La plataforma Portes Obertes del Catalanisme demana diàleg a Torra

Insta a prendre mesures per rebaixar el "clima de divisió social" i actuacions en finançament, economia i polítiques de cohesió social
La investidura de Quim Torra
La investidura de Quim Torra | Jordi Borràs

L’entitat Portes Obertes del Catalanisme ha demanat aquest dijous al president de la Generalitat, Quim Torra, que dialogui amb totes les forces polítiques del Parlament de Catalunya per “rebaixar el clima de divisió social i treballar per un projecte compartit de millora de l’autogovern". Igualment vol que “s’obrin canals de comunicació i de diàleg amb el govern espanyol i amb les forces polítiques d’àmbit estatal”. 

 

Així ho expressa l'entitat en una declaració en la que celebra que amb la investidura de Torra com a "legítim president de la Generalitat de Catalunya”, s’acabi “amb un període d’excepcionalitat que s’ha allargat massa”. La plataforma catalanista considera que el president no ha d’estar subordinat a altres instàncies i ha de respectar el marc jurídic, específicament  l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.


El text assenyala també que l’actuació de Torra “s’ha d’adreçar al conjunt de la societat catalana, abordant els seus problemes i inquietuds i per a això cal un govern fort i una legislatura llarga. Més soroll, més gesticulació i més radicalisme només ajudarien a agreujar la situació”. A parer de l’entitat, cal que el president i el Govern facin gestos públics i adoptin mesures concretes a favor de la unitat civil del poble de Catalunya, respectant la seva diversitat i pluralitat.

 

Portes Obertes del Catalanisme demana també a Torra que el Govern de la Generalitat adopti mesures urgents per donar una resposta a les grans prioritats de Catalunya, especialment el finançament, però també el desenvolupament econòmic i industrial, l’ocupació i el repte digital; les politiques de benestar i cohesió social, educació, sanitat, serveis socials i cultura, habitatge i pobresa energètica i infraestructures.

Comentaris
Berta
Plataforma Vinculada al PSC i a Unió( uf quina barretxa) : RES MES QUE. DIR ....
d'on sorten aquests de les "portes obertes"?
i perquè només posa deures en Torra, quan tothom sap que Catalunya està totalment intervinguda i ofegada x Ñ? aquests no seran aquells de les banderes blanques, que els va fer sortir Ñ, l 'endemà del 1-O? uns altres llops amb pell de xai?
Ramon
POC, mai unes sigles han set tan adients. La Comuna Pudent i Colono's també la claven... però no són sigles.
Fran bcn
Em fa molta gracia que.molta gent digui que o ets indepe o ets del bloc del 155. Molts catalans.com jo, catalanistes ni.som del bloc dels fanàtics ni.del bloc espanyolista feixista. La.classificació entre blanc.o negre dona joc a.molta escala de grisos , molt mancada la.societat catalana actual. Massa radicalitat per tots.cantons...
Maria Teresa
Aquest grup (POC) Portes Obertes del Catalanisme s'han posat un nom per enganyar perquè amb el que diuen ens volen fer caure en el parany. totes aquestes mesures que demanen l'anterior Govern de la Generalitat ja ho va intentar amb unes lleis que el TC va tombar; per tant, si volem aconseguir tot això que demanen hem de ser un País lliure i independent. Així que aquest grup no és de Portes Obertes.
Digues de què presumeixes i et diré què ets: Portes obertes del catalanisme = menjadora de quatre unionistes espavilats
Ramon
La paraula independència, ara que ERC ja no la pronuncia ni sota tortura torna a ser neta, maca, lluminosa. Ja no hi ha perill que es desvinculi de nació, identitat, llengua. Però continuo preferint dir-ne llibertat de Catalunya. Jo estic a favor de la llibertat de Catalunya. Jo vull la llibertat de Catalunya. Jo vull que el peu país sigui lliure. Si el CEO ho preguntés en aquests termes hi hauria moltíssim més SÍ. Costa més de dir que s'hi està en contra.
Ja l’ha ofert
A on son tots el mediadors que van sortir el 1O? Com es que no ho demaneu als que sempre han dit no a tot?
Berta
A aquestas alturas no puedes ser neutral hay que elgir.no va de partidos polítics .va de sentimientos O eliges Catalunya o españa.al final ,a este paso te haran elegir quieras o no . A estàs alcades o ets independent O ets
No hi veig cap nom. Potser en coneixeriem més d'un.
Ramis
Aquesta plataforma potser estaria millor anomenar-la "Pantalons abaixats del Catalanisme"
Son farsaris del catalanisme ho estan intentant tot aquests sectaris espanyols plena indepwndencia i marxem d Espanya son els esclavitzadors d Catalunya
Ramon
L'única mediació que mereix aquest nom seria aquella que pressionés Espanya perquè es voti independència SÍ o NO en un referèndum acordat, legal, sense amenaces, democràtic. Qualsevol altra cosa no és pressionar per la mediació sinó pressionar per la rendició de Catalunya.
De acord però només que voti Catalunya .pero lo que es volen si no hi ha més remei és que voti tota Espanya .......blanco y en botella!

envia el comentari