El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Aragonès rebutja l’oferta d’Illa i s’obre a negociar amb comuns
  • CA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha rebutjat aquest dimecres l’oferta del líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, de negociar els pressupostos amb els socialistes catalans. En canvi, sí que ha obert la porta a negociar els comptes amb els comuns. Durant la sessió de control d’aquest dimecres, el cap de Govern ha informat Illa que li sembla bé reunir-se amb ell “quan vulgui” però que el fet de “no compartir model de país” fa que el líder de l’oposició “ja pugui anticipar el resultat que obtindrà”.

“En política, no hi ha res gratis, i el que avui pot semblar allargar la mà, demà implica la renúncia als plantejaments de la investidura i la legislatura“, ha manifestat el president de la Generalitat durant la sessió de control. Així mateix, ha dit que és conscient “que el PSC ho ha expressat públicament, més com un desig que com una constatació, que volen veure trencada la majoria independentista”. “Jo treballaré fins a l’últim segon perquè els compromisos de la investidura amb el suport dels 74 diputats siguin la base per a quest acord de pressupostos”, ha afegit.

Ara bé, en resposta a una pregunta de la líder d’En Comú Podem a la cambra catalana, Jéssica Albiach, sí que s’ha mostrat obert a negociar els pressupostos amb aquesta formació, després de l’anunci de la CUP de presentar de manera preventiva una esmena a la totalitat als comptes del conseller Jaume Giró. Durant la sessió de control, Albiach ha lamentat que el Govern els vulgui aprovar “per la mínima“, ja que fins ara l’executiu de Pere Aragonès només ha negociat amb la CUP.

El líder del PSC, Salvador Illa, dirigint-se al president de la Generalitat, Pere Aragonès | ACN
El líder del PSC, Salvador Illa, dirigint-se al president de la Generalitat, Pere Aragonès | ACN

Aragonès ha recordat a la líder dels comuns que en el debat d’investidura ja va oferir a la seva formació treballar plegats, però els diputats de Jéssica Albiach van rebutjar l’oferta ja que Junts per Catalunya també forma part del Govern. Ara bé, en veure que ara els comuns no volen excloure el partit de Carles Puigdemont de cap negociació, el president de la Generalitat s’obre a negociar els comptes amb Albiach.

Aquestes declaracions d’Aragonès han arribat unes hores després que Salvador Illa convoqués una roda de premsa per demanar una “reunió urgent” amb el president de la Generalitat per tal que els socialistes i el Govern puguin negociar conjuntament els comptes. El líder socialista ha donat per trencada la majoria de la investidura després que els anticapitalistes hagin anunciat aquesta esmena a la totalitat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere de Balaguer a novembre 17, 2021 | 11:44
    Pere de Balaguer novembre 17, 2021 | 11:44
    Bé que no en vulgui saber res del pzoe, però pensar en els comuns (i tan comuns -ordinaris), que són el més tronat que hi ha al parlament, parlant en català, sembla estrambòtic. També és veritat que a Madrid tan ERC com els abans esmentats comuns són els escuders del pzoe. Així ens va a Catalunya. Eleccions ja!
  2. Icona del comentari de: amb illa la democràcia perILLA a novembre 17, 2021 | 12:00
    amb illa la democràcia perILLA novembre 17, 2021 | 12:00
    Bé Pere bé, oh millor dit molt bé, provablement la millor decisió des de que ets el MHP de la Generalitat de Catalunya, al irresponsable i incompetent ex ministro de sanidad, res de res, al niño mimado del miguel izeta res de res, a la delegación del psoe a Catalunya res de res, als qui empresonent persones innocents res de res, als qui priven de drets democràtics res de res
  3. Icona del comentari de: Català a novembre 17, 2021 | 12:06
    Català novembre 17, 2021 | 12:06
    Vaja, que canvieu pets per merda.
  4. Icona del comentari de: JordiP a novembre 17, 2021 | 12:08
    JordiP novembre 17, 2021 | 12:08
    Em sembla correcta la postura de l'Aragonés. L'Albiach es mor per sortir als papers, i ara pot fer-ho en suportar el Pressupost passant al devant de la CUP i del PSC. La CUP només vol enredar la troca i el PSC vol imposar "el seu" pressupost. No saben què fer per tal que el seu "Govern Alternatiu" aparegui com "el Salvador de Catalunya". Obviament, abortant el Procés i subrratllant la submissió a Madrit. Per tant, malgrat la mala fé dels comuns en certes coses (recordeu l'exhibició de la papereta "No" de l'Albiach), cal tenir en compte la "teoría Fraga" quan deia "La política hace extraños compañeros de cama). Per tant, benvingut el suport dels Comuns si els PRessupostos surten endavant i les CUP es queden amb un pam de nas
  5. Icona del comentari de: Veritat sempre a novembre 17, 2021 | 13:38
    Veritat sempre novembre 17, 2021 | 13:38
    Compte ERC, El que no es paga amb diners es paga amb dinades...
  6. Icona del comentari de: Joan de l'Ós a novembre 17, 2021 | 13:47
    Joan de l'Ós novembre 17, 2021 | 13:47
    Res de nou el president Aragonès ja ho va intentar de bon començament. Forma par de l'estratègia d'ERC de no avançar cap a la independència, sinó d'esdevenir la marca local de l'esquerra espanyola amb aires catalans. Poc a poc va fent camí, i la CUP no hi te res a veure, només posa de manifest la deserció governamental i la seva deriva autonòmica.
  7. Icona del comentari de: Jordi. a novembre 17, 2021 | 15:44
    Jordi. novembre 17, 2021 | 15:44
    Als del PSC ni aigua, i sobretot a Iceta, anar a la pancarta amb els espanyolistes i no visitar als presos politics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa