Ponsatí: "Tot govern democràtic hauria de condemnar que a Espanya hi ha presos polítics"

La BBC es fa ressò del retorn de la consellera a Escòcia, on s'ha reincorporat com a professora a la Universitat de Saint Andrews
Clara Ponsatí
Clara Ponsatí | Sergi Escudero

Clara Ponsatí ha afirmat a la BBC d'Escòcia que qualsevol govern democràtic que s'hi consideri com a tal "hauria de condemnar que hi ha presos polítics a Espanya". "És un escàndol democràtic que a Europa occidental tinguem gent a la presó per les seves opinions polítiques", ha dit la consellera d'Ensenyament a la cadena.

 

La BBC recull aquestes declaracions en un article -titulat "la consellera a l'exili demana suport"- en el qual es fa ressò del retorn de Ponsatí al Regne Unit. S'explica, de fet, que s'ha reincorporat com a professora a la Universitat de Saint Andrews, on va dirigir l'escola d'Economia i Finances del centre entre principis del 2016 i el juliol del 2017. En el text, el corresponsal polític a la regió explica que la consellera, a qui es refereix com "la professora Ponsatí" va volar a Brussel·les amb Carles Puigdemont després de la declaració d'independència i ha retornat ara a Saint Andrews. El periodista també recull l'afirmació en què la titular d'Ensenyament destituïda diu que seria "enviada directament a la presó" si anés a Catalunya.


En l'article s'apunta també que el govern espanyol va "imposar el control directe" a Catalunya amb el 155 i la destitució dels membres del Govern, tot plegat després de la celebració del referèndum de l'1-O. A més, en el text es recorda que la justícia espanyola va dictar euroordres de detenció tant contra Ponsatí com contra la resta de membres que eren amb ella a Brussel·les però que més tard van retirar-se. També es diu que tots ells estan acusats de rebel·lió i sedició i es fa referència al fet que tant Oriol Junqueras com Forn, Sànchez i Cuixart són a la presó.

Comentaris
No te lo cree tú, ni en el mejor de tus sueños.
Ya sabemos todos cómo fue tu nombramiento; cómo tozuda es la realidad, en las democrácias mundiales no tienen cabida los golpistas. No son presos políticos, simplemente son delincuentes golpistas.
Carlos
Llarena, venga hombre, se valiente, dicta orden de captura en Belgica, Suiza, i Escocia, se te acomula el trabajo, en unos meses habra mas paises, inutil FASCISTA.
Elemental querido Watson
Por eso nadie condena a España. Porque no hay presos políticos.
Rai
"Tot govern democràtic hauria de condemnar a corruptes, mentiders i masclistes" i ja veus com JxCat i ERC estan plens d'aquests personatges.
Pere Jaume
Tot govern democràtic hauria de aïlla els comportaments filofeixistes als parlaments del mon i els robatoris de drets als citadans. Totes dues coses van succeir al parlament de catalunya el passat 6 i 7 de setembre i per això no hi va haver ni una sola nació que reconegués aquesta ridícula republica que vareu proclamá a l'octubre. Deixa de fer-te la soferta que aquest "martiriologi de la barretina" ja el tenim calat. Tothom sap el que va pasar de veritat l'1 d'Octubre.
2018
Pero como no hay, nadie lo ha condenado. Cada día mas solos....
Karlus
Es que a Espanya hi ha jutges feixistes en actiu i sense vergonya
Ramon
En Karlus continua veient feixistes per tot arreu d'Espanya. Per mi que confon els termes "espanyol" i "feixista". Només substituint "feixista" per "espanyol", els seus comentaris ja semblen menys burros i cobren sentit.
Ramon
Més amunt un espanyol afirma que en el seu país no hi ha presos polítics. Això el franquisme també ho deia. Ce Ce O O no era una entitat legal, militar-hi era delicte i consegüentment Camacho i cia eren a la presó per haver transgredit la llei. Que un estat negui tenir presos polítics és norma universal que no demostra res. Però l'encausament pel 9N així com l'empresonament dels Jordis transgredeix fins i tot la legalitat pròpia.
Ramon
La negació del dret a l'autodeterminació dels catalans qüestiona Espanya com a democràcia. La qüestiona... o directament la nega si ens atenem a les declaracions de David Cameron quan el referèndum escocès: l'havia d'admetre per força perquè ell, per damunt d'unionista, és demòcrata. Però tant l'encausament pel 9N com l'empresonament dels Jordis la neguen com estat de dret.
Jutges sense fronteres
Es que a Espanya hi ha feixistes tipus Karlus en actiu i sense vergonya.
Karlus
¿Ah!!, no hi ha feixistes a Espanya, i els jutges son uns demòcrates de tota la vida, com els Ramons?. Ho sento, no ho sabia.
Ramon
L'antònim de demòcrata no és feixista sinó antidemòcrata, o autoritari, dictatorial, totalitari. No ser demòcrata no implica ser feixista. Els règims comunistes, p.ex., van ser l'antítesi de la democràcia. Del primer a l'últim. No en trobaràs cap contraexemple. Encara en queda algun que t'ho corrobora. I no eren pas règims feixistes sinó que es tenien per campions de l'antifeixisme. Espanya és enemiga nostra no pels escadussers feixistes que pugui tenir sinó pels milions d'espanyols que té.
Ramon
Que el feixisme és lleig? Evident. Però també el canibalisme. I oi que no se'ns acudiria titllar Espanya de caníbal perquè ens prohibeixi tenir selecció oficial de futbol? Identificar el nostre enemic amb el feixisme és una ximpleria que no ens la compraran enlloc del món i, a més, és fer-li el joc a les esquerres sucursalistes que ja només han de demanar-nos el vot dit "útil" perquè, si no, "vuelven ellos". Uns "ellos", per cert, que a l'hora d'esclafar Catalunya en són molt amiguets.
Ramon
Quin país ha reconegut mai tenir presos polítics? Cap ni un. Ahir mateix, l'hipopòtam veneçolà va empresonar un militar que sempre havia set chavista. Quan el va destituir va dir que mereixia un descans després de 15 anys de servei a la pàtria. Ahir, però, l'empresona perquè l'hipopòtam no les deu tenir totes amb l'exèrcit. Et penses que reconeix el iuiu? No pas. Diu que és un traïdor al servei dels americans i que ja l'havia destituït per això. I jastà. Ja no és un pres polític.
Ramon
Suïssa els ho va deixar ben claret, als espanyols. No gosaran presentar ordre d'expatriació enlloc. Al Regne Unit ja ni ho intenten. Això que els Jordis, Junqueres i Joaquim Forn no són presos polítics és un relat que no pot ultrapassar els llindars fronterers espanyols.
Karlus
Fora feixistes
Suïssa ho va deixar ben claret a tothom
El Govern suís va recalcar al seu moment que les aspiracions independentistes de Catalunya són un assumpte intern d'Espanya que han d'abordar-se dins l'ordenament constitucional i que les condicions per a una hipotètica "facilitació" d'un diàleg entre l'Executiu espanyol i el Govern català no es donaven de moment. Això de que a Espanya hi ha presos polítics és un relat que no pot ultrapassar els llindars fronterers mentals secessionistes catalans.
Karlus
L'ordenament constitucional espanyol , va ser dictat per els militars franquistes i per tant és una porqueria feixista que no val res, és pur feixisme, a veure si ho enteneu.
El karlus ja cansa
Tot el qui no pensi com ell, es feixista, militar, franquista, borbónic, nazi, dictador.... Amb elements així, qualsevol pot treure els colors els independentistes. Que no te enteras, Karlus. Que no hi ha república talibán de la barretina. Que no us ha reconegut ningú en tot el planeta. Que no sou un païs. Que no existiu, com a paîs. I ara pots dirme toooota la enfilada de insults.

envia el comentari