El PP exigeix suspendre Schengen a l'Estat mentre "s'aclareix" si l'euroordre "serveix per a alguna cosa"

El portaveu dels populars espanyols a l'Eurocambra assegura que l'ordre europea de detenció "no funciona" i acusa els jutges alemanys de tenir "prejudici"
El cap de files del PP a l'Eurocambra, Esteban González Pons
El cap de files del PP a l'Eurocambra, Esteban González Pons | ACN

El Partit Popular exigeix al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "suspengui" l'aplicació de l'Acord Schengen a Espanya fins que "s'aclareixi" si el sistema d'ordres europees de detenció "serveix per a alguna cosa o no". Així ho ha expressat el cap de files dels populars espanyols a l'Eurocambra, l'eurodiputat Esteban González Pons, en un missatge des del Parlament Europeu com a reacció a la decisió del tribunal alemany sobre l'expresident Carles Puigdemont. "Avui és un dia molt trist pel procés d'integració de la Unió Europea perquè s'ha demostrat que l'euroordre no funciona i en aquestes condicions el tractat de Schengen és un risc pels països de la UE", ha assegurat González Pons. L'eurodiputat retreu als jutges alemanys que no "confiïn" en la justícia espanyola i els acusa de tenir "un prejudici". En aquest sentit, planteja la suspensió de l'Acord Schengen pel qual diversos estats d'Europa van suprimir els controls en les fronteres interiors. 


"Nosaltres vam llevar les fronteres convençuts que els altres confiaran i que si algun delinqüent s'ens escapa ens l'enviaran però si els nostres socis no ens els tornen hauríem de plantejar-nos tornar a posar fronteres", ha justificat. A més, s'ha mostrat convençut que exigir la suspensió de l'aplicació de l'acord a Espanya és fer "allò que faria a Alemanya si algú hagués atemptat contra la seva constitució". Per altra banda, el popular ha afirmat que és "dramàtic" que alguns països del nord vulguin aixecar fronteres "quan es tracta que entrin immigrants o refugiats i després les treguin quan es tracta de colpistes en un país del sud". "Em produeix angoixa comprovar com molts polítics a Alemanya volen que hi hagi fronteres perquè no entrin els que fugen de la pobresa i en canvi sí que es llevin per aquells que fugen del colpisme", ha conclòs.
Comentaris
Pilar
Patacetamol del partit més corrupte i poc democràtic. Es pensen que poden donar lliçons d'alguna cosa que comporti democràcia?
Berta
Ay !! Pons Pons delicuent,tu, te "Gürtel no te Gürtel " a prendre per cul ppeosssss!
M.... de justícia, la espanyola.
La justícia espanyola es tant denigrant, tant injusta, que tot i denostan-la desde l'estranger, els feixistes jutges espanyols es queden bocabadats, en no poder entendre que hi haigi justicia al mon.
gregal
Haurien de demanar sortir de la Unió Europea, i entrar a la Unió de paisos africans per proximitat.
Ja ja ja ja i tan que si caspanyistan no es mereix estar a la comunitat europea
edu
Ay Esteban González Pons que en fa de temps que tens el cervell en suspens. No se que cony hi fots al Parlament Eu. Be ,m'ho penso, fotre més el ridícul amb la Ñ
culet
El partit popular en vol donar lliçons de democracia!!! D'aquest senyor Gonzalez Pons en ho podem esperar tot, te un odi visceral a tot el que fa olor de català.
Andreuenc_Dani
No home, el que ha de fer l' esta davant d' aquesta "afrenta, mofa y escarnio" es declarar la guerra a la UE, envair Gibraltar, Andorra, Portugal i ja possats Malta que es molt bonic. Segrestar la Merquel, i possar el Furer Llarena al Bundestag i quan estigui "el enemigo derrotado" crear la U.E., la Unión Española. Apa, feixistes, que us donin.
John Smith
Si espanya decideix sortir de la UE serà magnífic. Ens facilita tot molt.
Fat Boy
Aixo crearia un conflicte diplomatic molt greu, pero per acontentar al PP suggereixo que un llistat amb tots els militants i carrecs (incloent'hi els diputats europeus) del PP es distribueixi a tots els passos fronterers i, nomes a ells, se'ls exigeixi passaport i, si conve, visat, per entrar i sortir d'Espanya. Aixi, tots contents.
Sr. Pons, sempre li queda montar una casa de putes a Espanya i fer de madame..
Mierdaspain
Les euroordres serveixen per detenir a criminals i corruptes, no persones democràtiques escollides per el poble.
Marta de Sabadell
El feixisme s'ha d'il·legalitzar !!! Visca Catalunya lliure !!!
Ciutadanacfarta
O sigui , sr gonzalez, voste ja ha decidit que es un delinquent i un colpista, voste solet , sense que cap judici ho reconegui , perque el mhp puigdemont en porta uns quants de judicis a europa i tots han reconegut la seva innocencia, se us veu el llauto , peperus, el vostres duscurset ja no cola enlloc, esteu acavts i no nomes a catalunya, on ja no compteu per a res, ni grup teniu ja, sou patetics i tot-hom us coneix ja a tota europa, salut i republica!
A gregal
No els vulguis tan mal als pobres països africans perquè se'ls vulgui afegir uns casposos que no han sortit de l'època Neardhental

envia el comentari