Plors i sanglots a l’estrada del judici del 17A

Dia dur a l’Audiència Nacional amb el testimoni de la primera víctima

Si algú vol acostar-se mínimament a la sensació que pot generar un atemptat només cal que recuperi el vídeo de la jornada d’avui a l’Audiència Nacional. La tercera sessió de la vista oral ha assegut a l’estrada la primera víctima testimoni. Venia precedida per les declaracions de Javier Martínez, el pare del petit Xavi, el nen de Rubí de 4 anys assassinat a la Rambla la fatídica tarda del 17 d’agost de 2017. L’home, a les portes de l’Audiència Nacional, on havia de declarar ha assegurat que “només volia la veritat” per tal que “la mort del seu fill servís per alguna cosa”.

La primera testimoni ha estat Carmen Romero, testimoni de l’acusació popular. El seu advocat, Albert Bertran, l’ha deixat fer i el president del Tribunal, Félix Guevara, també. Ha relatat, amb plors i sanglots, l’acceleració de la furgoneta que conduïa Yonnes Abouyaaqoub, i com s’emportava la gent pel davant. Una narració colpidora d’una treballadora d’un hotel de la Rambla que no es va poder reincorporar a treballar fins el mes de febrer de 2018. “No soc al 100% la persona que era abans”, ha admès al tribunal.

Romero ha emfatitzat als magistrats que encara no ha tornat a trepitjar la Rambla, tres anys després, i que encara pren medicació. També ha remarcat que el judici li ha fet reviure el malson, de veure com la seva amiga va ser ferida al cap per la furgoneta que anava fent ziga-zaga per la Rambla. “Jo era una persona sana, no tenia nervis ni res”, ha dit, i ha relatat com encara té “pànic” de la Rambla. L’acusació particular ha reclamat el dret a ser indemnitzada. “A poc a poc anava oblidant, alguna cosa que tinc dins, en venir aquí ho he reviscut”, ha admès.

Nou comentari