Aragonès nega que hi hagi una nova proposta sobre l’aeroport de Barcelona

"No hi ha cap novetat", assegura el president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha volgut deixar clar aquest diumenge que “no hi ha cap novetat ni cap proposta acordada” sobre l’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat, després que aquest dissabte la conselleria de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori admetés que treballa en diversos escenaris per dur a terme el projecte. Segons informa Europa Press, el president ha fet aquestes declaracions després de participar a la Caminada Popular de la FEPCCAT sobre la paràlisi cerebral i la pluridiscapacitat, a la qual ha assistit juntament amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera. “Qualsevol proposta de millora que pugui haver-hi ha de tenir en compte qüestions de mobilitat i transport, però evidentment també qüestions de caràcter ambiental i econòmiques“, ha afegit.

Aquestes declaracions arriben després que aquest dissabte se sabés que el vicepresident del Govern i conseller de Territori, Jordi Puigneró, vol ampliar la infraestructura, per molt més que el govern espanyol i AENA decidissin tirar pels aires l’acord al qual s’havia arribat amb la Generalitat per estudiar una ampliació de l’aeroport. Fonts de la Vicepresidència van informar a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que es treballa “en diversos escenaris” per fer una ampliació que alhora pugui garantir la preservació ambiental, posant especial focus en la llacuna de la Ricarda.

Les informacions apuntaven que la conselleria vol treballar les propostes en el marc del Pla Director del govern espanyol malgrat la cancel·lació de la inversió, per molt que des de Madrid es decidís fer marxa enrere en aquesta ampliació i acabar destinant la mateixa suma de diners (1.700 milions d’euros) a l’aeroport de Barajas. Aquest posicionament del Departament de Vicepresidència va arribar després que el diari La Vanguardia hagi publicat que Puigneró planteja com a alternativa estendre la tercera pista de l’aeroport tant a l’est com a l’oest minimitzant l’afectació sobre la Ricarda.

Comentaris

  neo 10/10/2021 2:40 pm
  zasca en toda la cara a puineró
  AFM 10/10/2021 4:16 pm
  les comisions per posar ciment son molt sucosses....i fa temps que els convergents i sociates volen pillar mes..tot i estar a la DIBA movent 1.000 milions euros anuals.. colla de corruptes..
  Jaume de Napoli 10/10/2021 5:04 pm
  Si el president diu una cosa per fer quedar malament al vicepresident vol dir que hi ha dos governs, o el que és el mateix, que no n'hi ha cap, de govern. El que toca, doncs, són eleccions, no coalicions. A veure si més aviat que tard podem tenir governants amb una mínima categoria.
  La Codorniz de Xurriaca Pallaresa 10/10/2021 9:29 pm
  Lamentablement la generalitat de erc (minúscules), es un pessebre i aquest titella es el caganer.

Nou comentari