Podemos diu que sempre defensarà el dret a decidir dels catalans

També fixa com un dels seus objectius per a la taula de diàleg la reforma de l'delicte de sedició

La coportaveu estatal de Podem, Isa Serra, ha subratllat que la seva formació sempre defensarà el “dret a decidir” dels catalans com a solució alconflicte i que el Govern té la legitimitat per plantejar en les taula de diàleg les propostes que consideri sobre el referèndum d’autodeterminació. També ha apuntat que, de cara a aquest fòrum, el seu espai polític no planteja un nou Estatut però sí reforçar el “autogovern” de Catalunya, unit a l’avanç en la reforma del delicte de sedició per aconseguir la “desjudicialització” de l’conflicte.

“El dret a decidir dels catalans és una cosa que permet la solució política d’aquesta situació. En aquest sentit, sempre l’hem defensat, la seguim defensant i la defensarem. Creiem que és necessari”, ha destacat en una entrevista amb Europa Press per especificar que caldrà veure l'”encaix constitucional” que té l’opció de l’referèndum, tot i que sí pensen que “hi ha vies per fer-ho. Així s’ha pronunciat qüestionada que fa a les declaracions, també a Europa Press, del seu homòleg en la formació violeta, Pablo Fernández, que va a mitjans de mes va animar a ERC i Junts a acudir al setembre a la taula de diàleg sobre Catalunya amb idea de buscar un acord “en el marc de la Constitució.

D’altra banda i sobre el paper d’aquest fòrum entre l’executiu estatal i la Generalitat, Serra ha aprofundit en què ha de servir per forjar una solució política a Catalunya i, en conseqüència, ha de comptar amb una representació del govern espanyol que “permeti aquests avanços” que s’han de donar. Preguntada sobre si el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, hauria de participar en aquesta taula, la portaveu estatal de Podem ha dit que la decisió concreta d’acudir li competeix a ell i estima que respondrà a això en “els pròxims dies”.

Un dels objectius “importants” per avançar en la solució a el problema de Catalunya és la reforma de l’delicte de sedició, que portaran a la taula, ja que és una mesura que no només defensa el seu partit sinó que demanen les organitzacions de drets humans i instàncies europees. Pel que fa a el termini donat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, de fixar 2030 com a data límit per a la convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació, Serra ha estimat que és “normal” que les persones i organitzacions que participen en aquesta taula expressin els seus objectius i formulin les seves propostes.

“En aquest sentit, em sembla legítim la proposta que es fa per part de Govern. Evidentment és una proposta que serà debatuda i l’acord serà el que consideri el conjunt de les parts”, ha desgranat. També ha destacat que Unides Podem no es decanta per la fórmula d’un nou Estatut, però sí en augmentar l’autogovern com porten defensant des de fa “molt temps”, al costat de les reformes que siguin “pertinents”, com és el cas dels canvis en el delicte de sedició. “Escoltem les parts i arribem a un acord en comú”, ha conclòs.

Comentaris

  Raül 05/09/2021 1:58 pm
  (durant les campanyes electorals)
  Ricard 05/09/2021 2:11 pm
  Mentiders.
  Anònim 05/09/2021 2:21 pm
  Podemos diu que sempre defensarà el dret a decidir dels catalans, sempre i quan no sigui per tornar a ser una nació lliure d'espanya.
  Pepe 05/09/2021 2:23 pm
  Podemos diu que sempre defensarà el dret a decidir dels catalans, sempre i quant no sigui per decidir tornar a ser una nació lliure d'espanya, clar!
  Mentiders 05/09/2021 2:40 pm
  Encara us queden dents ?
  uno que vive en Tabarnia 05/09/2021 4:18 pm
  giran rodò aquesta gent?
  un talp 05/09/2021 6:02 pm
  Hahahahahahahaha... Quina uasa tenen aquests castellans. Que defensen els catalans diu... Que en són de cínics.
  Otros que tal. 05/09/2021 6:19 pm
  De verdad que éstos se aclaran con tanto ahora digo A y mañana B?
  FUERZA Y LIBERTAD CONSTITUYENTE 05/09/2021 9:33 pm
  Y el resto de españoles no tienen derecho a decidir. Porque tienen de tener mas derecjos los catalanes que el resto de ESPAÑA.
   fat boy 05/09/2021 9:44 pm
   Per la mateixa rao que 80.000 timoresos orientals tenien mes a dir sobre la seva independencia que 200 milions d'indonesis. O perque tenen mes a dir els gibraltarencs que "el resto de ESPANA". Auto-determinacio se'n diu.
  Luisnomeacuerdo 05/09/2021 11:33 pm
  Nos la pela lo que digan estos payasos venidos a menos.
  Hemeroteca 06/09/2021 12:47 am
  Podemos son palmeros domesticados de frañquistas de PesoE. Siempre con sus mentiras podridas para confundir la gente para que los voten y luego para poder pactar con ultraderecha como lo ha echo Colau en Barcelona.
  Siempre han sido así de manipuladores y traidores. 06/09/2021 2:21 am
  Defenderían un referéndum para modificar lo que ellos quisieran y bajo sus propias premisas. De lo que deseen los catalanes, nada de nada. Al fin y al cabo ellos piensan que a las masas hay que dirigirlas.
  ciutadà 06/09/2021 4:19 am
  Peer a ser polític cal saber dir avui una cosa i demà tot el contrar sense immutar-se.
  Ja 06/09/2021 9:19 am
  Son com ERC, defensen, però no fan.

Nou comentari