Els positius de coronavirus no podran votar en les eleccions gallegues

El conselleiro de Sanidade, Jesús Vázquez Almuiña, ha dit aquest diumenge que les persones que hagin donat positiu per coronavirus no podran anar a votar a les eleccions gallegues del proper 12 de juliol, mentre que els contactes estrets que estiguin en quarentena sí que ho podran fer prenent mesurades de precaució.

En una roda de premsa en què ha anunciat el confinament del districte sanitari de Mariña (Lugo) durant cinc dies a causa del brot registrat a la zona -amb 106 positius-, Almuiña ha destacat que els contactes són “persones sanes” que han estat amb algun positiu i a les quals se’ls fa un seguiment per veure si desenvolupen símptomes. Han de romandre aïllades durant aquest període.

“Aquestes persones poden votar. Un contacte, evidentment, pot votar”, ha exposat el conselleiro, que ha recordat que el vot és “un dret fonamental”. “Pot, amb mascareta, anar al col·legi i tornar a casa a continuar la quarentena”, ha concretat. “Un positiu no pot”, ha dit a continuació i ha indicat que aquests casos podran anar a les urnes si superen el seu període de confinament.

En cas que algú tingui símptomes però estigui pendent del resultat de la prova per comprovar si té Covid-19, tindrà la consideració de “positiu” a l’efecte de les restriccions que se li apliquen.

Nou comentari