Podem inclourà en el seu programa un referèndum a Catalunya

Iglesias diu que les opcions de la consulta "no tenen per què ser només dues"

 

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat aquest divendres que en el programa electoral de la seva formació inclouran un referèndum a Catalunya com a "solució democràtica", però ha matisat que qualsevol decisió sobre la consulta necessita ser consensuada entre les forces polítiques. Per a Iglesias, aquest referèndum ha de reflectir totes les opcions possibles, que "no tenen per què ser només dues", i ha incidit que aquesta proposta necessita suports.

 

En una entrevista a la Cadena Ser, Iglesias ha puntualitzat a més que no seria un referèndum sobre la independència de Catalunya perquè recolliria totes les opcions. "Quan s'afegeix 'independència' en el referèndum, s'està mirant de condicionar-ne la direcció", ha dit.

 

A més, ha recordat que el 80% dels catalans seria favorable al fet que es fes aquest referèndum, per la qual cosa ha insistit que la seva formació proposa "el que pensa el 80% dels catalans". En aquest punt, ha demanat al PSOE que s'aclareixi, perquè mentre defensen que no són partidaris d'una consulta, Miquel Iceta "diu ara que sí".

 

 

"Presos polítics"

 

Amb tot, Iglesias manté que ells volen que els catalans segueixin "dins d'Espanya", encara que potser amb un "encaix diferent". A més, ha reiterat que el posicionament de Podem a Catalunya ha estat molt valent perquè han defensat una posició que no ha agradat ni a uns ni a altres, i ha incidit en anomenar presos polítics als líders del procés detinguts, malgrat el que dicta la Junta Electoral Central per als mitjans de comunicació catalans.

 

Per a Iglesias, són a la presó per materialitzar un exercici de desobediència civil massiva, i ha recordat que per dir això, els "han caigut pals, de la mateixa manera que per dir que no són partidaris que Catalunya se'n vagi d'Espanya: "Ens han dit que som els del 155", ha recordat per afegir que el conflicte es resoldrà amb diàleg i no amb pals o amb presó.

 
 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?