Els periodistes de TVE a Catalunya denuncien que se'ls "arracona" i que editen les notícies des de Madrid

Titllen de "manipulació indigna" el tractament de la jornada de l'1 d'octubre i lamenten la "censura" per minimitzar les actuacions policials
Un periodista de TVE fent un directe a l'Escola Industrial l'1-O
Un periodista de TVE fent un directe a l'Escola Industrial l'1-O | JOAN ANTONI GUERRERO

Els treballadors de TVE-Catalunya han emès un comunicat en què mostren el seu rebuig al tractament informatiu de l’1-O a TVE i denuncien “la manipulació indigna i la censura dels esdeveniments de la jornada” tant als Telediarios com a les tertúlies de TVE 1 i al Canal 24h. Segons els treballadors, “durant tot el dia es va impedir que la redacció de Sant Cugat edités les informacions relacionades amb la jornada, en especial, les relacionades amb les càrregues policials, que es van elaborar a Madrid”. Així mateix, han denunciat que “fins i tot en les connexions en directe es va pressionar per tal que no es parlés de càrregues policials i es minimitzessin les accions dels agents”.


 

En el comunicat asseguren que no és el primer cop que això passa: “Des de la Diada hem patit com se’ns arracona en aquelles informacions al voltant del procés català, amb constants indicacions de com s’han de redactar les peces que hem de lluitar fins minuts abans de que siguin emeses”. Per tot aquesta situació, els treballadors de TVE Catalunya expressen una “rotunda condemna” contra el tractament de les informacions sobre el referèndum i la cobertura de la jornada de l’1-O emesa per TVE.

 

“La tergiversació de la realitat ofereix una imatge ridícula i grollera d’un mitjà de comunicació públic de tots els ciutadans, enlloc de garantir el dret fonamental a la informació, veraç i plural, com és el deure de TVE”, denuncien els treballadors. Els periodistes afegeixen que “la informació esbiaixada que s’ha ofert posa en risc, a més, la credibilitat i integritat personal dels professionals que hi treballem”. En conseqüència, exigeixen “tornar a ser la televisió pública que tenim la obligació d’oferir als ciutadans”.

Comentaris
JMSS
Informació veraç i plural ? de que van aquests ecspañoles ? foteu fastic.
Pere
Espanya miente!
LoPep
Qui paga mana. Per tant hauríem de ser nosaltres, ja que els paguen amb els nostres diners.
XX
Impressionant.
Monty
Pero si son un mitja partidista que no te opinio, ni criteri, ni imparcialitat!!!! que no s'escusin, son una tele basura!!!!!
Dídac
Las cadenas espanyolas, amaguen molta informació , fa temps que están manipulades , son mes fiables les extrenjeras i també els diaris de fore. Las declaracións de algúns polítics i ministres , porten tantes mentires , que fan plorar , però ja no en quedan llágrimes.

envia el comentari