L'"A por ellos" judicial

Els jutges espanyols a través dels seus fòrums
Alguns dels mails als que ha tingut accès El Món
Alguns dels mails als que ha tingut accès El Món | QS

 

L’independentisme i els seus líders són “colpistes”, “nazis”, un “virus” o “un germen”. La gent que es mobilitza a Catalunya fa “idioteses”, són “criminals”, “violents”“extremistes” als quals “aplicar el Codi Penal” perquè tenen dirigents que són “fills de puta” o “com violadors”. Aquestes no són opinions d'un fòrum qualsevol, ni comentaris anònims en un article d’un diari sinó les idees escrites i expressades per jutges i magistrats de tot l’Estat en el correu electrònic corporatiu de la judicatura. Són continguts dins del canal formal de tots els jutges espanyols abans, durant i després de l’1 d’Octubre i fins a la negativa d’Alemanya a l'euroordre contra el president Carles Puigdemont. 

 

Es tracta d'un fil de mails al canal oficial del Consejo Oficial del Poder Judicial, el tercer poder independent de l’Estat, que dirigeix els tribunals i la judicatura espanyola. Concretament, es tracta d'un òrgan constitucional que “exerceix les funcions de govern del Poder Judicial ambla finalitat de garantir la independencia dels jutges en l’exercici de la funció judicial davant de tots”. El tercer pilar de l'Estat, juntament amb el govern i les càmeres parlamentàries. Doncs bé, dins de la web oficial del poder judicial s'hi allotja un sistema de correu electrònic on hi té accès qualsevol jutge o magistrat en exercici. És un canal compartit per tots els jutges, que l'utilitzen per intercanviar informació i documents. Però també és el lloc on es comparteixen inquietuds i es comenta l'actualitat. I aquí és on es palpa l’animadversió contra la política catalana i on queda constància de l’antipatia cap al procés polític català i els seus protagonistes. De fet, una de les opinions més repetides pels jutges és que acabar amb el procés “no és una “qüestió política, és una qüestió d’Estat i de Democràcia”

 

Aquest fòrum funciona a través del servidor poderjudicial.es, i ja va ser polèmic quan un jutge exercent a Catalunya, Frederic Vidal, va criticar un altre mail d’uns companys titulat “Jutges amenaçats a Catalunya?”. El magistrat català -del Contenciós Administratiu 17 de Barcelona- responia preguntant-se si ningú no es preocupava del “terrorisme policial” que s’havia viscut a Catalunya durant el referèndum. Un text, difós per Eldiario.es,  que va enfurismar els seus col·legues, que l’acusaven d’injuriar a les forces i cossos de seguretat de l’Estat i de “mofar-se de la corona”. En aquell moment, el fòrum es va omplir de missatges que demanaven que el jutge discrepant fos expedientat per “traidor”. De fet, el CGPJ el va multar amb 600 euros per les seves crítiques a l’actuació dels ‘piolins’. 

 

 

Però la cadena de mails ha continuat des del 8 d’octubre ençà i encara n’han aparegut més, als quals el Món i elDiario.es ha tingut accés. Les opinions del jutges espanyols mantenen la contundència contra els independentistes. Sobretot, a finals de setembre.

 

 

Setembre: un informe sobre la Justícia en cas d’independència

 

Ja abans del referèndum molts magistrats participants en el fòrum advertien de com s’hauria d’actuar davant el procés polític de Catalunya. Destaca un fil obert a partir de l’11 de setembre de 2017, quan un magistrat a Guadalajara proposa elaborar un informe sobre “en quina situació quedaria el Poder Judicial en la regió després del referèndum sobiranista”.  Un informe que es presentaria a l’opinió pública abans de la votació. El dossier tractaria, segons aquest mail, de “com afectaria la situació laboral, als drets, a la posició institucional com autoritat de l’Estat”. El jutge mostra “preocupació” i assegura que li han arribat “testimonis esquinçadors”. “Hi ha qui ho està passant molt malament”, sentencia. 

 

La proposta rep una primera resposta l'endemà mateix. A.B., jutge a Bilbao, que afegeix l'adjectiu “esgarrifós” a la situació que descriu. Encara més explícit és un magistrat destinat a Catalunya, R.M. En el seu mail descriu la situació dels jutges en territori català com a “desconcertant”. “Sembla que no hagi de passar res, però en el punt que estan les coses, ha de passar alguna cosa”, escriu. “Sembla de bojos”, remarca després d’explicar el contingut de la Llei de Transitorietat Jurídica que contemplaria “l’opció dels jutges incorporar-se” a la justícia catalana. En conclusió, qualifica els fets com una “gravetat única i històrica”. 

Mails del setembre dels jutges
Mails del setembre dels jutges | QS

 

L.A., jutge d’Instrucció a l’àrea metropolitana, respon a la petició alertant que “és terrible” el que els independentistes “volen fer amb el poder judicial”. “Però no ho aconseguiran, així que tinc la tranquil·litat que l’estat de dret funcionarà”. Considera “gravíssim” que dirigents i polítics independentistes “menyspreïn el sistema de fonts (llei, costum i principis generals del dret) i la independència del poder judicial”. La jutgessa proposa fer un informe on s’expliquin de manera “clara i entendible” el “que pretén la Generalitat”. La mateixa magistrada, però, es mostra escèptica respecte a una possible independència. De fet, es mostra convençuda que després de l’1-O “no passarà res”. “L’Estat actuarà i estarem protegits”, conclou. “No veig tan dèbil la nostra democràcia”, afegeix. 

 

El fil continua amb un magistrat d’Instrucció a Navarra, F.O., que anuncia que “davant del que està passant a Catalunya vull mostrar tot el suport i solidaritat als companys destinats a la comunitat que han estat posats en el punt de mira dels independentistes”. Una situació que considera “lògica” perquè els jutges són els “garants de la Constitució, dels drets dels ciutadans i del respecte i el compliment de la llei, i això són coses que als independentistes no els poden agradar gaire”. 

Un dels mails que es valora que pot passar després del referèndum
Un dels mails que es valora que pot passar després del referèndum | QS

 

El mateix dia 12 de setembre, J.C.M, magistrat a Astúries, escriu que “comprenc perfectament el que està passant a Catalunya”.Recorda que va exercir a Mollet, Cornellà, Vilanova i la Geltrú, Sant Feliu de Guixols, Figueres i Girona entre 2004 i 2015. “Això ja ho vèiem venir des de la Diada del 2012 i davant el virus de l’odi inoculat a la societat - i que podíem percebre en les mirades dels nostres veïns d’un petit poble de la Costa Brava- vam decidir marxar per tal que no infectés el nostre fill”. I continua: “Així que tot el suport als que esteu a Catalunya. No defalliu en la defensa de la Constitució i de l’Estat de Dret. Les pressions seran terribles. Esperem que les forces de seguretat no us desobeeixin”. En un altre mail del mateix dia, el magistrat alerta dels “integrants de la carrera judicial a Catalunya que mostren simpaties (o almenys certa ambigüitat) pel moviment independentista i que en cas d’independència estarien encantats d’exercir com a membres del nou Poder Judicial de la República”. 

