El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Possible entesa del tripartit en infraestructures
  • CA

Un dels principals temes que han distanciat els tres membres del tripartit, tan en la primera com en la segona legislatura, han estat les infraestructures. Sembla, però, que amb el temps PSC, ERC, ICV podrien arribar a una entesa. El conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, ha assegurat avui que les tres formacions estan “en condicions” de tancar al gener un acord sobre el “pacte nacional d’infraestructures”.

Saura ha admès que “diversos esculls” separen actualment a ICV del PSC, entre ells el traçat del Quart Cinturó, si bé ha dit que l'”aproximació de posicions” en aquesta infraestructura li fa pensar en un acord global aviat sobre aquest quart acord nacional.

Revisió del Pacte d’entesa

Un dels altres temes pendents entre els tres socis és la revisió del pacte de govern. En aquest sentit, Saura ha assegurat que hi haurà una reunió entre representants de PSC, ERC i ICV-EUiA “abans del 15 de gener”. I ha recordat que l’objectiu d’aquest partit ha de ser adaptar el pacte d’Entesa a un context de crisi econòmica i accentuar les mesures socials per fer front a aquesta conjuntura.

Traspassos de competències

Finalment, ha confiat que al gener se celebri una Comissió Bilateral entre el Govern espanyol i el català per continuar avançant en el procés de traspassos de competències que preveu l’Estatut. Així mateix, Saura ha donat per fet que prèviament a la Bilateral es reunirà la Comissió de Transferències “abans del 20 de gener”, i ha assegurat que el traspàs de Rodalies de Renfe “no avança com hauria d’avançar”, declaracions que contrasten amb les formulades pel conseller Nadal, qui assegurava fa uns dies que només quedava un 10% de marge per discutir. I preguntat per si veu lluny el traspàs de la gestió d’aquest servei, el conseller ha comentat: “No ho veig pròxim ni immediat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa