El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Picornell (ERC): “En properes votacions es veurà clarament que no estem supeditats al PSOE”
  • CA

El portaveu d’ERC al Senat Bernat Picornell ha explicat a ‘El Món’ aquest dijous que malgrat estar d’acord “en el fons” de la proposta del PP pel retorn de l’IVA presentada dimecres al Senat el partit no volia “entrar a jugar en aquesta hipocresia”. Picornell ha destacat que ERC està d’acord en qualsevol mesura que suposi el retorn de diners i beneficis a la ciutadania però s’ha de tocar “de peus a terra”. “Ningú ens pot acusar de no estar a favor del retorn de l’IVA, però no volem entrar a practicar el joc absolutament hipòcrita del PP”, ha remarcat el senador. El senador ha negat a més que hi hagi cap supeditació al PSOE i ha aventurat que “en properes votacions es veurà clarament que no estem supeditats al PSOE quant a mocions”. ERC ha acabat presentant una moció pròpia al Senat per reclamar l’IVA.

[r:1]

El senador republicà ha insistit en què “no hi ha cap pacte en aquest sentit, els pactes són els que estan damunt la taula, la resta són especulacions dirigides a determinat sector electoral”.

Picornell ha sortit al pas de les crítiques per la votació al Senat, sobretot les que ha expressat JxCAT, assegurant que en un primer moment es volien abstenir i que van estar dubtant. “Al final vam acabar votant que no per no donar cobertura a una cosa absolutament hipòcrita, irreal i falsa”, ha afegit el senador republicà. La moció registrada aquest dijous s’ha presentat a la comissió d’Hisenda i probablement es portarà també al ple del Senat.

Els republicans subratllen la novetat que suposa incloure aquest “blindatge” davant la possibilitat que l’Estat incompleixi el pagament de deutes perquè hi hagi penalització en cas d’incompliment. “D’alguna manera evitem la possibilitat que l’Estat espanyol ens torni a fer el que fa a dia d’avui”, ha remarcat Picornell.

Document: moció alterntiva d’ERC al Senat per recuperar l’IVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa