Podemos espera que es frustri l’ampliació del Prat

El coportaveu de la direcció estatal de Podemos, Pablo Fernández, ha insistit en les crítiques a les ampliacions dels aeroports del Prat i Barajas i fins i tot ha admès que espera que aquestes inversions anunciades pel Govern no es compleixin, i que preferiblement es destinin a fomentar la xarxa ferroviària. A més, ha deixat la porta oberta a penalitzar l’ús dels avions, fins i tot encarint el preu dels vols, com a mesura dissuasiva enfront de mitjans de transport menys contaminants.

“Els 3.200 milions que es volen invertir, i que esperem que no es realitzin, esperem que es destinin a ferrocarril convencional i al transport sostenible en ciutats”, ha manifestat en una entrevista amb Europa Press.

Al seu judici, aquests grans projectes són “contraris” a les polítiques de sostenibilitat que caldria adoptar per a lluitar contra el canvi climàtic. “Les mesures que exigeix el canvi climàtic són antitètiques amb determinades infraestructures com l’ampliació del Prat i Barajas . A més, obvien un dels grans problemes del país com és la falta de cohesió i vertebració territorial que pateix l’Espanya d’Interior”.

Mesures dissuassives

Per això, des de la formació aposten per invertir en el ferrocarril de mitjana i curta distància i promoure la mobilitat sostenible en àrees metropolitanes en comptes d’utilitzar mitjans de transport contaminants com pot ser l’avió.

És més, no descarten pujar el preu dels bitllets d’avió o tancar trajectes aeris que tenen alternativa ferroviària similar: “Cal estudiar les millors mesures o les més dissuasives perquè no s’utilitzin de forma tan intensa aquests mitjans de desplaçament tan contaminants”.

Segons Pablo Fernández, “el transport sostenible no és que sigui el futur, és que és l’única opció”. “Hem d’estudiar i aplicar mesures que promoguin o privilegiïn mitjans de transport que siguin més sostenibles i menys contaminants i si a més vertebren millor el territori, crec que és immillorable”, ha postil·lat.

Comentaris

  De què van 15/08/2021 2:43 pm
  Són al món els de Podemos? Pensava que podemos formen part del gobierno español.
  Miren 15/08/2021 7:56 pm
  (De què van) Doncs si, formen part de "gobierno", però han estat absorbits. Poca cosa poden fer amb qui voluntàriament s'han integrat. És el mateix que ens pot passar a nosaltres. Volen ajudar al PSOE, que no té sortida, la forta patacada la rebrem nosaltres, com sempre. Encara no ho hem après?
  Luisnomeacuerdo 15/08/2021 8:01 pm
  Este tío parece la reencarnación de tarzán en versión maragata. Ale y que os den.
  666 15/08/2021 8:18 pm
  Són un frau electoral. A ejPPaña no hi ha esquerra, imbècils !
  Lleida 16/08/2021 1:39 am
  Monarquia i constitució, aquest són l'esquerra alternativa?
  Esquerres de golfes i colaus, miseria, bruticia i droga dura 16/08/2021 4:47 am
  Colaus i porqueria, pura españa de señoritas pijas
  Comun's,crostadrégimen78 16/08/2021 3:54 pm
  Contreras que no te enteras que formáis parte del gobierno franquista borbònicos. PPodemos farsantes inútiles vividores igual como PPsoE.

Nou comentari