El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El ple sobre la gestió del coronavirus demanat per Torra serà l’1 de juliol
  • CA

El ple del Parlament que inclourà el debat general sobre la gestió de la crisi sanitària del coronavirus, demanat pel president de la Generalitat, Quim Torra, serà finalment l’1 de juliol. Així ho han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus, que han fixat que en la mateixa sessió se celebri també el debat general sol·licitat per Cs sobre la reconstrucció de Catalunya davant l’impacte de la pandèmia. Les propostes de resolució es votaran el 3 de juliol. D’altra banda, el debat general que van demanar PSC, CatECP, CUP i PPC sobre la gestió de les residències per a gent gran i per a persones amb discapacitat durant la crisi sanitària serà durant el ple del 7, 8, i 9 de juliol, que també inclourà una sessió ordinària.

La Mesa i la Junta han decidit que entre el juny i el juliol hi haurà, en total, cinc plens.

A banda d’aquests dos, al juny la cambra celebrarà dos plens ordinaris, els dies 3 i 4 i 17 i 18. Finalment, el darrer ple abans que acabi el període de sessions serà el 22 i 23 de juliol.

A la reunió de la Junta de Portaveus de la setmana passada, Ciutadans va plantejar al Parlament que es recuperessin tots els plens i comissions que no s’han pogut celebrar a causa de la pandèmia. Així, van sol·licitar un calendari per recuperar les sessions i van proposar que, si cal, s’habiliti el mes d’agost per fer-ho.

Ordre del dia del proper ple

Pel que fa al proper ple, el 3 i 4 de juny, la Junta de Portaveus ha fixat avui l’ordre del dia de la sessió, que inclou la sessió de control al president de la Generalitat i al Govern, el debat final de la Proposició de llei de protecció de les oliveres monumentals i la convalidació de quatre decrets llei sobre el coronavirus.

També hi haurà el debat i votació de dues propostes de resolució, una de creació d’una comissió d’estudi per a la reconstrucció i reactivació social i econòmica, sol·licitada per Cs, PSC, CatECP i el PPC; i una altra sobre mesures urgents per garantir els drets dels treballadors de Nissan i la viabilitat de l’empresa, presentada per Cs.

En aquesta sessió el ple tornarà a substanciar interpel·lacions al Govern i a presentar mocions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa