Polèmica a l'ANC per l'exclusió de Baños a les eleccions al Secretariat Nacional

Diversos candidats critiquen la mesura mentre la Junta Electoral afirma que tots sabien que no podien participar a tertúlies polítiques
El periodista i exdiputat de la CUP al Parlament Antonio Baños, durant l'acte d'inici de la campanya d'Esquerres per la Independència
El periodista i exdiputat de la CUP al Parlament Antonio Baños, durant l'acte d'inici de la campanya d'Esquerres per la Independència | Jordi Borràs

L'exclusió d'Antonio Baños de la cursa electoral per entrar a formar part del Secretariat Nacional de l'ANC ha estat motiu de polèmica aquest dimarts al vespre a l'acte de presentació dels candidats que ha tingut lloc als Escolapis de Diputació, a Barcelona. Tant durant la presentació de cada candidat com durant el torn de preguntes posterior hi ha hagut intervencions que han criticat la decisió de la Junta Electoral, fins al punt que alguna intervenció ha demanat que s'aturi la votació telemàtica que ha començat aquest dimarts fins que es resolgui la qüestió. Les veus més destacades han estat les del candidat David Minoves, president del CIEMEN, que ha considerat un "error" que Baños no hi sigui i ha lamentat la "indefensió" tant d'ell com dels altres candidats que han estat exclosos. A l'altre cantó de la balança, el candidat Adrià Alsina, cap de premsa de l'entitat, ha recordat que els exclosos ho han estat per motius especificats al reglament. Alsina ho ha dit entre xiulets d'alguns dels assistents.


La Junta Electoral de l'ANC ha vetat la candidatura de Baños per haver participat en tertúlies polítiques. Aquest dimarts s'ha fet pública la llista definitiva de les candidatures per a les eleccions internes a la direcció de l'entitat sobiranista i l'exdiputat cupaire ja no hi apareix.

 

L'exclusió ha estat motiu de polèmica durant la presentació de candidats al Secretariat Nacional en l'acte a Barcelona i precisament, en previsió que això podria passar, la Junta Electoral ha volgut donar explicacions a través d'un dels seus membres.

 

"La Junta Electoral ha aplicat el reglament tal i com està definit. És més, la Junta Electoral aquest cop, sabent que hi havia gent mediàtica, va fer un comunicat a tots els candidats explicant què es podia fer i què no es podia fer. I en un d'aquests punts explicava explícitament tertúlies polítiques. Aleshores, aplicant el reglament i també seguint reclamacions de socis i d'altres candidats que havien vist això, la Junta Electoral ha decidit excloure l'Antonio Baños", ha indicat Xavier Vilar, membre de la Junta.

Comentaris
Assambleo
Ningú va criticar la CUP quan va defenestrar Baños i ara volen lapidar l'ANC ? Que no sabia aquest senyor que el que feia no era correcte? Menysa protagonisme. l'ANC no el necessita.
s'alvira una altrea bleda dirigint l'ANC
super pacifista i bonista amb un lliri gros com una casa que serà incapaç de fer res per la independència a part de les inútils i ridícules performances que ja cansen. El poble vol acció i treballar per la indep no fer veure que hi treballem, si no fer-ho de veritat i l'ANC està quedant envellida a marxes forçades.
Xavi Panero
Un nou exemple de la democràcia de les camises grogues (ANC)
Amunt els CDR's!
Pedro
Ya se ve el poder de ERC para controlar ahora la ANC y así desmontarla y cargarse el proces definitivamente. Ya controlan òmnium, el pdecat és una momia, pero suerte que tenemos a la CUP y al gran President Puigdemont para destaparles todas sus verguenzas!
Mikalet
Soc soci de ANC,si no es retira aquest bunyol,en tindran un de menys.Prou de represio.
Pedro que no te enterasP
Pedro, que en tot cas el Minoves seria el d´ERC i el tal Alsina seria el dels ALTRES informa´t nano.
Fèni xNegre
Fàcil.L'ANC vol posar un peix bullit al capdavant.Es vol continuar amb el processisme dels pebrots fins el final.No hi ha plan B.
Grioc
L'ANC va demanar el vot per JxC Ara veta en Baños Els estatus son iguals per tots? Soc soci i opino
VNC, sí.
Si us plau, escriviu bé l'acrònim : és VNC. Perquè VERGONYA s'escriu amb V. No pas amb A...

envia el comentari