Pisarello creu que Calviño no ha posat en dubte la qüestió de fons de la reforma laboral

Assenyala que el dilema no és si la reforma ha de ser total o parcial sinó quines són les mesures urgents

El secretari primer del Congrés i diputat d’Unides Podem, Gerardo Pisarello, considera que la vicepresidenta econòmica, Nadia Claviño, no ha posat en dubte la qüestió de fons de la reforma laboral quan ha dit que és “absurd i contraproduent” fer ara aquest debat. En una entrevista a ‘Ràdio 4’, Pisarello ha negat que hi hagi una crisi “en sentit profund” al govern espanyol i ha assenyalat que el dilema no és si la reforma laboral ha de ser total o parcial sinó quines són les mesures urgents. I s’ha mostrat obert a debatre sobre els “temps”. “Els debats existeixen però no hem d’exagerar. No hi ha res irresoluble“, ha conclòs per després recordar que la derogació de la reforma laboral està contemplada a l’acord del govern de coalició.

Pisarello ha defensat que ara és el moment d’abordar el debat sobre la reforma laboral. De fet, ha afegit que “ara és més necessari que mai posar-hi èmfasi” i ha argumentat que amb l’actual situació és “fonamental” garantir que el treball no es precaritzi encara més.

En cap moment ningú ha posat en dubte la qüestió de fons perquè està reflectit en un acord de govern, que diu que s’ha de derogar la reforma laboral. Sobre això no hi ha dubte”, ha insistit tot i les declaracions de Calviño. Una altra cosa, segons Pisarello, són els ritmes dels canvis que s’han de fer. I sobre això, ha dit que cal seure i discutir perquè “es pot negociar sobre els ritmes dels acords”.

Nou comentari