"Quan plegues, Ernest?"

Creix la inquietud per la indefinició de l'encara conseller d'Acció Exterior, que no deixa clar en quin moment abandonarà el càrrec per dedicar-se a la candidatura a l'alcaldia de Barcelona
Alfred Bosch entrega el seu aval a Ernest Maragall
Alfred Bosch entrega el seu aval a Ernest Maragall en una imatge que vol simbolitzar l'impuls de la successió| ACN

"Estem esperant que ens comuniqui quan, com i per qui se l'ha de substituir, però per més que li ho preguntin a cada roda de premsa, sempre es manté en la inconcreció", asseguren fonts del front institucional de Junts per Catalunya. La mateixa sensació que tenen a l'àmbit barceloní d'ERC, que esperen que Ernest Maragall es decideixi a encapçalar una candidatura ja anunciada i que, al capdavall, s'ha saltat per dalt un procés de primàries que, formalment, havia optat per Alfred Bosch.

 

"L'únic que ha dit és que dimitirà del Govern abans de la campanya de les municipals", expliquen fonts pròximes al Govern. Però aquesta data és prou inconcreta com per portar la gestió de Maragall fins el llindar del mes de maig, que és quan estan previstes les eleccions municipals. La incògnita, a més, també afecta al nom del successor del propi Maragall, per al qual circulen diverses possibilitats, entre les quals la del mateix Alfred Bosch, encara cap del grup municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona.


 

De moment, Ernest Maragall aprofita la projecció mediàtica que proporciona el Govern, molt útil a pocs mesos de la campanya electoral. Però el Departament d'Acció Exterior és un dels pilars essencials de l'estratègia de l'executiu de Quim Torra i la inquietud per una interinitat massa llarga comença a estendre's tant al Govern com entre els estrategs de la candidatura republicana a Barcelona.