Portbou exigeix respecte a la Guàrdia Civil després de l’arrest del regidor de Seguretat

L'Ajuntament troba "desafortunada" la detenció, dóna suport "incondicional" a Ábalos i diu que el recolzarà en totes les actuacions que vulgui emprendre

 

L’Ajuntament de Portbou qualifica de “desafortunada” la detenció del regidor de Seguretat, Francisco Ábalos, per part de la Guàrdia Civil aquest passat dissabte i exigeix al cos una relació “respectuosa”. En un comunicat, el consistori lamenta els fets que es van produir dissabte després que l’edil es negués a identificar-se davant del cos quan pretenia calmar els ànims entre un client d’un pàrquing i dos treballadors. A l’escrit, asseguren que sempre han mantingut una relació “correcta” i de respecte amb els cossos de seguretat que tenen presència al municipi i reclama “reciprocitat”. En aquest sentit, diuen que iniciaran “immediatament” totes les actuacions necessàries per recuperar el clima de “respecte i entesa” a la població i mostren total suport cap a Ábalos. “El recolzarem solidàriament en totes les actuacions que consideri necessari emprendre per tal d’aclarir els fets ocorreguts i sentir-se compensat pel dany sofert”, insisteixen.

La Guàrdia Civil va detenir dissabte durant unes hores el regidor de Seguretat. El motiu de l’arrest va ser la negativa de l’edil a identificar-se quan els agents li ho van requerir. Segons va avançar SER Catalunya, Ábalos intentava calmar els ànims en una discussió entre el client d’un pàrquing i dos treballadors quan van arribar els agents i li van demanar que s’identifiqués. Segons l’emissora, el regidors s’hi va negar al·legant que els policies ja el coneixien i que, de fet, l’havien cridat pel sobrenom amb el qual se’l coneix, ‘Kiki’. Davant de la negativa, un dels agents el va emmanillar per l’esquena i se’l va emportar a la comissaria situada a pocs metres del lloc dels fets. Poques hores després, el van deixar en llibertat, tot i que li imputen un delicte de resistència a l’autoritat i un altre de desobediència. 

Nou comentari