Podemos avisa a JxCAT i ERC que els acords de la taula de diàleg s’han de cenyir a la constitució d’Espanya

Diu que els indults han marcat "un punt d'inflexió" i que "és hora de bastir ponts i no d'aixecar murs"

El coportaveu de la nova direcció estatal de Podemos, Pablo Fernández, ha animat a ERC i Junts a acudir al setembre a la taula de diàleg sobre Catalunya amb la idea de buscar un acord “en el marc de la Constitució” i ha subratllat que, després del “punt d’inflexió” que han suposat els indults, “és hora de bastir ponts i no d’aixecar murs” com en el passat.

En declaracions a Europa Press, el dirigent de Podemos ha afirmat que els indults als presos del procés han suposat “un punt d’inflexió i un primer pas per a desencallar la situació de Catalunya i per a donar una solució política a un problema que és polític”.

En la seva opinió, els “anys de judicialització del problema català” han enverinat més les diferències i, amb la mesura de gràcia adoptada pel Govern, s’obre un diàleg sincer: “És evident que queden molts passos a donar, però per descomptat és una bona notícia i un pas molt important”, sosté.

Quant a l’actitud dels partits independentistes del Govern català, que continuen reclamant amnistia i autodeterminació, Pablo Fernández ha indicat que cadascuna de les parts portarà les seves propostes a la taula de diàleg i, “com en tota negociació, totes les parts hauran de cedir dins del marc de la Constitució i de la legalitat”.

“Nou Estatut? No és bo començar a airejar propostes”

“A aquesta taula de negociació cal anar amb la millor voluntat, cal anar a escoltar, a aportar propostes amb l’ànim d’arribar a un acord, sabent que totes dues parts plantejaran uns màxims, però que caldrà cedir a fi de poder aconseguir aquest acord dins del marc constitucional”, insisteix.

El dirigent de Podemos no es pronuncia sobre si la solució passa per un nou Estatut per a Catalunya i creu que “cal ser cauts” perquè “no és bo començar airejant les posicions de cadascuna de les parts”. “Donarem temps i escoltarem molt, a bastir ponts i a deixar d’aixecar murs, que és el que va fer durant anys el PP i també l’independentisme —opina—. És hora de bastir ponts, del diàleg i del consens, la política amb majúscules”.

En ser preguntat si les cessions a Catalunya poden anar en detriment d’altres comunitats, el també líder de Podemos a Castella i Lleó ha volgut deixar clar que el Govern ha d’ocupar-se que els fons europeus per a la recuperació després de la pandèmia serveixin realment per a cohesionar i vertebrar el país.

Els Fons Europeus, per a qui més els necessiti

“I un dels objectius del Govern ha de ser que aquests fons de recuperació arribin amb més intensitat a aquelles zones que més ho necessiten, a aquelles zones més deprimides i que requeresquen majors inversions”, ha assegurat.

En concret ha demanat “privilegiar” zones “que fa massa anys que estan oblidades pels successius Governs del PP i del PSOE”, com Extremadura i les seves mancances de ferrocarril o les àrees que no compten amb cobertura d’internet i que requereixen modernització.

Encara que admet que els partits nacionalistes o independentistes són lliures de plantejar les seves reivindicacions, Pablo Fernández està convençut que “el PNB i CiU mai van treure més rèdit que amb el PP en el Govern”.

Comentaris

  Anònim 14/08/2021 1:44 pm
  A la constitución o a los que la onterpretan?
  Ricard 14/08/2021 2:06 pm
  Enèsima engany castellanista dels xenòfobs.
  Indepe castellano 14/08/2021 2:26 pm
  Los indultos se hicieron por la castaña que venia de Europa. No nos habeis dado nada. Esto no acabará hasta una Catalunya libre y lo sabéis.
  Verdad de Perogrullo. 14/08/2021 2:26 pm
  Eso lo saben todos los países del mundo, tanto los democráticos, cómo los no democráticos ; a los únicos que han engañado son a loa fanáticos adoctrinados ; ya se violencia resultado
   Ich verstehe nur Bahnhof 15/08/2021 6:24 pm
   Was ?
  X2 14/08/2021 4:30 pm
  i aquest paio que ja es grandet, encara no sap que la constitució espanyola es una merda franquista?
   uno qe vive en Tabarnia 15/08/2021 3:50 pm
   que sigui grandet no vol dir que sigui entenador
  Lleida 14/08/2021 4:33 pm
  El primer acceptar la monarquia borbònica oi?
  almogaver 14/08/2021 4:41 pm
  aquests podemites, a la que bufen cullera, mes a la dreta que el pp
  Pere Gallerí 14/08/2021 4:41 pm
  Es líder a Castella i Lleó. Es inevitable que surti la inquebrantable unidad de España. La part de la consti que parla de nacionalidades i regiones no l'ha vista. I en què gasta Extrenadura els diners que rep tampoc.
  RAMON A 14/08/2021 5:01 pm
  En resum la martingala mesetaria no es toca i els diners de la caritat europea per a llocs de productivitat nula
  NI OBLIT NI PERDÓ, BRÈTOLS! 14/08/2021 5:10 pm
  JAJAJA! Au vinga, negocieu la independència amb España, que LA CONSTITUCIÓN OS LO AFINA. ERC, JUNTS, us heu convertit amb els aixecacamises catalans que fan el joc als castellans.
   Observador 15/08/2021 7:04 am
   La taula de diàleg deu ser molt perillosa pels antiindependentistes, tan els hidalgos mesetarios com els prUcessistes cap enlloc se l'han volgut carregar des del primer dia, i no ofereixen cap alternativa millor que seure i parlar. Aragonès ha dit que ell hi va a negociar l'amnistia i el dret a l'autodeterminació, mentres qu'els que hi renegan no diuen que demanarian ni que farian....
  Junqueras el BORBONICO.HEIL 14/08/2021 5:31 pm
  A la Mesita del Aragones cantaran el CARA AL SOL DEL JUNQUERAS Y CAMARADAS. ERC, LA FALANGE Y LAS JONS155, pur franquisme constitucional
   Os presento al nostrat sonat! 15/08/2021 7:07 am
   Per a ser un País normal també hem de tenir una quota de frikis i sonats...
   GROC 15/08/2021 9:30 am
   Els "LLUMENERES"( es broma) Son tan curs i tan imbecils i tan ignorans , que l'unic que saben es insulta a ERC. La seba capacitat polític es nula Segurament cobran per dir tantes perides.
    Ximpance grog, el novio de junqueras.ferrovial 15/08/2021 8:08 pm
    Tu no insultes per 1ue no pots, Els un curtet com Don Junquera, el ferrovial, al que nomes voten monges, rucs dels menas i tu. GROC, LA REALITST DEL MICO DEL ZOO Y SU JUNQUERAS
     GROC 16/08/2021 10:13 am
     "Ximpance groc" Jo insulto als capsigranys (giripolles) com tu, per que teniu la boca molt bruta i una mentalitat de rata de clavaguera. Tu ni molts com tu no teniu el monopoli del insult, per defansar a qui?. Perfdet han un desert , que seras mes profitos per l'humanitat
  Boy Garantín 14/08/2021 5:39 pm
  La constitució post franquista del 78 te la pots fotre on t'hi càpiga
   España 300-0 encara hi ha partit 14/08/2021 6:54 pm
   Al mareix forat que tu ja tens ple amb la micro declaracio d independenchiaaaa Com era allo .... “tenim pressa” ? Deu ser per aixo lo dels vuit segons...
    Josep 15/08/2021 1:11 pm
    Cada dia hauria de tenir in 29 de maig
   MHP 14/08/2021 7:04 pm
   Si no fos per aquesta constitució del 78, no podries fer aquests comentaris, babau
   ave-maría 15/08/2021 1:11 pm
   Soc de la mateixa opinió que tu, B.Garantín, però has activat als que els hi agrada que els hi remenin els darreres
  Narcís 14/08/2021 5:41 pm
  Què diu aquest no ningú . . més mancances que els rodalies de ca nostra . . més mancances que les necessitats socials de ca nostra . . més mancances que . . . . ( no estic d' ànims per desglossar ) quan som poblacionalment com 16 Extremadures ? PD : parla com els típics- tòpics feixets . . quins rèdits quan ens furteu 16/17/18. 000.000.000 d' euros anuals ?
   Psiquiatra d'en Narcís 15/08/2021 7:10 am
   Fagim cas i prengui la medicació que li vaig receptar abans de vomitar les seves incongruències incomprensibles. Altrament l'haurem de tornar a tancar al frenopàtic. Ras i curt...
  Pere de la Vila Reial 14/08/2021 5:44 pm
  D'on han tret aquest animal d'aglà ? Pot tenir raó donant per fet quin serà el diàleg i la negociació (tant per part d'Epanya com de Catalunya). De fet és un més: Els fons europeus a les regions més necessitades o deprimides, les mateixes que ja ho eren en començar el règim del 78, que han rebut manta vegades la solidaritat que no ha mangat Madrid (gobierno), i/ però tenen una renda disponible per càpita superior a la de Catalunya, que paga i no mana. Aquest, el Sánchez i el Casado son brots de la mateixa hidra.
  roc 14/08/2021 5:45 pm
  per un moment em pensava que era el Schuster....quina mandra aquests comunistes, són espanyolistes com el PP. Visca Catalunya lliure
  un talp 14/08/2021 5:53 pm
  Com sempre, per Castella, negociar-hi implica sumissió. És igual que el dirigent castellà digui ser de "dretes" o d'"esquerres", que tot el que vol, és imposar-te la seva manera de veure el món. I amb això demostren que a Castella no entenen el que vol dir ser d'esquerres, ergo tots son de dretes. No hi hem de negociar res amb els castellans, que els barrufin bé!
  Tano 14/08/2021 6:19 pm
  Podemos?. De que podéis fantasmas?.
  Kim Ca Kao de Benòs 14/08/2021 6:20 pm
  Les persones son irrellevants. Només importa la pervivència de la prosti...de la constitución i de l'estatisme que la va cagar.
  Miren 14/08/2021 6:29 pm
  Espero que ERC prengui nota. Aquests si més no, no enganyen a ningú. El que digui Podemos , el PSOE, els Comuns, la veritat és que no em sorpren. Ara bé, creure com va dir Junqueras que és el millor govern des de fa décades, millor que s'ho faci mirar. 'Bones' paraules, una mica de teatre, molta ensabonada i res més. De cara a Europa ja va bé, no volen complicacions i Sánchez és un encantador handsome com va dir un periodista americà. Sisplau no us deixeu seduïr, no us deixeu enganyar que tot és fum i ens hi juguem massa. Espero que ERC es desperti o... ja l'hi va bé tot aixó perque ja ha arrivat a la seva meta?
   Iluminans, que pots oferir millor que seure i parlar? 15/08/2021 7:20 am
   El que han fet els corruptes processistes cap enlloc durant 10 anys? La costellada de 3 respostes de Miss Catalunya? Suspendre la DUI en segons i fugir deixant-ho tot enmerdat com Fuigpelmón? Trencar amb la corona un migdia i seure cufoi al costat del Borbó com el pallasso Torra? Aragonès ha dit que ell i va amb dos punts: Amnistia i dret d'autodeterminació. Si estas en desacord, en lloc de criticar-ho tot, ens pots explicar què faries?
    uno que vive en Tabarnia 15/08/2021 3:57 pm
