Polèmica per unes imatges de Juncker on fa tentines i ha de ser ajudat a caminar

La Comissió Europea assegura que el president pateix de ciàtica i nega que la dificultat per mantenir l'equilibri dempeus tingui res a veure amb l'alcohol

 

Les imatges del president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, amb dificultats per mantenir l’equilibri dempeus aquesta setmana han generat una polèmica que ha arribat fins a la sala de premsa de la institució. Davant d’alguns comentaris a les xarxes socials apuntant que Juncker anava begut dimecres, quan se’l va veure amb els líders europeus a la cimera de l’OTAN fent tentines, el portaveu de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha clarificat aquest divendres els motius del seu comportament. Després d’anunciar l’agenda de Juncker per als pròxims dies, Schinas ha explicat que el president va patir dimecres un atac de ciàtica – Inflamació del nervi ciàtic de la cama que causa dolor a la part posterior de la cuixa-, fet que “afecta la seva habilitat per caminar”. “El president vol agrair Mark Rutte i Antonio Costa per ajudar-lo, s’està prenent medicació i ja es troba millor, continuarà treballant intensament com ha fet des del principi de la seva carrera”, ha afirmat el portaveu en relació al primer ministre dels Països Baixos i el de Portugal, que van ajudar-lo sostenint-lo pels braços. Segons ha confirmat el grec als periodistes, la malaltia no impedeix a Juncker continuar exercint el càrrec.

 

Per altra banda, també ha assegurat que el líder de la Comissió Europea no anava begut dimecres ni va combinar alcohol amb els medicaments que va prendre’s. “No és de bon gust que alguns mitjans intentessin fer titulars insultants explotant el dolor del president Juncker, no crec que sigui just ni elegant”, ha criticat el portaveu. “El seu programa està ple”, ha insistit Schinas assegurant que no es veurà afectat per la seva salut. De fet, segons l’agenda institucional, el luxemburguès serà diumenge i dilluns a Pequín, dimarts a Tòquio, dimecres a Brussel·les i dijous i divendres a Madrid, on participarà en una conferència amb el rei Felip VI.

 

 

Nou comentari