El PP proposa al PSC i a Cs punts programàtics paraigua per al 21-D

El candidat del PP envia una carta a Miquel Iceta i a Inés Arrimadas per fer un front constiutcionalista, amb l'eix principal de rebutjar un referèndum pactat
Xavier García Albiol i Inés Arrimadas, Mario Vargas Llosa i dirigents de SCC a la capçalera de la manifestació
Xavier García Albiol i Inés Arrimadas, Mario Vargas Llosa i dirigents de SCC a la capçalera de la manifestació | ACN

El PP català es compromet a "no donar suport a cap tipus de referèndum, pactat o no, per a l’autodeterminació a Catalunya". És el principal missatge que el líder popular i candidat el 21-D, Xavier García Albiol, ha enviat en una carta a Miquel Iceta i a Inés Arrimadas, per tal de proposar-los alguns punts programàtics en comú per fer front a l'independentisme. "Si bé els partits constitucionalistes tenim diferències programàtiques també tenim punts en comú del que ha de ser Catalunya. Per això seria un motiu d’esperança per a la majoria de catalans que en aspectes essencials hi hagués entre nosaltres un acord i compromís clar", diu Albiol als líders del PSC i de Cs. "El primer d’aquests compromisos és el de treballar per a tots els catalans en el marc de la legalitat, evitant en qualsevol cas acords d’investidura amb partits independentistes. El segon és que els catalans sàpiguen que en cas de que el resultat electoral del 21 de desembre ho permeti, la prioritat pel PPC, Cs i PSC hauria de ser constituir un govern que respecti l’Estatut i la Constitució".  


 

I en tercer lloc, el PP considera que és important que "tant el PP, com el PSC i Cs participem activament de la Comissió sobre el model territorial que s’ha constituït al Congrés dels Diputats, buscant el màxim acord sobre quines reformes fer, en el marc de la Constitució i, descartar en conseqüència, cap acord a Catalunya que pugui portar al fracàs a aquesta comissió i els treballs que se’n derivin. Per tant, les nostres forces polítiques han de descartar cap mena de suport a un referèndum sobre la ruptura de Catalunya i la resta d’Espanya", remarca Xavier García Albiol.


 

Finalment, el líder del PPC assegura que té el convenciment que "una majoria de catalans valorarien satisfactòriament que els nostres programes electorals contemplessin aquests tres compromisos democràtics com a mostra de lleialtat als principis inspiradors basats en el respecte a l’Estat de dret, les llibertats i la democràcia".  

 

Llegiu la carta en aquest enllaç
Comentaris
Angelblau
Això.. i ara que si afegeixin tambe els de la Colau i companyia.
Jo mateix
Els lladres es reparteixen el Botí
LUIS
El fascismo sin argumentos solo puede llevar a cabo una cosa, destruir Catalunya. El odio del " a por ellos" quiere quedarse para aterrorizar y amedrentar. ¿ Se lo vamos a consentir?. En los despachos de Madrid saben que no, y por eso su propuesta programatica es pegar y que corra la sangre. Esto a Albiol le gusta mucho.
Karlus
Quina fortor fastigosa de feixistes

envia el comentari