El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PNB defensa el ‘sí’ a la pròrroga per “prudència”
  • CA

El portaveu del PNB, Aitor Esteban, ha defensat el ‘sí’ de la seva formació a la nova pròrroga de l’estat d’alarma per “prudència” i “responsabilitat” i ofereix “col•laboració” a Sánchez “sempre que la confiança es mantingui per totes les parts”. Durant la seva intervenció al Congrés, Esteban s’ha dirigit a Cs, a qui ha dit que no és cert que la pròrroga contempli que les mesures siguin iguals a tot l’estat espanyol: “No diu això”. D’altra banda, ha dit que el temps per adoptar mesures econòmiques “s’esgota” i creu que la Comissió de Reconstrucció no servirà per definir-les, “tal i com està dissenyada”.

També s’ha felicitat pel retorn de competències a les CCAA però ha demanat encara un pas més perquè es pugui “estudiar cas per cas” la mobilitat entre territoris “limítrofes” durant la fase 3 de la desescalada. Esteban ha afirmat també que les xifres sanitàries són “positives” i que “és indubtable que s’està controlant la pandèmia”.

Esteban també ha criticat la deriva que estan adoptant els debats al Congrés durant les pròrrogues: “Avui hem assistit a un nou debat de sal gruixuda, que sorprèn en una situació amb un futur tant preocupant”. En aquest sentit, ha dit que “sembla que les forces parlamentaries es dediquen a tombar el govern en la situació en la qual estem “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa