El positiu d’una diputada de JxCat obliga el Parlament a fer l’activitat telemàticament

Alguns companys de grup d'Elena Fort que hi havia tingut contacte prenen precaucions i anul·len l'agenda presencial

La diputada de JxCat Elena Fort va donar positiu per covid-19 el passat dissabte 25 de juliol. Els protocols i les mesures de precaució un cop comunicada la situació de la diputada han forçat el Parlament i el seu grup a prendre mesures preventives i a anul·lar l’activitat presencial prevista per a aquesta setmana. Segons ha pogut saber l’ACN, la Mesa del Parlament té previst formalitzar aquest dimarts que totes les comissions i reunions que estaven fixades per a aquests dies passin a ser telemàtiques. De fet, la Mesa i la Junta de Portaveus de demà ja es faran de manera virtual per a evitar riscos, segons fonts de la cambra.

Pel que fa a JxCat, fonts del grup han confirmat que immediatament després de conèixer el positiu de Fort, es va fer saber al grup parlamentari, es va comunicar a les persones que podien haver estat en contacte amb ella i es van posar en marxa els protocols establerts. A més, s’ha demanat a tot el personal del grup que teletreballi en la mesura del possible. Alguns dels companys de la diputada, de fet, ja han reduït al màxim la seva activitat pública i presencial. Altres, a més, han cancel·lat directament actes, com el cas del vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, que tenia previst algun acte de presentació del seu llibre i ha estat ajornat.

El diagnòstic positiu de Fort el va donar a conèixer ella mateixa el passat dissabte a la xarxa, on en una piulada explicava que “un familiar va donar positiu” i va fer-se “la prova per precaució”. El Parlament ja havia pres mesures preventives semblants i havia celebrat reunions telemàtiques durant els mesos mes durs de la crisi del coronavirus o amb altres casos de positius per covid-19 de diputats d’altres partits.

Nou comentari