El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha imposat a Polònia una multa diària d’un milió d’euros pel que considera un assetjament als jutges. Aquesta multa serà vigent fins que el país anul·li la cambra disciplinària als jutges tal com li ha exigit la justícia europea en diverses ocasions. La sanció, que Varsòvia haurà de pagar a Brussel·les, es començarà a aplicar a partir del dia que es notifiqui la decisió a Polònia i fins que se suspengui la cambra disciplinaria dels jutges. A petició de la Comissió Europea, l’alt tribunal amb seu a Luxemburg va ordenar al juliol a Varsòvia anul·lar provisionalment aquesta cambra en considerar que amenaçava la independència dels jutges. El Tribunal Constitucional polonès, però, va declarar inconstitucionals aquestes mesures cautelars i Varsòvia, per tant, ha ignorat la sentència i no les ha complert.

Per això, l’executiu europeu va demanar al TJUE una sanció econòmica per no acatar les cautelars i ara Luxemburg li ha donat la raó i ha establert una multa diària d’un milió. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea veu necessària la multa d’un milió d’euros per “evitar un dany greu i irreparable de l’ordre legal de la UE” i, en conseqüència, “dels drets dels ciutadans que confereix el dret de la UE”. El govern polonès ha reiterat en diverses ocasions en les últimes setmanes que suspendrà la cambra, però encara no ha fet el pas.

Comentaris

  Espanya fa el mateix Octubre 27, 2021 | 18:19
  El, tribunals europeus que Espanya no ho diu en veu alta però no fa cas de cap normativa que li presenteu . Analitzeu-ho sisplau
  Català Octubre 27, 2021 | 18:41
  Aixó ja és més efectiu, no les pesigolles que li han fet al govern espanyol.
  Gonzalo Octubre 27, 2021 | 19:57
  Ya os gustaría,ya....perros bastardos....seguid vomitando bilis.
  Tano Octubre 27, 2021 | 20:37
  España ja pot anar posant el cul en pompa.
  ton c. Octubre 28, 2021 | 07:34
  els de la UE, semblen espanyols, aquí els problemes polítics, els resolen els jutges, i a la UE, el problemes polítics, els resolen amb multes.
  Veterà antifranquista. Octubre 28, 2021 | 08:39
  En Gonzalo i els seus correligionaris espanyols ja poden començar a posar la barba en remull.

Nou comentari