Peticions per treure l'escola Judicial de Barcelona
Peticions per treure l'escola Judicial de Barcelona | QS

 

Posteriorment, A.V., magistrat a Barcelona, compara la situació a Catalunya amb el nazisme i alerta de “la situació greu que es pot produir pel caràcter extremista de qui detenta el poder a Catalunya; no hi ha ningú de tarannà moderat. El mateix que va passar a Alemanya en èpoques remotes”,subratlla. En aquest sentit, recorda que la Generalitat controla els mitjans materials i poden “fins i tot impedir l’accés a Jutjats i Tribunals”.

 

El 13 de setembre, una magistrada a Catalunya, explica que és gallega i que fa 13 anys que viu a Catalunya. Assegura que la situació “s’ha radicalitzat des del 2006” i que es planteja marxar. “Em repugna adonar-me que m’estan fent fora”,sentencia. “Sé que estic protegint els meus fills d’aquesta situació i que viuen en una bombolla i només espero que el dia de demà no se sentin assenyalats o avergonyits perquè els seus pares no els porten a la cadeneta humana, a la V i no sé quines idioteses més que s’inventen per l'11S. La pressió del grup hi fa molt”,destaca. 

 

En qualsevol cas, considera que “no passarà res llevat que els de la CUP comencin a agitar el carrer i puguin generar episodis de violència”. La jutgessa no considera una “bona idea” elaborar un informe sobre què passaria amb els jutges en cas d'independència “perquè suposa reconèixer-los legitimitat per fer el referèndum i que la sobirania resideix al poble català, cosa que va en contra la Constitució”. “El que cal fer és complir i fer complir el jurament que en el seu dia vam fer a l’ingressar a la carrera”, adverteix.

 

Una jutgessa de Terrassa insisteix que “hi ha motius per preocupar-se”. “L’ambient a Catalunya és tens, fins i tot, dins de les famílies”,escriu. “Ser jutge a Catalunya serà cada cop més difícil en un context que legitima la desobediència civil”, avisa. “No crec que es pugui treballar sense el suport dels ciutadans, a qui es transmet des dels mitjans de comunicació una imatge negativa dels jutges”,constata. 

 

Tot seguit, el magistrat V.M torna a entrar en escena per afegir que va als “bars on hi ha molts mossos”“des de fa uns dies les mirades d’alguns d’ells són diferents”.“Alguna cosa ha canviat de manera molt radical en poc temps” detalla per concretar que a Catalunya “es vivia amb tranquil·litat fins l’any 2012, en què les barbaritats nacionalistes van exacerbar els comportaments”. El jutge es mostra convençut que els “extremistes” volen “violència”, que “s’organitzi un gran tumult i surti a les televisions estrangeres”. “Sempre he estat partidari d’un 155” perquè “no sabem quines són les intencions d’alguns criminals que fan costat als extremistes que detenten el poder”. 

 

El mateix magistrat, en un missatge registrat l’endemà, 14 de setembre, alerta que sap "com actuen els nacionalistes”. Diu que “han accelerat el procés” per “protegir exalts càrrecs i familiars que podrien ser indultats en un altre estat”. “En els fons es tracta de protegir la casta nacionalista, governada sempre per les mateixes familíes, a qui els ha anat molt bé aliar-se amb extremistes (fins fa poc extraparlamentaris) -en referència a la CUP- que pretenen rebentar el sistema”,destaca. “Aquí s’ha deixat tot en mans de famílies nacionalistes i així de malament van les coses”, conclou. 

 

La situació que descriuen els jutges des de Catalunya també obté la solidaritat d’un magistrat a Euskadi, que fa constar el seu suport i considera que “singularment a nosaltres (als jutges destinats a Euskadi) ens resulta relativament familiar la situació en la que us trobeu”.“No oblideu que és ara quan cal demostrar valentia i estar a l’altura”, els encotatja. 

Les comparacions amb Alemanya
Les comparacions amb Alemanya | QS

 

C.P., jutge a Andalusia, recorda que va estar destinat “fa nou anys a Girona” quan “no era com ara” però de “manera passiva, suau i constant tot s’impregna del germen nacionalista”.“És una acció de formigueta diària”, pronostica. Es mostra escandalitzat per les estelades als balcons i rotondes, per la possibilitat de poder-se fer un DNI català i per què les circulars de les escoles siguin només en català. “La situació enfosqueix la imatge d’aquests llocs tan bonics i on existiria millor qualitat de vida, probablement de tot el país, si no fos per la grip separatista”,comenta. “El problema és que ara és difícil de solucionar, així que veurem si l’Estat està a l’altura i s’aplica amb rigor i contundència el Codi Penal, que pel que sembla serà l’única manera de deixar clar a alguns que mai no poden situar-se per sobre de la llei”, adverteix. 

El virus de l'odi
El virus de l'odi | QS

 

 

El magistrat destinat a Astúries hi torna a escriure el 21 de setembre -just després de les intervencions policials a les conselleries- quan el procés com la “major crisi constitucional des del 23F”. Així mateix retreu els que criticaven les opinions del fòrum sobre la qüestió argüint que no és “filosofar” debatre la qüestió del procés en un “correu professional de jutges i magistrats que tots han jurat o promès la Constitució”. 

 

 

El mateix 21 un altre magistrat destinat a Barcelona ja qualifica els fets de la conselleria d’Economia de“sedició” i alerta de la “gravetat de la situació”davant la possibilitat que “es bloquegi el TSJC”. El 30 de setembre aquest mateix magistrat assegura que l’han amenaçat: “si no t’agrada el nacionalisme, ves-te’n”, diu que li han dit. “Pur nazisme”,conclou.  I afegeix: “L’odi i el mal que ha causat el nacionalisme entre amics i famílies ja no es pot arreglar. Esperem que triomfi la llei. Lex et semper Lex”. Alguns jutges, fins i tot, demanen fer “una passa al front”. 

Pur nazismo, una de les consignes dels mails
Pur nazismo, una de les consignes dels mails | QS

 

 

Un dels mails que mostra l'antipatia cap el procés
Un dels mails que mostra l'antipatia cap el procés | QS

 

Octubre, del referèndum a la DUI

 

El mes d’Octubre el to s’enfila encara més. El mateix dia 2, una jutgessa de Barcelona defensa efusivament l’actuació del CNP i la Guàrdia Civil durant l’1-O. Concretament critica les paraules del portaveu de la Comissió Europea que l’endemà “qüestionava l’ús de la violència com instrument polític”. “S’oblida”, escriu la togada, “que no es tracta d’un instrument polític, sino del deure de les forces i cossos de seguretat de l’Estat d’executar materialment allò disposat en una resolució judicial”. Tot i lamentar la imatge dels cops de porra -per les que assegura sentir “tristesa”-, la jurista se sorprèn de què"la Unió Europea desconegui que la llei s’imposa per la força davant dels qui la neguen, ja que si fos al contrari, ni seria llei, ni estaríem en un Estat de dret ni les nostres resolucions no servirien per a res”

 

“No deixa de sorprendre’m que existeixi sorpresa pel que va passar”, insisteix. “Pensaven que es burlarien de les lleis i imposarien la seva voluntat sense cap conseqüència? No ho crec. Lamentablement, es veia a venir, i malgrat això, hi ha hagut crida massiva a les urnes de ciutadans indefensos”. I aprofita per criticar el comportament dels Mossos durant l’1-O. “Més sopresa encara que la Comissió Europea no es faci ressò de què l’actuació de la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia va arribar després de l’absoluta passivitat de la majoria de Mossos d’Esquadra, amb la gravetat que comporta que un cos policial desobeeixi la llei”, conclou. Així mateix s’acomiada donant ànims i avisant que “comença una nova fase molt difícil a Catalunya” pels jutges. 

 

El mateix dia dos d’Octubre, un altre magistrat de Barcelona, torna a entrar al fòrum per definir les queixes de la violència policial com a “hipocresia”. “Quantes causes tenen obertes els Mossos per violència o brutalitat? Avui m’ho comentaven, els van parar una trampa i van enganyar al CNP i la Guàrdia Civil”, apunta. I adverteix: “Estava pensat així, mentre ells niraven cap un altre cantó. Pel que fa als Mossos, el jutge lamenta que "haurem de saludar-los ara quan anem a treballar". Tot i que, a tall de represàlia, afirma "és possible que jo em posi de perfil, com ahir van fer ells”. 

Criminals, un dels adjectius dels magistrats
Criminals, un dels adjectius dels magistrats | QS

 

El 3 d’Octubre, dia de l'aturada de país, un magistratexercent a Extremadura , demana als seus companys “no mirar cap a l’altra banda” davant del procés. “La Justícia té també aquí un gran paper, cal fer complir les lleis i no es pot admetre ni permetre el quebrantament de l’ordre jurídic”, realça. També mostra el seu suport als companys de Catalunya i els recorda que amb “L’Estat de Dret i la Constitució la por no hi té cabuda”. 

Complicitat amb la sedició
Complicitat amb la sedició | QS

 

El 4 d’octubre, l’endemà de l’aturada, una jutgessa destinada a l'àrea metropolitana de Barcelona, descriu la situació política com "una greu crisi” que obliga a “recordar el compromís amb l’Estat de Dret” i que els jutges “són garants dels drets i llibertats dels ciutadans”. De fet, assegura que si això no es té present “malament anem”.  “Això va més enllà d’una qüestió política, és una qüestió d’Estat i de democràcia”, escriu la magistrada. “És dificilíssim continuar aquí”, enfatitza respecte la vida dels jutges a Catalunya. 

 

També el 4 d’octubre, un jutge destinat a la demarcació de Tarragona -i, més tard, a Jaén- carrega sense manies contra els independentistes i contra el procés que considera “un problemónd’abast nacional”. El jutge engega a la “puta merda”als col·legues als quals afectin les crítiques. El magistrat està convençut que el procés afectarà tant en “l’àmbit personal com en el laboral” i tindrà conseqüències sobre “tots els espanyols a curt, llarg i mitjà termini, estiguem o no a Catalunya, i m’heu de creure que anirà a pitjor”. “S’ha judicialitzat un problema que havia de tenir una solució política, però no s’ha fet res i ara és tard per negociar perque l’independentisme ens té agafats pels ous i com es continuï sense fer-se res això ens portarà a la pèrdua del territori nacional o a una guerra civil”

 

També el dia 4, un magistrat exercent al País Valencià entra dins del xat per deixar clar que“sent una profunda vergonya de ser català”i recomana als jutges crítics amb l’actuacio de Felip VI que “abans d’insultar a sa majestat es mirin a ells mateixos”. La figura del rei és especialment venerada perquè un altre magistrat exigeix “expulsar de la carrera judicial” a un jutge crític amb l’actuació policial del primer d’Octubre. “Només espero que la comissió disciplinària hagi pres nota… perquè un ésser que es permet insultar al cap de l’Estat i un traïdor d’aquest calibre ha de ser expulsat de la carrera de manera fulminant, amb una mica de sort que vagi a fer-li companyia al seu President quan estigui a la presó”, confesa. “Quina vergonya de jutge” al·lega queixant-se que hagués dit que es van registrar 890 ferits. El jutge continua sentenciant que “només se m’acudeix que cal ser un fill de la gran… per haver dit una cosa així”

Les comparacions amb el nazisme, habituals
Les comparacions amb el nazisme, habituals | QS

 

Un magistrat d'Astúries mostra el seu enuig amb aquest -solitari- magistrat crític amb l’actuació policial. Li retreu que, al seu parer, ha estat “ben callat quan insulten als fills dels policies o quan els nens de 9 anys expressen odi a la resta d’espanyols”. Descriu la seva opinió crítica com a “despreciable i miserable”. “Tens assegurat el lloc a la Nova República, Quin fàstic!”,tanca el mail. 

 

El mateix 4 al vespre, el magistrat d’Extremadura hi torna i es vanta que els “jutges són ara els baularts de la llibertat”. “Estem a la primera línia de lluita contra la tirania fonamentada en l’odi i la mentida, juntament amb els nostres germans fiscals, lletrats de l’Administració i amb aquests herois malpagats i humiliats de la Guàrdia Civil i el CNP”. “I, per suposat, prenent exemple del Rei, que amb el seu acte es farà un forat en els llibres d’història”. Compara portar els nens als col·legis electorals com els pares que es posen a córrer davant dels toros de San Fermín. De fet, acusa els pares “d’educar-los en l’odi i la mentida”. “Espanya no caurà, si caigués, cauria Europa, però encara que no tinguessim el seu suport, sería igual. Aniríem endavant. Som una gran nació. No odiem. Ni mentim i per descomptat, no ens creiem superiors. Junts, ho assolirem”, s’acomiada. 

 

Un magistrat del Social a Catalunya, alerta que “no cal ser gaire llest per apreciar els mètodes de pressió als què ens someten els independentistes. O estàs amb ells, o estàs contra ells”. “Algú es pensa que s'aturaran perquè al referèndum surti que no? En la meva opinió, no”, diu. L’endemà el mateix magistrat assegura que l’aturada de país del 3 d’Octubre va ser una “clara vaga política”

Separatistes són feixistes
Separatistes són feixistes | QS

 

 

 

1-O, un "festí de caníbals" 

 

El dia 5 una magistrada s’expressa en el mateix sentit i avisa que “no pot admetre que es riguin de la més alta institució del nostre país”.Aquest dia també entra un altre magistrat, amb destí a Màlaga, que es pregunta “on són els 890 ferits ocasionats pel terrorisme policial? Estan tots amagats per la seva seguretat? Són tots com aquella dona que va denunciar que li havien trencat les dits de la mà dreta i va aparèixer amb la mà esquerra embenada, reconeixent al final que tenia una capsulitis?”. “Lamentable”, s’acomiada. 

 

Un altre magistrat, J.A.M.A., també entra al xat i explica que la seva família és catalana i viu a Catalunya. Una familia que defineix com a “divida”. “Ploro tots els dies per aquesta situació perquè aquesta no és la Catalunya en la que em vaig criar”, enfatitza. “No podré oblidar als qui han fet això amb la meva familia i el meu poble”,amenaça. Un altre magistrat, F.J.D.U., especula el mateix dia 5 que els independentistes aspiren als Països Catalans. “Algú es creu que aquesta gent s'aturaran? Quan tinguin la independència de Catalunya intentaran desestabilitzar València i Balears. Tenen una voracitat insadollable”, etziba. 

 

El magistrat d’Extremadura, molt actiu, entra de nou al fòrum i carrega contra els que demanen “diàleg i mediació” amb els que “volen propiciar una guerra i que corri la sang, donat que si no és amb la violència i la mort mai imposaran les seves tesis, igual que ETA”.“Efectivament, sis milions de vots i cinc mil ferits, no, deu mil, en aquellfestí de caníbals que va tenir lloc l’1 d’Octubre i uns trenta un milions de persones excloses del cens que es pregunten perquè no ens deixen votar”, escriu el magistrat. 

 

El mail continua encara amb més contundència fent befa del diàleg del govern espanyol amb Carles Puigdemont. “La mediació amb el colpista que parla de tu a tu al Rei” o “el diàleg amb els que preguen al Déu de la Guerra”,són algunes de les acusacions del Jutge. De fet, escriu dos exemples. El primer: “Diàleg: les manilles l’apreten massa o ja estan bé així?”. El segon: “Mediació: Desitja passar els propers vint anys a la presó del Salto del Negro o li va millor la de Badajoz?”. Així com “fer pagar de la seva butxaca les despeses”. “Tot el meu suport als orpimits per aquesta minoria plena fins dalt d’odi i mentides”, conclou. També té temps per ridiculitzar els plors del jugador del Barça, Josep Piquè. 

 

En un altre missatge, ja de matinada, el mateix magistrat sentencia: “SEPARATIST ARE FASCIST, ho poso en anglès perquè m'entengui el gilipollasde Bono, el dels U2 i els covards que profanen la convivència i la paraula de Déu”. Un mail posterior matisa que quan escriu “SEPARATIST ARE FASCIST es refereix al separatisme colpista”, un eslògan que qualifica de “bell”.El dia 6, el mateix magistrat torna a la càrrega:“Els colpistes, a la presó que allà dialogaran molt bé”. “Tindran vint anys per concloure el primer esborrany de treball del seu nou projecte de regne del terror: Catalonia is Baviera 2067. I no s’oblida del president Lluís Companys: “De Companys, la història, la història de veritat, ja l’ha jutjat. Descansi en pau”. També utilitza l’expressió “fuetendum” per definir l’1-O.  

 

En un altre mail del mateix 6 aquest hiperactiu jutge opinador al fòrum planteja escenaris d’invasió militar. “Diuen els colpistes: "Què faran, enviar la Legió? I què esperen -article 8 de la Constitució- que els enviïn una columna de massatgistes titulats?”, es pregunta. D’aquesta manera es dóna la resposta: “El monopoli de la força la té l’estat democràtic i per a això està. El bany de sang que volien aquests criminals ni pot ni quedarà impune”. I torna a comparar el moviment sobiranista amb els “nazis”. “El colpisme, el seu odi, les seves mentides i les seves banderes han de sortir derrotats”, adverteix. Cal dir que aquest magistrat és dels més aplaudits i felicitats en el Fòrum. 

Res de negociar
Res de negociar | QS

 

Una altra magistrada destinada a Madrid reclama, el mateix 5 d’Octubre, com a “única solució” aplicar la llei i que no se vayan de rositas. En un mail posteriorplanteja que l’escola Judicial de Barcelona torni a Madrid. En aquest sentit es queixa que “hi ha una absoluta falta de previsió”, atès els alumnes que han “sol·licitat continuar les classes on line o des de Madrid, però no els donen cap solució”. El 9 d’octubre, un altre magistrat de Madrid reclama també el retorn a la capital de l'Estat de l’Escola Judicial, actualment amb seu a Barcelona. El mateix dia 5, un altre magistrat andalús assegura que l’1-O només es buscava “provocar i buscar algun tipus de legitimació i cap jutge espanyol ha de fer manifestacions de suport als colpistes”

 

El mateix dia, un magistrat d'Andalusia enfatitza que “Catalunya és un gran poble d’Espanya on, per desgràcia, els colpistes independents pretenen tenir barra lliure per violar tots els principis democràtics”.El 6 d’octubre, el magistrat A.V.M, que diu ser català, s’apunta al fòrum dient que “el que va passar el 6 de setembre i l’1 d’Octubre va ser un cop d’Estat”. “Estem davant un cop d’estat permanent”, subratlla. “Doncs bé”, continua, “ amb els colpistes, es digui Tejero o qualsevol altre de l’actualitat (ja sabeu quins són) no s'hi pot dialogar. Se’ls ha d’imputar i, si són innocents, ja ho dirà la sentència que es dicti en el seu dia. Amb els colpistes no es negocia, ni es dialoga”.  

 

Els diumenges, també

 

L’anticatalanisme de la judicatura no descansa ni en diumenge. El 8 d’octubre sorprèn un altre mail, signat per una de les magistrades més actives al fòrum, que descriu els que defensen el referèndum com els que “fan costat a la tirania i la bandera de l’odi, la bandera colpista de l’estrella gammada”.Uns “colpistes” a qui acusa d’haver“esgrimit una pancarta que hi deia ‘urna, grande y libre’”. “Es veu que el plànol va quedar curt, suposo que al costat hi havia la que hi deia: un imperi, un poble, un cap”, rebla la magistrada, rememorant el lema del Partit Nazi alemany liderat per Adolf Hitler. Aquests mails reben el suport de nombrosos missatges de reafirmació.

 

“Ja hem vist que l’estimat líder dels colpistes no és com el Déu temible de l’Antic Testament que, no obstant, va manar a Abraham que s'aturés quan va aixecar el ganivet decidit a complir amb allò ordenat”, escriu. I continua el relat: “Aquí l’Estimat Líder excita els seus devots. I aquests, avui fa una setmana, van acudir amb els seus fills per exposar-los a una càrrega de les forces de l’ordre constitucional”. “Però a l’Estimat Líder no li va importar, es veu que va passar la jornada visitant els ferits i el temps sobrer, allisant-se el serrell. Én fi, visca Espanya, és dir, visca la llibertat, visca la igualtat, visca Catalunya lliure, visca la llei i visca el Rei!”, realça el magistrat. A més continua “fent una abraçada als catalans de bé, gent estupenda, especial en tot, educada i oprimida per aquests tirans”. “No esteu sols, els que estan sols són els opresors i, aviat, a la presó”, pronostica. Així mateix augura que si tornen a guanyar els independentistes, cap problema, però “si es revolten, llei per a tots”. En acomiadar-se el jutge exigeix que es pagui als policies i guàrdies civils que van actuar “el sou just que aquests herois es mereixen”. 

Queixes alertanet que es tracta d'un cop d'Estat
Queixes alertanet que es tracta d'un cop d'Estat | QS

 

Arriba la DUI

 

El deu d’Octubre, dia de la Declaració d’Independència suspesa, el magistrat V. M. torna a la càrrega i remet un mail al fòrum contundent. “Estem en presència d’un cop d’Estat permanent, que tant els que som catalans i tots els espanyols ens treu la son, ha alterat la nostra vida i, a sobre, alguns es dediquen a defensar els secessionistes i després s'amaguen”, sentencia. I acaba advertint al jutge que va criticar l’actuació policial dient-li que “mal es pot ser jutge si s’és sediciós”. 

 

Agafats pels ous pels independentistes, pensa un dels mails
Agafats pels ous pels independentistes, pensa un dels mails | QS

 

El mateix 10 d’Octubre, un magistrat del Mercantil a Barcelona, signa un mail amb què mostra “el seu suport exprès a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat que vetllen pel compliment de les resolucions judicials”. Així mateix, mostra el seu “rebuig a qui pretén imposar un pensament únic excloent al marge de les vies legals i amb vulneració de les normes que configuren el nostre marc de convivència”. S’acomiada pregant “fermesa” per defensar l’Estat de dret i la “independència judicial”. 

 

La cadena de mails continua el dia 10, amb un altre missatge destacat. En aquest cas signat per un jutge Degà que insta els magistrats a “reaccionar” davant el procés “en ser el poble espanyol, en el seu conjunt, amb tots els poders legítims que s’ha donat per conviure en pau i en llibertat qui es troba en imminent perill per l’atac dels colpistes independentistes, d’aquí que com a jutges/jutgesses espanyols/les estem cridats a reaccionar i a dir clar que NO SOM EQUIDISTANTS, NO EN EL NOSTRE NOM UN COP D’ESTAT CONTRA L’ESTAT DE DRET.No té cabuda a la carrera judicial aquell o aquells que no creguin en l’Estat Social i democràtic de Dret Espanyol”. 

 

El mateix dia de la DUI suspesa continua el neguit entre els jutges. En aquest cas, un jutge de Guadalajara se solidaritza amb els jutges de Catalunya assenyalant-los que “tenen darrera a Espanya sencera”.Sospita que els independentistes “volen reproduir el que va passar el 1931 i el 1934 quan els secessionistes van proclamar la República catalana”. “Però no se sortiran amb la seva”,amenaça.  

 

El dia de la Declaració Unilateral del 27-O, el magistrat J.V. demana en un “moment històric per fer pinya amb els companys” i estar “amatents a les nefastes conseqüències que per a la divisió de poders i la tutel·la judicial efectiva es derivarien si la Delcaració ariba a tenir efecte”. 

 

Novembre i la defensa de Lamela 

 

El mes de novembre de 2017 el fòrum es torna a escalfar amb el comunicat de Jueces para la Democracia -l’associació progressista de jutges i magistrats- que critica la instrucció de l’aleshores jutgessa de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela, en el procés contra l’1-O. Tots els jutges manifesten el seu suport a Lamela i mostren la seva perplexitat per les crítiques, a més de donar-li ànims. Els magistrats acusen el manifest de ser“purament polític”. 

 

 

Altres magistrats van més enllà i defensen amb més contundència Lamela. “Estan a la presó perquè són delictes gravíssims: han creat un estat i han intentat donar-li vida fent el sord a la Constitució, la Llei, al TC i al TSJC.I no només això sinó que persisteixen conscientment i deliberada en aquesta actitut colpista”, escriu el 3 de novembre un magistrat destinat a Euskadi.

  

  

L’endemà un magistrat a Barcelona, es queixa de les crítiques a Lamela perquè els presos polítics han comès “atemptats contra la convivència, contra les normes de convivència que ens hem donat, trepitjant els drets fonamentals dels que no som independentistes (i a la mínima t’insulten dient-te fatxa, cosa que a ells realment els rebaixa, ja que ofèn qui pot, no qui vol), carregant-se el seu propi Estatut d’Autonomia que exigeix 90 diputats per ser modificat; fugint a l’estranger per protegir-se després d’haver divit la societat catalana”. “Aquesta magistrada mereix la nostra defensa contra qui de manera insensible l’ataquen”, esperona. 

 

Un dels mails que acrediten com abraonen una sentència condemnatòria
Un dels mails que acrediten com abraonen una sentència condemnatòria | QS

 

"Sí que hi ha hagut violència"

 

Un jutge de Madrid irromp en el fòrum el 6 de novembre acusant Jutges per la Democràcia d’haver comprat la tesi de Carles Puigdemont i del sector independentista “intentant deslegitimar la nostra justícia i intentant crear una imatge d’absoluta unió de la mateixa amb el poder polítc i d’un descarnat menyspreu pels drets humans”. “No em sembla ni insensat, ni absurd ni irracional investigar si la relació d’actes violents que han vingut esperonant el procés provenen dels designis d’una direcció política que, per la resta, ha vingut obviant sistemàticament la legalitat i les resolucions del Tribunal Constitucional”, apunta. 

 

“Violència sí que n’hi ha hagut i no es tracta d’episodis residuals o marginals”, assegura. I com a exemple hi posa els fets de la Conselleria d’Economia, l’1-O, o com la gent va acompanyar a la sortida de Montroig del Camp o “a cops de pedra” de Sant Carles de la Ràpita. Al·lega el magistrat “els escarnis als hotels” els “40 agents ferits en el referèndum alguns de manera salvatge com l’impacte amb la cadira” -en referència a Sant Joan de Vilatorrada. Així mateix justifica la presó preventiva per la “fugibilitat dels membres del Govern”.

 

El 7 de novembre un altre jutge, J.A.B.J acusa els polítics catalans de “mentir i injuriar”. “A aquests grans mentiders no sels pot donar cap joc”, destaca i demana que “no se’ls doni carnassa per tal que puguin seguir mentint”. 

 

Demà, l'opinió dels mateixos jutges sobre la decisió de la Justícia Alemanya de denegar l'extradició del president Carles Puigdemont.

 Comentaris
lector_333
Hi ha remitents significatius o tots son jutges "regionals"? Perquè si son jutges regionals només, el tema encara reforçarà els del TS, AN i TC si no hi son .... "ellos si son imparciales" ...
trapacista
Pillats
Josep
Y qué es lo que les extraña?
Pau Comes
El cop d'Estat dels militars va fracassar. El dels jutges s'està imposant, suaument, però inexorablement
Isma
Els jutges tenen exactament la mateixa llibertat d'expresió que qualsevol altre ciutadà, sobretot si es fa en un àmbit exclusivament privat com el aquest. Només els afecta la reserva sobre els casos que estiguin tractant. Ja ha sortit el Pigdemont, intentant aprofitar-se de la situació i seguir muntant el pollaste, com un voltor. Pobre desgraciat il.luminat. Ell, que tant s'omple la boca en favor de la llibertat d'expresió, sembla que no és tant tolerant quan el que es diu no li agrada.
Xavier
Demà, al país valencià, posaré una denuncia contra aquestos jutges, em sembla molt greu aquesta indefensió
Són uns acollomits
Carai tu ,no hagués dit mai que els jutges estiguessin tan acollomits.
De que van aquests jutges?
Peròque s'han cregut que són?,si poguéssim ens formarien a tots a la foguera aquests cantons!
Irenr
Hol Quico, et segueixo sempre desde el FAQS, hi ara no entenc aquesta denúncia que tots/es sabem. Em semble perfecte, pero en quin lloc estàs ??? Ara critiques i desprès vas a altres concentracions. Som i serem. Una abraçada !!! [email protected]
Jutges per la injusticia
El seu llenguatgeno és digne de una persona equànime,i això em porta a dues reflexions, o la majoria de jutgesespanyols són una colla de tarats,o s'han tret/regalat el títol a la universitat rei juanca.La conclusióqueen tres ésque la majoria estàper anar al psiquiatra .
lluís
Periodisme d'investigació descobreix la caixa de pandora, un regal per als advocats de Belgica
Sempre ho he dit
No pot ser que un paio que estigui reprogramat mentalment per les lleis tardofranquistes i ple de prepotencia que li otorga el carrec i que a més tingui alguna frustració emocional, pugui decidir sobre la vida de una persona.
Jordi (Català i Suís)
Catalans: quan eixireu de l'anestèsia ? No són pas els jutges, els polítics, policies, militars espanyols el problema. Són els Espanyols. Ésser Espanyol és ja un problema: naixen amb un bagatge genètic - heritatge cultural - que els fa comportar-se com ho faria una persona primitiva, bàrbara, cafre, vulgar, violenta i sense cap mena d'escrúpols. I no em parleu dels quatre gats que ixen d'aquesta descripció: només confirmen la regla i els matarien si podien. En francès en diem "UNE SALE RACE".
Joan
Són jutges regionals expressant la seva opinió en un fòrum privat per a jutges, no és gens rellevant ni són jutges de l'audiència nacional. ¿Que molesten les seves opinions? No sé si salis de Catalunya, però és el que pensa la gran majoria d'Espanya.
Menudos elementos, seguro que la mitad ni se acuerda de ponerse el lazo amarillo por las mañanas.
Los jueces Juraron fidelidad durante ocho segundos a la República. Si no lo hicieron, mala suerte porque se les ha pasado el plazo. Con las republicas catalanas ocurre como con las flores del cerezo: miras para otro lado y ya se han marchitado. Da mucha rabia, la verdad. Volviendo al tema: los jueces que sí juraron fidelidad deben escribir ahora mismo un poema dedicado a la República de los Cerezos y hacerse el harakiri. A los demas jueces, que no se os olvide poneros el lazo, que ya os vale.
no considera una “bona idea” elaborar un informe sobre què passaria amb els jutges en cas d'independència “perquè suposa reconèixer-los legitimitat per fer el referèndum i que la sobirania resideix al poble català, cosa que va en contra la Constitució”
Ho saben pero no ho volen veure. Son espanyols.
La manca de "la Módelica Transició del 78"...
Ara es veuen els resultats de la "no depuració" que no es va voler fer el 1978... Ara es veuen i "surten amb prepotencia" aquells jutges, militars, policies, guardia civils, periodistes i "granspensadors" que no van esser analitzats i depurats l'any 78... i ARA en paguem les consecuencies... NO; la "Modélica Transició" no va esser "modélica". En aquells anys es parlava de "Transició" o "Ruptura" i la "Ruptura" ens está sortint ara !!!!.
Com en Iran
Fer servir correus corporatius per insultar és falta molt greu. S'han de publicar noms i cognoms d'aquests radicals i no només les inicials.
Claudi
Estimada Isma, le quisera recordar que una cosa es la libertad de espression que pueda tener un juez, un magistrado o un ciudadano de a pie y otra muy distinta es el trato “disciplinario” que que un juez o magistrado pueda recibir de la Comisión Disciplinaria del CGPJ. Me explico de la misma manera que la ley no es igual para todos, la posición ideológica y composición política de la cúpula del CGPJ determinara que es lo que los jueces y magistrados pueden decir y opinar sin ser amonestados.
Sandra
Quina por. Que realment aquests personatges puguis decidir i dictar sentència fa tremolar
MM
Que poseu la majoria de mesos amb majúscula inicial fa mal a la vista.
PilarM
Molt bon treball sr. Sallés. Felicitats. Esglaiada, preocupada i fastiguejada per tot el que diu. Com poden impartir justícia aquests personatges que, visquen entre nosaltres, tenen aquesta imatge de tot plegat?. Espero que més d'hora que tard aconseguim alliberar-nos d'aquest jou que ens tenalla. Ara entenc molt bé la cara del felip aquell 3 d'octubre, s'hi sentia plenament identificat......
Català a Mallorca
Ostia Isma ara em surts amb que això és llibertat d, expressió??!!! Bona aquesta també.... això és una cagada del poder judicial grossa no, enorme, a europa els hi agradarà molts veure en mans de quins impresentables està la justícia espanyola....i espera a veure les crítiques a europa i la justícia alemana que preparen per demà, serà gros....us enfonseu vosaltres solets per fanàtics totalitaris imperialistes
Pablo
Per simplificar , tota aquesta colla , quines conclusions i valoracions deuen tenir fetes dels 'akelarres' que varen dur al 'desmembramiento' de la patria amb la 'huida' per part de 'colonias' com totes aquelles de sud-américa , i d'altres que ara són 'ex' ?? Ho han paït ?? ???? Salut ????
Inde
Las alcantarillas están desbordadas.
Judith cG
BBoníssima informació, estic escoltant la consellera de Justicia que sembla que només "voldria pensar" moltes coses banals. Hi farà res efectiu? Els sancionarà o com Roger Torrent te por de la presó?
Per Joan
Et recordo que hi ha un jutge expedientat per fer declaracions en sentit contrari en aqueix mateix xat?
muymaduro
Ahora se ha puesto al descubierto la verdadera democracia de el estado español.Europa ha de tomar nota y castigar a los responsables de estos desmanes.
VIC
Perjudicial.es
John Smith
En realitat, el nacionalisme espanyol és molt irracional. Aquesta por dels jutges no té cap justificació lògica. Quan siguem república, els que no vulguin quedar-se aquí se'n poden tornar a Sòria o a Bollullos del Condado, i els que es vulguin quedar, treballaran en un país més just i segurament, amb més mitjans i millor sou. On és el problema per a ells? Només el fanatisme.
OPUS-DEI, la justicia real d'españa
OPUS.DEI OPUS.DEI OPUS.DEI ILLEGALITZACIO DE LA BANDA TERRORISTA DEL OPUS-DEI que controla totalment la justicia espanyola. ARRIBA EL REY, VIVA EL OPUS-DEI SUPREMO DEL OPUS.DEI, justicia mafiosa
SALLES, son del OPÙS.DEI aquests criminals?
ESTOS JUECES DEBEN SER DETENIDOS Y CONDENADOS A 30 AÑOS DE CARCEL, POR FRANQUISTAS DEL OPUS.DEI, la banda terrorista més criminal de españa, desde su fundacion por el sinverguenza escribano de Caganer. OPUS.DEI, BANDA CRIMINAL, encarcelamiento de todos sus miembros YA!!!!
JordiP
Estan malalts. Em recorden aquells jutges alemanys, cridant i insultant grollerament als acusats d'haver participat al complot "Valkíria" per matar Hitler, abans de condemnar-los a mort. Per sort, hi ha una sèrie de reportatges històrics molt il·lustradors.
Irina
Podrien començar per aprendre a escriure alguns d'ells...
JordiP
Aquests "senyors" han perdut de vista la preeminència de la democràcia sobre la llei. Estan clavats als fons de la seva caverna platònica, aliens a la societat que els circunda i imbuïts de la ideologia franconazifeixista que van mamar i els hi alimenta a diari mitjançant premsa hiperconservadora. I gosen dir "nazis" i "guerracivilistes" a la gent qe demana una república independent? On deixen la democràcia, la voluntat del poble?
JordiP
Llegits aquests missatges, i sabent que també hi han jutges normals, es compren que la Llei de Transitorietat preveiés l'anomenament de jutges pel Govern transitori un cop establerta la República i mentre el quart poder no pot funcionar autonomament. Un poder judicial català ha de ser català i catalanista. Aquesta gent no pot romandre a l'esquelet del país formant una cinquena columna tant perillosa.
JUSTICIA ANTIDEMOCRATICA protegida por el Rey!!!
peor que los comentarios de FORUM COCHES, pura porqueria de dementes, franquistas y enfermos mentales. ¿En la escuela de jueces, enseñan alguna cosa, aparte de insultar y odiar a la democrácia? REPUGNANTE JUSTICIA ESPAÑOLA, que verguenza Y LA GUARDIA CIVIL AUN NO HA DETENIDO A ESTA PANDILLA ANTIDEMOCRATICA?
Marcos Fuentes
terrorismo judicial, viva la constitucion de FRanco y sus asesinos con faldas del OPUS-DEI
POST DATA
La meva opinió és que per a poder implantar la República de forma efectiva els jutges han de jurar fidelitat a la Constitució Republicana o convidar-los a treballar en un altre territori. Sorprèn que la majoria de jutges parlin d'aplicar la llei i no recordin ni l'article 10.2 ni 96.1 de la CE, en relació amb el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics (article 1). Llei també és la internacional, a part del ius cogens...Sembla que això no ho van estudiar, o no ho recorden o no interessa.
JordiP
Judith, la consellera de Justícia no té cap autoritat sobre els jutges "espanyols". L'únic que pot fer es demanar al gobierno que faci algo. O sigui, sort hi haurà si arriben fins a reconèixer que el "seu" sistema judicial està podrit. Pensa que, per a "ells", odiar Catalunya i els catalans, és lo "normal".
Josep
Aquestes paraules mostren, en aquestes persones espanyoles, que incomprensiblement fan de jutges, un profundíssim complex d'inferioritat que, de sempre, els fa ser agressius i intolerants. d'altra banda, nosaltres, som catalans, estem orgullosos de ser-ho, estimem la nostra llengua i finalment, res poden fer perquè la utilitzem en tot moment. No tingueu por, germans!
españa, glu, glu, glu!!!!!!
y estos salvajes gritando viva el Rey, demuestran lo que son. ESPAÑA, DICTADURA de VERGUENZA, monarquia de Franco hasta cuando, cuando, cuando. Republica o estado criminal con una justicia de verguenza
Son així no hi ha res a fer.
Però a algú li estranyen aquests missatges ??..... L'anticatalanisme és un dels pilars del nacionalisme espanyol des dels temps d'en Quevedo.
...i el que us sorpren, que es?
Que els jutges pensin diferent a la majoria dels citadans espanyols? O es que pensau que la gent de aquest pais no creu que els fets del 6 i 7de Septembre del 17 no van ser un robatori de drets. Es clar que ho va ser. Comes per els nous faixistes totalitaris d'Europa. Els Urban de torn. Tot el mon us coneix ja i ningú s donará mai suport. Us ha rconegut algú la republica de la barretina? ha reconegut algu el resultats del butifarrendum? Sou la rialla d'Europa.
Capità Olives
A grosso modo, tots els missatges es resumeixen en dos conceptes: la por a perdre el lloc de treball i la por a que el virus infecti als seus fills. El primer és un patiment miserable (a més de que Espanya ja els hi donaria feina) i el segon és una demostració d'immaduresa pròpia d'un nen de 5 anys. Gentusa de poc fiar.
Andreu
Si tan malament estan els senyors jutges i jutgesses a Catalunya ho tenen ben fàcil: que fotin el camp. Què passaria si a uns jutges dels Estats Units parlessin d'aquesta manera de negres / mexicans / demòcrates / republicans / dones / gais / jueus / habitants de Wyoming? Exacte, estarien acomiadats ipso facto i els casos jutjats per ells revisats a instàncies de les defenses per parcialitat.
Carme
Si us fixeu quan aquests jutges escriuen i descriuen el seu pensament i la seva opinió ho fan com si encara estessin en l'època de Franco. És esgarrifós llegir que parlen pel bé de la pàtria, en nom de Deu, per la veritat, per protegir al rei....en fi em fan por perquè parlen com fa 40 anys. Això fa pensar que si tens algun Judici et puguin jutjar pel teu idioma, per les teves ideies., no són gens imparcials
Ramon
