Aragonès insta Sánchez a deixar d’actuar amb el “criteri de quedar bé”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha carregat aquest divendres contra la gestió de la pandèmia que està fent en els darrers dies la Moncloa. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a deixar d’actuar amb el “criteri de quedar bé” i ha demanat que des de Madrid s’impulsin mesures fomentades en l’opinió dels científics, per tal que siguin útils per frenar l’expansió del coronavirus a l’Estat espanyol.

Jo prefereixo actuar amb responsabilitat i seguint el criteri científic i assumir el risc de no agradar amb les mesures que apliquem a Catalunya“, ha manifestat el president. També ha dit que “l’important és prendre mesures que siguin efectives”, després que el govern espanyol decretés aquesta setmana que la mascareta torna a ser obligatòria als carrers de l’Estat espanyol, tot i que no hi hagi cap evidència científica que justifiqui aquesta mesura. De fet, aquest divendres el professor de farmacoepidemiologia de la Universitat d’Oxford Daniel Prieto-Alhambra ha carregat durament contra aquesta mesura, i ha deixat ben clar que és inútil. Ha dit que només en algunes “excepcions” com per exemple no poder-te separar de la persona que tens al costat “com en un concert o un partit de futbol” la mascareta a l’aire lliure podria tenir algun tipus d’efectivitat. Però “en general no serveix per gaire res“, ha insistit.

Per altra banda, Aragonès sí que ha defensat l’aplicació del toc de queda a Catalunya, i ha assegurat que la seva aplicació es basa en criteris científics. Segons ell, aquesta decisió ve avalada pel comitè científic que assessora el Govern a l’hora de prendre mesures per frenar la pandèmia del coronavirus. També ha assegurat que l’aplicació d’aquesta mesura “ha anat bé” durant aquesta matinada, la primer anit en què ha tornat a estar en vigor.

Comentaris

    Pere LLimonera i Citronell Desembre 24, 2021 | 13:29
    Hola don Pedrito, hola don Peret... Pasó vd. por la GenCat, por la GenCat yo pasé... Vió vd. a la Borras, a la Borras yo la vi... Adiós don Pedrito, adiós don Peret... ... Eran dos tipos de 'menjar' fino... Eran dos tipos medio "chiflaos"... Eran dos tipos medio Bovinos... Eran dos tipos "desbarataos"... Si se encontraban en los lavabos... O se encontraban en el Parlament.. Siempre se oía, con voz muy fina... El saludito de don Peret... ... Hola don Pedrito, hola don Peret... Leyó vd. mis demandas, por el cvlo me las pasé... ¿Vió vd. que ideas tan buenas?, Supremacismo sin fin... Adiós don Pedrito adiós don Peret...

Nou comentari