El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pimec veu els indults com una “solució” al “problema polític”
  • CA

El president de Pimec, Antoni Cañete, ha celebrat “l’obertura del diàleg” entre les administracions catalana i espanyola després de la trobada del president del Govern, Pere Aragonès, i el seu homòleg a l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, en l’acte organitzat per Foment del Treball aquest dilluns. Cañete ha valorat “molt positivament” la cerca de la resposta “política” a un “problema polític” i ha situat els indults com a part de la “solució”. El president de la patronal ha pronunciat aquestes paraules després de la celebració del Comitè Executiu de la patronal, on ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Cañete ha agraït a Aragonès la participació “directa” en el Comitè Executiu de Pimec i ha celebrat la represa del “diàleg” entre el Govern i l’executiu espanyol. En aquest sentit, el líder de la patronal ha valorat “molt positivament” la creació de la taula de diàleg i ha reconegut que serà “molt difícil” arribar a acords mentre hi hagi presos. “Els indults facilitaran el diàleg”, ha assegurat.

Més enllà d’aquest aspecte, el Comitè Executiu de Pimec també ha reclamat al president de la Generalitat incloure les companyies de la cadena de valor com a beneficiàries de la línia d’ajudes directes aprovada per l’Estat. Segons la patronal, Aragonès s’ha compromès a estudiar l’ampliació d’aquestes ajudes. Pimec ha demanat també la creació d’una direcció general per als 530.000 autònoms de Catalunya i una “solució pactada” per a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona – El Prat. Cañete ha assegurat que Catalunya “no pot” deixar de considerar la inversió de 1.700 milions d’euros anunciada per AENA i ha demanat deixar de banda els “radicalismes” per arribar a una solució “amb els màxims consensos possibles”. En matèria d’energia, Pimec ha rebutjat la moratòria en l’impuls de les energies renovables pactada entre ERC i la CUP. “És com ficar-nos a l’autopista en direcció contrària”, ha lamentat el president de la patronal. Segons Cañete, Aragonès ha pres nota de les “sensibilitats” de la patronal i s’ha compromès a “estudiar” la seva proposta.

El Comitè Executiu de Pimec també ha traslladat al president de la Generalitat la seva predisposició a “assumir la responsabilitat d’afrontar el debat per a la reconstrucció econòmica i social”. En el transcurs de la reunió, Cañete ha demanat a Aragonès “estabilitat i pressupostos”, així com impulsar la col·laboració publico-privada i “mesures concretes d’apoderament empresarial” que millorin la “competitivitat” i la viabilitat del teixit productiu català.

Per la seva banda, el president de la Generalitat ha traslladat a la patronal la importància “d’apostar per l’economia, la vida, la digitalització, la transició ecològica i la societat del coneixement”. Aragonès ha assegurat que aquests són els principals sectors productius que s’han de beneficiar de la inversió dels fons europeus potenciant “especialment” les petites i mitjanes empreses. “El Govern té com a prioritat encaminar la sortida de la crisi econòmica provocada per la Covid-19 i contribuir a la tan necessària transformació del model productiu del país, partint de la concertació i el diàleg social. Així, com afrontar políticament la resolució del conflicte amb l’Estat espanyol”, ha assegurat Aragonès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa