Polèmica a València pel Premi Convivència atorgat a Societat Civil Catalana i que lliurarà Ximo Puig

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha remarcat que "no és un premi que representi al Consell perquè per a això l'hauria de donar el Consell"
El president valencià , Ximo Puig
El president valencià, Ximo Puig | ACN

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig lliurarà aquest dilluns a Societat Civil Catalana el Premi Convivència que li ha concedit la Fundació Manuel Broseta per la tasca que exerceix a Catalunya, segons que ha informat l'associació a través d'una convocatòria de premsa. Abans de l'acte de lliurament, el president Ximo Puig es reunirà amb el president de Societat Civil Catalana, José Rosiñol, i membres de la junta directiva de la Fundació Manuel Broseta. Posteriorment, Puig i Rosiñol intervindran en un acte on realitzaran una anàlisi de la situació que es viu a Catalunya i a l'estat espanyol, segons informa la convocatòria de premsa.


 

En la passada edició, el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig també ser l'encarregat de lliurar el premi Convivència Manuel Broseta, que va ser concedit a l'expresident del govern espanyol Felipe González. 

  

  

26è Premi Convivència a Societat Civil Catalana

Entre les motivacions per a la seva presentació els impulsors de la candidatura, (catedràtics i professors de Dret Constitucional i la Fundació Transició Espanyola) remarcaven que està "al capdavant de la resistència a les iniciatives secessionistes" i que ha dut a terme "una exitosa tasca de conscienciació i mobilització ciutadana" per la convivència "entre catalans de diferents sensibilitats i orígens, entre aquests i la resta d'espanyols"
La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, va ser l'encarregada de llegir el veredicte d'aquests premis, que en altres edicions, han reconegut personalitats del món de la política com els expresidents espanyols Adolfo Suárez i Felipe González, l'expresident francès Nicolas Sarkozy, l'expresident de la URSS Mijail Gorbachov, la Nobel de la Pau Malala Yousafzai, el moviment cubà Las Damas de Blanco, el cooperant Vicent Ferrer o l'expresident de la Comissió Europea Jacques Delors, entre molts altres. 

 

La vicepresidenta i portaveu de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha remarcat aquest divendres que el Premi Convivència que la Fundació Manuel Broseta ha concedit "no és un premi que representi al Consell perquè per a això l'hauria de donar el Consell i no és una distinció que doni el Consell". Oltra ha fet aquestes valoracions a preguntes dels mitjans en la roda de premsa posterior al ple del Consell sobre el fet que el president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig rebi aquest dilluns la junta directiva de Societat Civil Catalana per lliurar-li aquesta distinció en la seu del govern valencià. "No tenim opinió sobre a qui la Fundació Broseta dóna el premi, és una fundació privada i no entrem a considerar", ha dit Oltra, que ha recordat que de manera tradicional els premis d'aquesta fundació s'han lliurat al palau de la Generalitat Valenciana.


 

"Ni dono suport ni deixo de donar-lo", ha dit la vicepresidenta del govern valencià, que ha afegit que li sembla bé tot el que facin les entitats i a qui li donin premis "sempre i quan es moguin en criteris acceptables dins de la societat democràtica, tothom es pot imaginar a què m'estic referint. Sempre i quan es mogui en criteris democràtics de respecte i tolerància dels uns als altres, em sembla molt bé".
Comentaris
Ramon-Eixample
La Generalitat Valenciana, al seu rotllo. Son socialistes i a obeïr. . No fa falta dir res més. Volen fer com els bascos i aconseguir millorar el finançament ?.
I si el premi fos otorgat a la Fundación Francisco Franco (bressol de SCC), també l'entregaria, no?
XX
Donen el premi “Convivència” a una banda que conspira per rebentar-la? Ens hem d’independitzar aviat i al preu que sigui, acabarem fatal. Crec que no mereixem aquesta situació.
Intelcpe
València donant premis a associacions d'extrema dreta. Veig que el nivell va pujant.
Eduard
Puig es un membre del partit desinfectant, i farà el que li ordenen el seus caps de Madrid. No hi cap polèmica. Hi ha la obediència als superiors. Si algú pensa que Puig es una altra cosa, que se ho faci mirar
Pilar
Convivència i societat civil catalana en un mateix paràgraf? L'acudit del dia. Apa vosaltres a fer tonteries i naltres a apuntar-les totes per no olvidar-les mai.
Pep
Mai oblidarem al PSOE al costat dels feixistes , mai
Garrotxí
No entenc com no el donen ex-aequo amb Convivencia Cívica Catalana, del sr. Caja, doncs les dues entitats es dediquen igualment a exercir la tasca d'eliminar la divisió a Catalunya, tot eliminant una de les dues llengües i procurar la il·legalització de tot el qui no se senti espanyol i monarquic. Ah!, i la Caixa al darrera.
Es un sociata!
No hase falta disir nada mas.
Pepito
Es intolerableestos del PSOE! Han perdido la verguenza , son unos fachas perdidos estos "blauets". Este pais cada vez tiene menos sentido escuchar a este izquierda qu esta cooperando con este PP,. El pais esta quebrado politicamente y esta masa de elefantes y parasitos ya no represantan a la poblacion
Obre els ulls
Ximo t'has cobert de glòria... i a l'hora de merda
Aljubarota
Qué n´esperaveu del PPSOECs!!!!!!!!
Cartanya
El Blaverisme valencia que no para!!!!
Borgonyès
Imatges inèdites estan oferint els sociates últimament, donant premis a associacions amb pedigrí franquista. Quousque tandem abutere patientia nostra . . . . . . . !!!!
Bernat V.
La Caixa cada día fa més fàstic.
Dani
Premi a la convivencia a societat civil, grup directament vinculat a la extrema dreta franquista?, alucinant!!!!,
fes-t'ho mirar
Oltra i Puig foteu fàstic i crec que el País Valencià es mereix molt més
Valenciana
Oltra, el maig 2019 et votaran els teus amics i coneguts...............podria ser que tampoc.
Españoleitor
Menuda cuadrilla de de mentes aborregadas, SCC se merece ese premio y muchos más, por aguantar a toda esta caterba de neo-nazis independentistas. Que poco os queda para seguir mamando del bote, el próximo 155 que sea doble, por favor, y que venga de la mano del próximo presidente del gobierno de España: Albert Ribera.
Mr DUI
Cada dia més content d'haver fotut el camp de la Caixa
I l'estaquirot d'en Partal fent-li la gara-gara. Com hi ha món!
Anna
Aquest pscv necessiten un rentat de cervell. Ara que han matat i fos el PP valencià , ara els hi donen la mà per darrera . Quins pocacosa
Fart de fachas
Si está de pudrit Espanya que ya donan un premi de "convivencia" a la extrema dreta.
miquel
I perquè no li dona el premi a la honradesa a en Francisco Camps?
Matilde G de Ayala
No m´agrada criticar a ningú perque sigui valenciá o xines o paquistaní, vaja, que no es politicament correcta de fer-ho, pero no m´en puc estar en el cas del Ximó Puig que condecora SCC. d´allo que deien els vells fa anys: "valenciá i home de be no pot ser".

envia el comentari