Els jutges espanyols són enemics mortals de Catalunya no perquè siguin jutges sinó perquè són espanyols.
Pere II*II
La mayoría de Ses "senyories", junt amb fiscales, es creuen per sobre del be i del mal. Tenen mentalitat neofranquista i están acostumats que per ells "tot si val".
Ramon
FASTIC !!!!!!!!!!!!!
No hi ha un pam de net.
Ni cap seguretat jurídica. Porten la violencia i el franquisme impregnats. Lo terrible es que a sa terra aixó es normal. Son d’un altre país i no entendràn mai la resta d’Europa a on som nosaltres.
Andreuenc_Dani
I que podiem esperar? El virus de l' odi el tenen a Espanya i no en son conscients. Amb aixó s' ha d' anar de nou a Europa. No hi ha més. Mentre's PdCat i ERC que segueixin discutint i fent el pallasso. D' aixó suposso que els Comuns no tindràn molt a dir, perque se'ls en fum. La Colau amb sort dirà que a ella també la possen verda als forums. Quin fàstic i quins atrasats, quanta ignorancia la d' aquests jutges. Aixó explica moltes coses.
Siset
Es preocupant no només perque són jutges, sino també perque se suposa que són persones amb un cert nivell cultural, però no paren de repetir flaços tòpics creats per la FAES, utilitzen el mateix llenguatge i tot.
Carles
Aquest és el tercer poder de l'estat ?. Anem arreglats si ens han de jutjar individus com aquests. I quan dic jutjar, em refereixo a qualsevol afer sigui o no polític. Jo veig una colla de feixistes desbocats. Que Déu ens agafi confesats.
ESPAÑA DA ASCO!!!!!
QUE ASCO SER ESPAÑOL!!! QUE ASCO DE JUSTICIA!!!
ébur
Cómo estará el procés que se tiene que agarrar a cuatro correos para buscar un nuevo enemigo...Lo que dicen esos correos es simplemente lo que piensa cualquier persona que sabe algo de leyes y no ha sido abducida por el engaño separatista. Que haya gente que pretenda dar relevancia a esto y vea normal acosar a personas por pensar diferente (caso del restaurante, por ejemplo), formar lazos humanos en escuelas de niños, etc., es para echarse a temblar.
Luna Barceló
He quedat estorada de saber tot el que sóc a la vista de personas amb graus i màsters. Sempre he cregut que sóc bona persona, educada, solidària, pacífica, bona mare, bona àvia, treballadora, neta, pacient... i ara resulta que sóc ... Ostres! Hi ha persones que em cauen bé i altres ni tant però puc assegurar que jo mai he odiat a ningú. Espero que rectifiquin i demanin disculpes i si! Vull l'any independència de Catalunya.
jueces o terroristas de Franco?
españa un estercolero judicial. jueces de franco amnistiados y asi una justicia de verguenza facista
Josep Graells
Algú es pot sorprendre aquestes alçades. Si algú va aprendre que vol dir “adoctrinament “ son ells
X*2
I tota aquestes merdes de feixistes que corren per aqui, qui els paga i quant els paguen? tots son de c's ?
Ceba
Jaque mate a la justicia española !
ganxó
Amics, el problema no és el que un s'expressi, jo també ho faig i m'alegra que tots ho puguem fer. El problema rau amb les burrades que diuen i mentides insidioses. Tal com diu algun comentarista "pura maldad " i.... compte són gent que han fet una carrera, per discernir sobre el seus semblants, i per tant el millor es que facin les maletes o els hi facin fer.
Pels temps que corren, la justícia espanyola fa fàstic.
Els jutges que actualment exerceisen, son ensinistrats/adoctrinats i controlats dia si, i dia també pels membres del CGPJ. N'hi ha d'ells que tenen més de 70 i 80 anys d'edat (Pot ser fins i tot pel difunt Carlos Dívar des de la seva tomba. S'havia sentit dir de fa anys que era del Opus Dei i gai i involucrat en els escàndols de Marbella), perque segueixin aplicant el codi de justícia franquista/borbònic, i si van molt més enllà, els foten "de potetes al carrer" i adèu siau per sempre.
Llibertat presoners polítics
Això és com allò de "écheme una firmita contra los catalanes" de fa una dècada, però és clar ara hi ha més independentistes catalans i han pujat el to. Ep! No solament el jutges, els jutges se suposa que estan més instruïts i il·lustrats, imagineu altres "sectors" de la societat espanyola...
Jordi (Català i Suís)
Estic al.lucinant amb la sorprenent ingenuïtat dels Catalans reflectida als comentaris d'aquesta notícia. És evident que la majoria dels Catalans - no parlo de la collonada "són catalans els qui viuen i treballen a CAT" - ignoren qui són els Espanyols. Ignoren que fa anys i panys que els Espanyols us ODIEN i us INSULTEN. L'odi és tan gran que fins i tot els Espanyols que s'instal.laren a CAT fan el mateix. Un d'ells per tenir plaques de Barcelona li foteren un cubell de pixats damunt del cotxe.
Lluís Francès
A veure, que esperàvem de jutges, magistrats, advocats de l'estat i tota aquesta gent que viu a les clavegueres de l'estat?. La majoria descendents directes de franquistes reconeguts que no saben, ni entenen el que son els drets més fonamentals i menys quan son contraris amb els seus més íntims pensaments. Tal i com diu un company una mica més amunt, la transició va ser un període que al final s'estudiarà com el que realment va ser, una claudicació total de les esquerres i dels nacionalistes.
Jo sóc el Ricard. Haber cuanto unionista maltratado tarda en responder a este mensaje...
Jueces/zas franquistas opinando y concatenando palabras una detras de la otra y creyendo que son el baluarte, el acicate de las masas, la vanguardia, los dioses únicos capaces de salvar la unidad de un estado en fallida sostenido por el dedo meñique de Europa, España es una Ñapa de nacion contaminada por parasitos como [email protected] señ[email protected], que además en la calle no son tan valientes de opinar. Dejenlos... hagan como que escuchan a un perro ladrar y su gatita maullar. Jojojojo
La,Espanya miserable i arruïnada ,secuestrada pel franquisme i borbo
...SIEGFRIED...
..FUNCIONARIAS CATALANAS..FUNCIONARIOS CATALANES..SOIS LA IMAGEN DE CATALUNYA..TENED TACTO,EMPATIA,SENSIBILIDAD..EN LO QUE DECIS..COMO LO DECIS..EN VUESTRAS EXPRESIONES..VUESTROS GESTOS..ANTE TODO RECORDAD LAS BENDITAS REDES SOCIALES..DESPOTAS..
Jam Malson
Per a sobreviure, Espanya necessita del més ranci nacionalisme espanyol tant com els escarabats piloters necessiten dels excrements pudents.
Nadie
Hitler pensaba más o menos lo mismo de los judíos lo que el señor Jordi (Català i Suís) opina de los españoles, así, en general, totalizando y hablando de genes...Madre mía, digno del Mein Kampf.

envia el comentari