    i tornara amb els dos puntets i deures per fer, i ple de vasalina, que faries tu? jo lluitar per el que es meu, tu per el ue veig acotar el cap
     Acotar el cap? 15/08/2021 5:49 pm
     Com el batxiller foll que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat? O com el pallasso Torra que jugava amb pancartetes i acotava el cap devant els jutges?
     Acotar el cap? 15/08/2021 5:52 pm
     Com el batxiller foll que va suspendre la DUI en segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat? O com el pallasso Torra que jugava amb pancartetes i acotava el cap devant dels jutges?
     Lluitar pel que és teu? 15/08/2021 5:57 pm
     Com Fuigpelmón suspenent la DUI en 8 segons i fugint deixant-ho tot enmerdat? O com el pallasso Torra que jugava amb pancartetes i acotava el cap devant dels jutges?
  Joan de Sant Andreu 14/08/2021 7:27 pm
  No diu rés de nou. Però en Mn i el seu ninot (el pétit) veuran senyals d oportunitat. No us confongueu cap a ells no cap a l autodeterminació. Per altre banda els De Podemos diuen respecte els fons europeus el que sempre han fet, prefereixen repertir misèries abans que generar riquesa. Són els d aprofitar el duro del veí, abans que aquest en guanyi 100. Prefereixen repartir 5 sense treballar que no 100 treballant. I així ha estat sempre.
   Jo no em confoc, veig la realitat i te la recordo 15/08/2021 7:28 am
   10 anys processant cap enlloc amb tres hereus (posats a dit pel predecessor) des quals els dos últims no es presentavan com cap de llista per ser presidents. Han aconseguit presos polítics, exiliats i multes millonaries. Penses donar 10 anys de marge també als que han guanyat la presidència de la Generalitat? Només començar, en un mes han alliberat els presos polítics i reactivat la taula de diàleg per parlar de tot. Queda clar que'l teu objectiu no és la independència sino remenar cireres que sempre en queda alguna a les butxaques? Hem jubilat als corruptes processistes, assumeix-ho...
  Comun's,crostadrégimen78 14/08/2021 9:58 pm
  PPodemos són tant frañquistas com PPsoE PP C'nos Vox. En España no hi ha esquerres. Tots españolistas estan engabiats en el marc mental franquista. España es IRREFORMABLE. Hem de marxar per poder sobreviure i poder sentir lliures d'aquesta patraña franquista imperialista borbònica corrupta.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 14/08/2021 10:28 pm
  Els pudents es podien haver estalviat l'aclariment. En farsaragonès ja ho sap que això que en diuen la "taula de diàleg" és només fer acatament al poder colonial i ell ho farà encantat
  Filis 15/08/2021 2:01 am
  Si seguisiu la constitució no hi hauria cap problema pero se la pasen pel forro perqué aquesta gent mai s’han cregut la democracia. La constitució va ser una renteda de cara i una paraula a on amagarse al darrera.
  Bervi 15/08/2021 2:08 am
  Els que menys fan més ajuda necesiten ,ves per on! premien per ser corruptes i inutils.
  Bervi 15/08/2021 2:10 am
  Podemos pero no queremos. La historia mesetaria. Pero la melena es la melena.
  Maragall, El Fran1uisme junqueril 15/08/2021 5:50 am
  COLAU Y SUS SEÑORITAS son franquistes de mama y papa. La COMUNA WColau no vol res més que e terminar Catalunya, com el,Porcioles i els seus franquistes maragalls, paski i tete, les seves dues ratetes arriba españa, arriba erc
   Os presento al nostrat sonat! 15/08/2021 9:31 am
   Per a ser un País normal també hem de tenir una quota de frikis i sonats...
   Tete junqueras, ferrovial Maragall del GAL.ERC 15/08/2021 8:10 pm
   Tete de Maragall, ricatxo franquista, pijo Plaza Molina, Ferrovial d'erc.arriba junqueras. Quin abuelo mes Tete
