El PP insta a Advocacia de l'Estat a examinar la presa de possessió de Torra

Hernando creu que és moment de posar límit a les "fórmules pintoresques, imaginatives i lamentables" d'assumir un càrrec
La investidura de Quim Torra
La investidura de Quim Torra | Jordi

El PP ha emplaçat l'Advocacia de l'Estat a examinar la presa de possessió de Joaquim Torra com a president de la Generalitat per veure si realment ha complert tots els requisits formals, i en tot cas ha ofert a la resta de partits un acord que reguli aquest tipus d'actes perquè, més enllà de la formalitat, hi hagi un compromís amb el respecte a la legalitat vigent.

 

Així s'ha pronunciat al Congrés el portaveu del Grup Popular, Rafael Hernando, qui considera que Torra "no ha formalitzat adequadament aquest acte de presa de possessió", en el qual no s'ha fet cap esment a la Constitució.


 

En la seva opinió, cal estudiar si el fet de "eludir l'acatament de la Constitució i de l'Estatut és constitutiu d'una no formalització de la presa de possessió". Aquest estudi, ha afegit, ha de fer-ho pel seu costat el Govern central, a través de l'Advocacia de l'estat, però també ho va a fer el Grup Popular amb idea de cercar un acord amb altres partits per corregir aquestes pràctiques.

 

Hernando vol un acord amb els partits constitucionalistes, el PSOE i Ciudadanos, però també amb les altres formacions polítiques, per regular les preses de possessió, i no només del president de la Generalitat, sinó de tots els càrrecs públics, incloent diputats i senadors.


Ja es veuen massa extravagances  

 

"Com ja estem veient massa extravagances, com ja hem vist que aquí al Congrés s'inventen fórmules pintoresques, imaginatives i lamentables, m'agradaria que poguéssim establir una regles més precises per a les preses de possessió", ha explicat.

 

Al seu judici, "ha arribat l'hora d'establir normes que precisin més com s'assumeix un càrrec" perquè, més enllà del formalisme, és un fet transcendental sobre "les intencions reals" de la persona que assumeix el càrrec i hauria de comportar l'acatament de la Constitució. "Potser hàgim d'estudiar una forma que sigui precisa, clara i evident per convertir aquest acte de presa de possessió no en alguna cosa merament formal, sinó que tingui validesa legal i premisses concretes", ha afegit.


 

En el cas concret de Quim Torra, Hernando ha reconegut que li sembla "un personatge estrafolari" i "extravagant", i no només per "comentaris racistes, xenòfobs i hispanòfobs", sinó també per la seva forma d'actuar. "El que estem coneixent no ens agrada -ha sentenciat-. No espero res bo d'ell, només que sigui capaç de complir amb la legislació".

 

El dirigent del PP ha volgut deixar clar que, després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, el nou president català ja sap quin serà la seva "destinació final" si "el seu camí és tornar al passat": "Ja està advertit", ha postil·lat.
Comentaris
pac
Tornen enrrere i encara faran jurar per el moviment nacional. Fan fàstic tots plegats, psoe inclos.
Berta
Guaita !! Visca la separació de poders !!!!!
La Pantoja catalana olé!
Dents,dents que això és el que es fot al trio lalalà .ViSCA LA REPUBLICA DE CATALuNYA .
pauline
Ja no saben per on atacar, estan rabiosos . Buscant per sota les pedres. Tinc ansies de llibertat. No hi ha dret que per parlar i sentir-se català siguis perseguit. Ells parlen i es senten espanyols i jo ho trobo molt bé però ells ho poden fer i nosaltres no. Tenen un doble raser per mesurar. Realment penós i contrari al dret internacional.
Ni un pas enrera !!
I aquests són els que parlen de dialogar ? D'acostar posicions ? L'únic que fan és amenaçar tothom i posar (voler posar) la por al cos dels gent. No ens feu por
A un país normal i democràtic tots el del partit podrit tindrien que estar engarjolats

envia el comentari