La portaveu del PSC posa data a la nova reunió de la taula de diàleg

La portaveu del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha assegurat que està previst que la taula de diàleg entre governs es reuneixi a principis de 2022. “La taula de diàleg entre governs es va posar en marxa, ara ha d’haver-hi una segona reunió a inicis de l’any. A més, s’han posat en marxa les comissions bilaterals”, ha assegurat Romero, que ha defensat en una entrevista amb l’agència Europa Press que el diàleg està avançant.

La dirigent socialista també ha defensat la necessitat d’asseure’s en la taula per a dialogar: “Hi ha calendaris fets i nosaltres estem satisfets que es vagin fent les reunions i que hi hagi compromisos”. Considera que aquests compromisos són tant la taula de diàleg per a solucionar el conflicte amb l’Estat com de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, que ha recordat que es reunirà al gener.

Romero ha expressat “tot el suport” al govern de Pedro Sánchez, i també al de la Generalitat, encara que ha assegurat que aquest “va coix a la taula de diàleg”. Junts ara com ara no participa en aquesta taula, després que el president del Govern, Pere Aragonès, rebutgés la delegació que el partit de Carles Puigdemont va proposar perquè no estava formada exclusivament per membres de l’executiu.

La portaveu del PSC considera que el fet que Junts no estigui en la taula de diàleg “afebleix” la postura del Govern i creu que hauria d’asseure’s encara que sigui per a exposar una postura diferent a la dels republicans. Així, ha demanat a Junts participar en la taula de diàleg, i ha avisat que li correspon a Aragonès “convèncer als seus socis de coalició que s’han d’asseure en aquesta taula”.

Interpel·lada per si creu que la taula de diàleg pot aconseguir acords més fàcilment sense Junts, ha advertit que no es pot excloure a ningú del diàleg: “En tot cas, els que ens sentim exclosos som el catalans als quals no se’ns permet asseure’ns en una taula aquí”, en un diàleg entre partits catalans que els socialistes demanen reiteradament a Aragonès.

Comentaris

  afm Novembre 01, 2021 | 10:50
  La 'socialista' Romero es pensa que la gent es tonta, la taula de dialeg aquí es diu parlament de Catalunya, a qui voleu enganyar per seguir robant i vivint del 'cuento'? No teniu vergonya de seguir governant aquesta espanya de majoria neofeixista, plena de institucions feixistes i fent politiques repressives i classistes. Sou uns paràsits del règim..
  Tripartit no, gràcies Novembre 01, 2021 | 13:04
  ...Collons, quantes taules! El PPSOEMOC'S i ERC acabaran muntant un bar
  Joan de l'Ós Novembre 01, 2021 | 13:08
  Volen fer creure que amb la seva anglical disposició al diàleg que haurien imposat al PSOE hi ha res a fer. Pobres d'ells i pobres de nosaltres. El PSOE marca el ritme i els fa ballar com vol, rebenta ell mateix la taula i la devalua plorant amb llàgrimes de cocodril la falta de Junts. Quant de cinisme i quanta innocència, per no dir vergonyosa incompetència d'ERC. Cornuts i paguenn el beure que el PSOE es regala de grat mentre es peta de riure del seu candor
  Curts tots plegats. Novembre 01, 2021 | 14:03
  Guaita què fan ara! Els PSOECialistes ja han tornat a treure la PASTANAGA i els hi han tornat a penjar davant dels morros als d'ERC. Toca arrufar-se i apretar a correr per a veure si la poden enxampar. Er-c, Psoe-c sou el Coyote i el Correcaminos DE LA VERGONYA a Catalunya. Sobradets!
  Tano Novembre 01, 2021 | 17:47
  Taula de diàleg?. No em feu riure, això no arriba ni a tauleta de nit.
  Ehem ! Novembre 02, 2021 | 13:29
  Però si ni ella ni el seu partit hi participen ! No fan part de cap govern. Quina credibilitat té aleshores ? Si a més se sap que les "taules de diàleg" tenen sempre "reunions" anunciades i altres ( les més importants ) que es fan amb discreció i sense fer-ne publicitat... De què va aquesta diputada del "govern" fantasma ombra, del fantasma Illa ?

Nou comentari