    Ciutadà 16/08/2021 1:46 am
    Que?
  Erc sempre amb el NAZIONALES.155 15/08/2021 7:39 am
  Aragones, fas llastima, español del psoe.erc.colau de Franco
   Os presento al nostrat sonat! 15/08/2021 8:55 am
   Per a ser un País normal també hem de tenir una quota de frikis i sonats...
   ARRIBA ERC, ARRIBA EL GENERALISIMOMAPRIMO DE JUNQUERAS 15/08/2021 8:16 pm
   El junqueras acabara de Jefe de la Guardia civil, quin fatxa, quin ferrovial
  GROC 15/08/2021 9:38 am
  De moment la taula de "dialec" serveix per destepar les males intencions del PSOE+Podemos De moment la "taula" serveix per que els anti ERC treguin tot el veri acumulat per no guanar les eleccions.
  GROC 15/08/2021 12:41 pm
  Es la segona vegada que el Món amb sensura
   Normal, a mi també em censuran tot sovint 15/08/2021 5:55 pm
   Es un mitjà subvencionat corruptgent i no ha paït la derrota, com molts que comentan vomitant bilis i mentides.
    Groc excrements d'erc 16/08/2021 4:52 am
    La burra del junqueras de españa y de Ferrovial, el groc vestit de furcia, de fulana catòlica, es un travesti analfabet o anal.fabeta. Pobre erc amb aquesta llufeta del junqueras Viva el,Rey i el seu nen aragones del biberó
     Os presento al nostrat sonat! 16/08/2021 10:30 am
     Per a ser un País normal també hem de tenir una quota de frikis i sonats...
  Ferran 15/08/2021 1:12 pm
  Es que no PODEMOS ceñirnos a lo que le dé la gana al resto del mundo. La decisión de nuestro futuro debe estar en nuestras manos. NOSOTROS decidimos lo que queremos para los nuestros.
  Albert Berrio 15/08/2021 5:11 pm
  Això vol dir que canviaran la seva constitució perquè hi tingui cabuda el dret a l'autodeterminació? Perquè si no és així estan dient que a taula de diàleg no es podrà parlar d'allò que la motiva.
  Gerard 15/08/2021 5:48 pm
  Al final, resulta que qui més defensa la Constitució monàrquica (entre d'altres coses) són aquells que més Republicans es deien i es creien... Recordeu el "comunista" Paco Frutos a quins actes (i al costat de qui i organitzats per qui i per a què) va acabar anant? Mireu amb atenció els cv de molts d'aquests que es diuen "defensors dels treballadors"... a veure quants han estat realment assalariats abans d'entrar a la política (o a l'aparell sindical)... O sortir-ne per anar a alguna "fundació" sostinguda amb diners públics... La "nova" política en diuen...
   Junqueras el FERROVIAL, del psoe.erc 16/08/2021 4:54 am
   En Junqueras ha convertit ERCorrupcio en un sistema de robar i forrar al seu hermanito Rogelio. NO ROBARAS, JA, JA, JA
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 15/08/2021 10:17 pm
  Els Pudents, com IU, com CCOO i UGT i, en general tot allò que en diuen "esquerra espanyola", quan es tracta de mantenir Catalunya sota el jou de Castella fan causa comuna amb el PPSOEMOCS. Ho sabíem de sobres però alguns sembla que ho obliden o ho fan veure
  Luisnomeacuerdo 16/08/2021 12:43 am
  Mira que sois tiernos los lazinazis, que os engañe el pastelero loco y fray junqueras tiene un pase pues for an parte del grupillo de fanáticos fascistas independentistas, pero que os la metan doblada los payasetes de podemos, y más uno perteneciente al imperio, eso ya no tiene precio, para lo demás tarjetas de la repugblica.
  Raimundo 16/08/2021 1:06 am
  Fantàstic, ja que la Constitució Espanyola permet una amnistia (segons l'opinió de Martín Pallín) i una consulta sobre la independència (només ha de transferir la competència).

Nou comentari