desangrando por una espada, una copia de un Master de Rajoy, y una copia del decreto del golpe de estado de Franco en 1936 y a partir de aquí los embajadores que hagan su trabajo promocionando la "Marca España".
El Partit Podrit si Espanya fos un país democràtic i normal ja no existiria ,estarian tots entre reixas .
EspaÑa 4º mundista
Pais bananero, això es el que veu el mon.
Català a Mallorca
Doncs si heu de fer creure tota aquesta propaganda a europa i al món teniu una feinada de por pq no us creu ningú!!!! Las democracias mundiales ja saben el pà que es dona a Espanya com diria aquell oi? Jajajaja
Jutge 17
La justícia quan és justa, no l'ha de defensar ningú ,quan no ho és se !'ha de condemnar . Això és de parvulari, no cal haver passat per la Juanca I
ambaixadors
En el cas de prosperar la proposta, tots els paisos democràtics haurien de retirar els seus ambaixadors de la dictadura de Ñ.
Pussy Galore
Apa!! tots a defensar la mafieta. No tenen vergonya!!
Fermi
EspaÑistan avançan a Turquia i Arabia en dictadura, sempre volen ser més que els altres.
Erdogan-2
Que volen... Fer més propaganda de la Justicia d'aquest pais bananero/corruPPte, juntament amb "Los miembros de la Guardia Civil y Policía Armada-2" e imposar la FET y de las JONS, i que continui fent acte de presència el Glorioso Movimiento Nacional?...
Vicenç Ramoneda
Plega l’únic alcalde del PP a Catalunya, famós per considerar els gais com a “tarats”. Des de l'any 1999, Lluís Caldentey era alcalde de Pontons (Alt Penedès.)

envia el comentari