El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Podem polemitza sobre la seva participació en el nou partit dels Comuns
  • CA

 

Nova polèmica entre els Comuns. Podem ha qüestionat aquest dimarts la seva participació i implicació en la fundació del nou partit que estan gestant Xavier Domènech i Ada Colau, com a principals arquitectes. En un comunicat, la formació que lidera Albano Dante Fachin ha mostrat les seves discrepàncies pel fet que s’imposin quotes en la direcció del nou partit.

 

Així, els podemites han advertit que, si la votació de la cúpula del nou subjecte polític no s’obre a tota la ciutadania, Podem debatrà amb les seves bases si ha d’assistir o no al congrés fundacional del nou partit.

 

A més, fonts de Podem consultades per El Món han admès que si no es fa marxa enrere sobre aquests aspectes, el nou partit “no comença bé”, i fins i tot han deixat la porta oberta a rebutjar la inclusió de Podem en aquest subjecte polític.

D’aquesta manera la formació de Dante Fachin ha avisat a la resta de partits que impulsen el nou subjecte polític -BComú, ICV, EUiA, Equo i En Comú Podem- que Podem no vol que la cúpula s’esculli en una única votació, corresponent a l’assemblea constituent prevista per l’1 d’abril. 

 

Un dels principals arguments de Podem és que la votació a l’assemblea fundacional seria presencial. I els de Dante Fachin justifiquen que cal “deixar enrere” aquest model tan “restrictiu”, i fer prevaldre la política local.

 

Podem calcula que dilluns que ve podrà explicar a les seves bases el debat que hi haurà aquesta setmana amb la resta de partits que estan organitzant el nou subjecte polític. Així, la militància podemita valorarà si la formació morada ha de participar en l’assemblea o bé rebutjar-la.

Xavier Domènech fuig de la calendarització del procés sobiranista per part del Govern | Jordi Borràs

 

La versió dels Comuns

 

Els Comuns no estan d’acord amb la versió de Podem. Fonts de l’equip que està creant el nou subjecte polític han explicat a El Món que els de Dante Fachin no són “sincers”. I és que, segons la resta dels Comuns, sí que hi haurà un sistema de llistes obertes per triar la nova direcció.

 

A més, les mateixes fonts consultades han afegit que ja s’està treballant en un sistema de votació virtual per facilitar la participació de les bases, de manera que el vot presencial no seria l’únic sistema utilitzat de cara a l’assemblea fundacional.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa