El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Polèmica per una moció de censura que impulsa ERC amb dos trànsfugues de JxCAT
  • CA

La política local és la més dura, i la més intensa. I dins aquesta política hi ha històries encara més enfangades. Aquest és el cas de Roda de Ter, Osona, que el proper 8 de juliol viurà una particular franquícia de la batussa que hi ha entre ERC i JxCAT a nivell nacional. Una moció de censura impulsada per ERC amb dos trànsfugues de JxRoda, la marca de JxCAT al municipi osonenc.

 

La decisió de celebrar el ple extraordinari el dimecres 8 de juliol a les 12 del migdia per fer fora l’actual alcalde, Albert Serra (Independents per Roda), és, per Junts per Roda, una maniobra per evitar l’aplicació de la Llei Antitransfuguisme. La moció ha estat presentada pel grup municipal d’Esquerra-Roda Republicana, liderada per Roger Corominas, molt afí a l’aparell del partit, i de Roser Montané, neboda de Joan Tardà. La maniobra es porta a terme gràcies a dos dels dos regidors de JxRoda, Joan Moreno i Marina Quintana, el primer té un expedient d’expulsió obert però com que encara no s’ha clos, no es pot aplicar la llei antitransfuguisme.

 

Serra, amb cinc regidors, governa amb el suport dels tres regidors de JxRoda. Segons ha pogut saber El Món, Moreno va ser expulsat de l’equip de Govern per “manca de lleialtat” i “pèrdua de confiança insostenible” que s’ha incrementat arran de la crisi de la COVID i el control del material EPI de l’Ajuntament. “S’ha decidit iniciar un procés d’obertura d’un expedient disciplinari, amb carácter d’urgència, que acabarà amb la seva expulsió del partit”, asseguren a El Món fonts de la formació. Però abans que sigui expulsat, el ple de la moció se celebrarà i tot apunta que ERC n’obtindrà l’alcaldia mercès a dos trànsfugues de JxCAT. Una situació que JxRoda qualifica com “inacceptable”

Per la seva banda, Moreno es defensa aclarint que “ell no es pas un trànsfuga”. De fet, considera que el trànsfuga és qui es queda a JxCAT, Albert Aguilar, que “no respecta l’acord de la majoria del grup municipal”. “Fa més d’un mes que em van dir que m’obrien l’expedient i encara no l’han tancat”, insisteix Moreno per al·legar que no es que faci un canvi de grup per canviar una majoria. En aquest sentit, el regidor ara ha posat el cas “en mans d’advocats per aclarir quina és la seva posició” que dóna per fet que no és de “trànsfuga”. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa