El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pesarrodona deixa ERC després de 25 anys de militància: “Ja no entenia moltes coses”
  • CA

Baixa i, de retruc, cop moral. Jordi Pesarrodona, el pallasso del 20 de setembre i atonyinat per la Guàrdia Civil durant el Primer d’Octubre, deixa la militància d’ERC després de 25 anys de militància. “Hem pres la decisió amb la meva dona i la meva filla”, explica Jordi Pesarrodona en conversa amb el Món aquest diumenge al vespre. “Ja no entenia res, i després de veure l’acord de l’Estat d’alarma, encara menys i he fet el pas”, comenta. “M’ha costat molt, però tampoc he vist que tot i la repressió que he patit, el partit hagi estat amb mi”, explica resignat. 

La notícia va saltar al vespre. Pesarrodona, primer va avisar a la secció local de Sant Joan de Viltarroda i posteriorment, al de facto secretari d’Organització del partit, Isaac Peraire. Posteriorment va escriure un fil de Twitter argüint la seva decisió, molt debatuda públicament per càrrecs del partit. “Fa molt de temps que no em sento còmode en el partit en el qual he militat mes de 25 anys. Segurament la meva situació d’imputat i pendent de judici no em fa ser del tot imparcial, està clar que soc víctima del 1-O, i avui em sento orfe de representació“, ha piulat.

 

Pesarrodona indica, en conversa amb El Món, que “de ben segur, la seva opinió és molt de part, perquè estan imputat les coses es veuen diferent”. “Però, no entenc l’estratègia, ni la manca d’unitat estratègica dels partits, per això em quedo amb l’activisme civil, que és d’on surten les lluites”, remarca a El Món. “De fet, ja vaig deixar els càrrecs de representació política, com a l’Ajuntament i al consell comarcal del Bages, ara era un militant ras, i tinc la sensació que no els importava”, afegeix. “Avui, la decisió de d’abstenirse en la prolongació del estat d’alarma em porta a fer un pas mes, em donc de baixa de militància, així no em sento presoner de decisions que no entenc”, conclou Pesarrodona al seu Twitter. “No podia aguantar més”, admet a El Món. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa